Novi člani se predstavijo...

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Maj 07, 2017 18:27

O vem Pajer, sem bil prisoten v debati, sam pol je mal zamrlo o ruti in sedaj bo kmalu zopet čas za to.Bilobil, a je to mašina za nudlce delat :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 07, 2017 19:00

habibi Vll napisal/-a:O vem Pajer, sem bil prisoten v debati, sam pol je mal zamrlo o ruti in sedaj bo kmalu zopet čas za to.Bilobil, a je to mašina za nudlce delat :lol: :lol:

Stanje se ti slabša! posvetuj se s svojim zdravnikom ali ...... hihihihihi!
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Maj 13, 2017 01:19

mondeors napisal/-a:no da se še jaz predstavim

Sem Jani, stanujoč v Črnomlju, ponosen lastnik že 5 dni gliserja Cranchi 480 (mislim da sem pravilno pogruntal) in motor Yamaha 40 HEO (middle 80's motor).

Krajše "delovne" plovbe sem že par let opravljal, saj po ženin strani žlahta so ribiči.

V ponedeljek se mi je ponudila možnost za nakup zgoraj opisanega čolna, katerega zelo dobro poznam, saj je že veliko let v "žlahti". Vse kar je potreboval je bilo malo šminke, nove sedeže, vetrobransko steklo,.......

V kratkem pričakujte par "idiotskih/začetniških" vprašanj.

Mirno morje

Monderos dobrodošel med nami :!:

Tu nas je dosti in ni vraga, da ne bi znali odgovoriti na tvoje vprašanje :D
JAX1979
Višji štabni vodnik

Lep pozdrav

OdgovorNapisal/-a JAX1979 » Ne Jun 04, 2017 22:59

Pozdravljeni
Sem mornar že od 2005, zdaj se prijavljam, ker je zanimiv forum z dosti zanimivih informacij. Začel sem z Elan 401, vmes je bilo nekaj čudnih plovil, sedaj imam Elan 495 Sport.
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Jun 05, 2017 07:57

:D
JAX1979 dobrodošel med nami :wink:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jun 06, 2017 21:46

Dobrodošel JAX1979. Fajn čoln imaš. Kakšen je pa motor?
JAX1979
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a JAX1979 » To Jun 06, 2017 22:54

Hvala za sprejem. Motor pa Suzuki DT 75 z hin ležaji
blackhorse
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a blackhorse » To Jul 11, 2017 15:22

Pozdravljena druščina,

Vaš, sedaj tudi naš :D forum berem vsaj malo pred dopustom zadnja tri leta in zadeva je kar nalezljiva... :D še posebej, ker pač moji družini ni do tega, da bi se na morju samo sončili in čofotali.

Lani smo poskusili Suzumar 380 in T4. Seveda nismo glih glisirali, hitreje od vsakega plavalca pa je šlo. Otroci in žena so bili navdušeni. No, letos pa bo gor T18. Ni primerjave-stestiran na Obali.

Še enkrat hvala za vse koristne informacije, tudi če nisi navtčni strokovnjak, strojnik, električar, etc, so na forumu res koristne info. Še tako naprej!
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Jul 11, 2017 19:28

Dobrodošel na forumu.
Počasi se daleč pride.
Kar tako naprej :!:
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

forum 1A

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Jul 26, 2017 09:30

Evo tudi mene, ogromno se naučiš, imam pa beograd sport (Tomos 4) in zodiac MF 2(mercury 8)
Hvala
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Sr Jul 26, 2017 21:41

franc5e dobro došel med nami :!:
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Če Jul 27, 2017 23:08

NOVI FOSIL napisal/-a:franc5e dobro došel med nami :!:
ala

Hvala
timcek
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a timcek » Če Avg 10, 2017 19:52

Pozdrav!

Sicer sem se prijavil na ta forum že nekaj časa nazaj, ampak naj se vseeno predstavim.
Sem Tim, doma s Cola nad Ajdovščino in imam rad morje. Star sem 23 let in bi lahko rekel, da imam nekaj izkušenj z jadranjem. Ko sem bil še v srednji šoli smo redno hodili na jadrnico, imel jo je prijatelj od mame. Na njej smo bili res čez celo leto, skoraj vsak drugi vikend, tako da poznam vse podrobnosti lastništva teh lepotic. Najprej je imel samogradnjo, Ciganka ji je bilo ime, če kdo pozna. Parkirana je bila v Bunarini. Nato pa je kupil Elan 31. Prejadrali smo dosti hrvaške obali in takrat sem se res zagrel za jadranje. Potem je prišel faks in nisem imel denarja za karkoli. Tudi ta prijatelj je moral jadrnico prodat.
No, po tem jadranju sem se odločil naredit izpit. Naredil sem tudi izpit za GMDSS postajo, vendar denarja in časa za najem še ni bilo. Letos pa, ko sem že pri koncu faksa in skoraj redno delam, smo se s prijatelji odločili, da gremo. Par dni sem bil na eni GibSea 37, da sem malo obnovil znanje in sem ugotovil, da nisem dosti pozabil. In da v tem še vedno uživam.
Drugi teden v septembru štartamo za en teden s petimi ali šestimi prijatelji iz Murterja. Vzeli smo Bavario 39 Cruiser, mislimo pa obdelat severno dalmacijo, nekje do Unij, Lošinja - tam, kjer jaz najbolj poznam. Skiper bom jaz in še eden, ki pa je pravkar naredil izpit in nima dosti izkušenj. Upam da bo res fajn!
Ko bo konec pa sporočim, kako je šlo. Plane imamo tudi za naprej, tako da upam, da se kdaj s kakšnim članom tega foruma srečamo in malo delimo zgodbe.

P.S. Dostikrat se zanimam tudi za dnevni najem kake male jadrnice ali majhnega gliserja. Za BATANA navtiko vem, vendar a kdo pozna še kako tako reč v Istri? Hvala!
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Avg 11, 2017 00:22

Dobrodošel med morjeplovci.
Jan007
Praporščak

Re: Novi člani se predstavijo...

OdgovorNapisal/-a Jan007 » Pe Sep 15, 2017 14:27

Pozdravljeni. Tudi sam sem že nekaj časa registriran na tem forumu, a praktično samo berem :) Toliko znanja in izkušenj se tukaj najde, da mi je prav v veselje prebirati temo po temo. Morjeplovstvo mi je zlezlo pod kožo že v času rane mladosti in zdaj v času srednje "mladosti" ni nič drugače, letno preživim na barki približno kak mesec .. pretežno v severni Dalmaciji ali Kvarnerju. Ker razmišljam, da bi letos prvič sam opravil celotno pomladno čiščenje, antifouling in poliranje, pa bom (ko bom v resnih pripravah na to), na pravem mestu postavil tudi kakšno vprašanje :) Lep pozdrav! Jan

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti