OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 19, 2016 22:09
1. Kolikor se spomnim, kdo drug začne 'prepucavanje' - jaz ga le poskusim nadaljevati v zato bolj ustrezni temi. Res pa je, da bi praviloma rad prišel do strinjanja - ki je lahko tudi, da se ne strinjamo, z malo pojasnila, zakaj so naša mnenja različna.
In pri tem znam biti (večkrat tudi pre)vztrajen.
2. Rad imam, če so merila enaka, tudi kar zadeva humor. Kar zadeva navedena prispevka H2O, sem le opozoril nanje.
Če sta humorna v izvirniku, jih vzemi kot enako humorne tudi v navedku v mojem prispevku.
Če v mojem navedku nista humorna, morda tudi izvirnik ni le šaljiv, ampak sarkastičen, sardoničen ali kaj podobnega - kar je moj navedek morda le osvetlil.
In tisti, ki si vzame koga za tarčo tak humor, mora po mojem mnenju biti pripravljen prenesti enako vrsto humorja - ali pa sam prenehati s tem, ali pa vsaj zamenjati tarčo.
3. Rad imam tudi, če so merila enaka, tudi kar zadeva spoštljivost in strpnost - tako zate kot zame. Spoštujem te in sem te pripravljen poskusiti razumeti, a mi je jasno, da nisi brez napak.
In tako ti mene nisi pripravljen niti poskusiti poslušati, ker si - kot si v drugi temi napisal - bil že vnaprej prepričan, da je tvoj predsodek pravilen. Moja izkušnja je bila drugačna od tvoje. Če bi ti jo lahko predstavil, bi se lahko strinjala, lahko bi ti napisal, da se še vedno ne strinjaš - in zakaj ne.
Če pa ti je - bilo - slaboumno - kot si napisal - sploh poskusiti biti strpen toliko, da bi slišal, zakaj sem drugačnega mnenja kot ti - pa v vsakem takem primeru tvoje mnenje temelji na predsodku.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...