50 letni novinec na tem forumu - lev11
Moderatorji: moderator2, moderator
50 letni novinec na tem forumu - lev11
Doma - Belsko
služba - S.P. - trgovina
Na morje sem redno zahajal dokler mi vročina ni začela nagajat - tako da cca 8 let nisem šel na morje
Tako mi je beograd sport stal doma in T 4,5 ter T 18 do letos
Žena me je prepričala da sem to sezono šel z njo in gumica z menoj
Po sezoni sem se odločil da gumico temeljito predelam ( ko bo končan objavim sliko )
Na netu sem iskal napotke in prišel tudi na forum morjeplovec - kjer sem dobil največ koristnih podatkov,nasvetov,...
Za hobi pa sem razvijal tudi : zmaje,motorne zmaje,ekstra lahka letala in z kolegom izdelal originalno kopijo jadralnega letala "vrabec" ( tega bodo sedaj posneli v zraku ) predelujeva pa še čavko - ta bo nared za letenje naslednje leto
Z tem gumenjakom imam kar nekaj vodnih izkušenj -
služba - S.P. - trgovina
Na morje sem redno zahajal dokler mi vročina ni začela nagajat - tako da cca 8 let nisem šel na morje
Tako mi je beograd sport stal doma in T 4,5 ter T 18 do letos
Žena me je prepričala da sem to sezono šel z njo in gumica z menoj
Po sezoni sem se odločil da gumico temeljito predelam ( ko bo končan objavim sliko )
Na netu sem iskal napotke in prišel tudi na forum morjeplovec - kjer sem dobil največ koristnih podatkov,nasvetov,...
Za hobi pa sem razvijal tudi : zmaje,motorne zmaje,ekstra lahka letala in z kolegom izdelal originalno kopijo jadralnega letala "vrabec" ( tega bodo sedaj posneli v zraku ) predelujeva pa še čavko - ta bo nared za letenje naslednje leto
Z tem gumenjakom imam kar nekaj vodnih izkušenj -
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pozdravljen Lev11
Me veseli, da nas je na forumu tudi nekaj takih, ki imamo več hobijev. Predlani sem prodal dvosedežno motorno UL letalo Capela XLS, katerega sem izdelal skupaj s prijateljem. Pomagal sem tudi pri izdelavi nekaj letal v samogradnji tako, da imam s tem nekaj iskušenj. Sedaj enostavno ni več časa za vse, saj moramo zadnja leta ogromno delati za golo preživetje prej pa je bilo dovolj tudi prostega časa in le tega najbolj pogrešam od vsega.
Vrabca bi pa enkrat rad videl v živo.
LP NT
Me veseli, da nas je na forumu tudi nekaj takih, ki imamo več hobijev. Predlani sem prodal dvosedežno motorno UL letalo Capela XLS, katerega sem izdelal skupaj s prijateljem. Pomagal sem tudi pri izdelavi nekaj letal v samogradnji tako, da imam s tem nekaj iskušenj. Sedaj enostavno ni več časa za vse, saj moramo zadnja leta ogromno delati za golo preživetje prej pa je bilo dovolj tudi prostega časa in le tega najbolj pogrešam od vsega.
Vrabca bi pa enkrat rad videl v živo.
LP NT
Če bo vse po načrtu bo razstavljen naslednji vikend na Blokah - ti javim na zs
ni pa problem ga videti pri meni - samo doma ni zložen - ni prostora
Nikola Tesla - predviden scenari snemanja ( trajalo naj bi 4 dni )
- star način vzleta iz hriba ( na hrib se bo vleklo z konjem kot nekoč )( samega vzleta na "fračo" pa ne bo )
- na Blokah pa ?! naj bi letel z vrabcem ta ki je že letel z njim - to je starejši pilot - samo mu upravnik v Postojni ne da dovolenja za vzlet zaradi starosti - čeprav ima vsa potrdila - je pa res da vrabec ni registriran - posledično ni zavarovan
ni pa problem ga videti pri meni - samo doma ni zložen - ni prostora
Nikola Tesla - predviden scenari snemanja ( trajalo naj bi 4 dni )
- star način vzleta iz hriba ( na hrib se bo vleklo z konjem kot nekoč )( samega vzleta na "fračo" pa ne bo )
- na Blokah pa ?! naj bi letel z vrabcem ta ki je že letel z njim - to je starejši pilot - samo mu upravnik v Postojni ne da dovolenja za vzlet zaradi starosti - čeprav ima vsa potrdila - je pa res da vrabec ni registriran - posledično ni zavarovan
Nazadnje spremenil lev11, dne To Sep 25, 2012 16:20, skupaj popravljeno 1 krat.
admin napisal/-a:Dobrodošel!
Glede činov na forumu pa je tako, da so vezani samo na število objavljenih prispevkov in ne tudi na kvaliteto le teh...
Tisti, ki smo veliko naflancali imamo pač višji čin.
Vsaka podobnost s Tex-om, mano in kompanijo, je zgolj slučajna!
Dobrodošel!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
lev11 napisal/-a:Če bo vse po načrtu bo razstavljen naslednji vikend na Blokah - ti javim na zs...
Super to bi pa zares rad videl v živo. Javi prosim kdaj in točno kje bi bilo možno v živo videt vrabca.
Hvala vnaprej
Nikola Tesla
Jadralno letalo Vrabec
V Sloveniji se je jadralno letalstvo pričelo leta 1929.
Že leta 1934 je bila ustanovljena prva letalska šola na Blokah. Navdušeni mladi letalci so uporabljali predvsem letala za »samogradnjo«, med katerimi je bilo zelo popularno letalo Vrabec.
Leta 1936 ga je skonstruiral ing. Ivo Šoštarič. Zaradi odličnih jadralnih lastnosti je bilo izdelanih preko 400 jadralnih letal Vrabec. To je enosedežno, začetniško jadralno letalo. Krila razpetine 10 m imajo površino 15 m2. Letalo je dolgo 6,03 m in težko 92,5 kg ter leti z minimalno hitrostjo 42,5 km/h.
Na sliki prijatelj Tomaž Meze 2007 v Postojni z obnovljenim vrabcem.
Tomaž je letel tudi kopijo Eda V.
3D konstrukcija Vrabca
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta