Predlog

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

Predlog

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Dec 21, 2009 08:25

Spoštovani administrator Sandi.
Sprašujem kakšne so možnosti, da daš na strežnik foruma ozeroma na spletno stran morjeplovec stran excela ozeroma razpredelnico, v katero bi člani foruma unašali podatke o svojih plovilih, ozeroma o plovilih za katere imajo podatke.
Moja zanisel je nekako takole:

Razpredelnice:
Gliserji
Jahte
Jadrnice
Gumenjaki
Motorji

Razpored po razpredelnici:

Naziv plovila/dolžina/širina/minimalna moč motorja/maximalna moč motorja/ plovna kategorija CE/potovalna hitrost/maximalna hitrost/ okvirna poraba goriva z motorjem/ število oseb na krovu/ maximalna obtežitev plovila/ kapaciteta goriva/ plovne lastnosti plovila/ pomankljivosti plovila/razno... morda dimenzije propelerja na motorju?

Na ta način bi imeli na enem mestu zbranih veliko uporabnih podatkov za vsakega posameznega člana, ki se zanima za nakup ali za zamenjavo plovila. Morda obstaja še kakšna rubrika v razpredelnici na katero sem pozabil. Saj veste, veliko ljudi veliko ve, vsi skupaj pa vemo skoraj vse.
Vesel bom vaših mnenj in v kolikor je to možno tudi skupne razpredelnice plovil.

Lep pozdrav PACEK
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Dec 21, 2009 08:30

morda bi dodal še temo, teža plovila, možnost prevoza z prikolico(eno osno, dvo osno), za prevoz dovolj izpit B kategorija, ozeroma za prevoz potreben ispit B+E, prevoz možen le z tovornim vozilom z spremstvom.

Pozdrav PACEK
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Po Dec 21, 2009 09:23

Seveda brez OSEBNIH podatkov o lastniku in plovilu - le nick.
Da ne bi kakšni (para)državni inštituciji delali skomin ;)
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Dec 21, 2009 09:36

..... morda bi pri gliserjih in gumenjakih z izvenkrmnim motorjem dodal še rubriko, višina zrcala ozeroma motor z kratko nogo, dolgo nogo ali extra dolgo nogo..........

PACEK
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Dec 21, 2009 09:57

Pacek, naj ti napišem sledeče:

Jaz osebno nisem za to, že iz osnovnega razloga, ker bo iz razpredelnice prešlo na kaj več, tudi na osebne podatke, kot je Bouton že napisal. Da si to sam storil, preberi v svojem začetnem postu (Sandi???). Kot veš uporabljamo samo nick. Na levi je poleg nicka še mesto in ostale bedarije in nekdo ki zna sešteti vsaj 1+1 bo vedel tudi kako priti do 3., ne samo do 2.
Nič nisem ukradel, vendar zakaj bi se izpostvaljal, če mi tega ni potrebno.
Lapsus pa se hitro zgodi in zakaj bi se, če to ni potrebno. Forum je forum, ta forum je pa že prerastel v kaj več (druženje, rute, regate,...), tu pa je še lepljenje slik s srečanj, itp.
V rubriki, kjer se predstavijo plovila je veliko napisano, poleg tega so vsi podatki o plovilih na netu

http://www.yachtopolis.com/index_catalogue.asp

zato je moje mnenje postavljeno z zgoraj napisanimi argumenti.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Dec 21, 2009 10:22

se oproščam, ker sem povezal nick z imenom, ni bil moj namen kogarkoli ispostavljati.
Namen je bil le, da pridemo do razpredelnic iz katerih bi se dalo razbrati med kakšnimi plovili iskati, da prideš do čolna, jadrnice ali jahte za svoje potrebe.
Namen ni bil, da vsak napiše podatke o svoji jahti, ampak podatke o čolnih za katere podatke pozna. Odkril sem namreč množico čolnov, za katere nisem imel pojma, da obstajajo, pa bi bili morda komu všeč.
Nekateri iščejo hitre čolne, nekateri udobne, nekateri prostorne, drugi spet varne in skakanje po internetu je pot do dveh včasih petih bark v rangu kod jih iščeš. Dejansko pa veliko ljudi pozna modele bark za katere morda nismo nikdar slišali.
Tvoj link novinec je super, ampak so na njem bolj zveneča imena bolj ali manj luksuznih jaht.
Recimo nekdo išče primerno pasaro. Najprej pride do pasar Kvarnerplastike, potem morda še do kake pasare Sessa vse ostalo pa je megla, morda ampak res morda pride še slučajno do kakega naslova.
Iz take razpredelnice pa bi našel denimo 1o ali več pasar, ki bi jih lahko primerjal med sabo in našel najbolj primerno.

Torej moj namen ni bil, da pove kdo ima katero barko ampak, da posreduje podatke za barke katerih podatki so mu znani in držijo.
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Po Dec 21, 2009 11:54

Sicer nisem za nevemkakšne sezname, je pa kar malo hecno, ko se bojite za "osebne podatke", ko pa vemo, da lahko vsakdo, ki napiše reg št. slovenskega plovila v pravi link, dobi takoj nekaj "osebnih podatkov" :wink:.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Dec 21, 2009 12:20

Popaj, pomoje ni bilo mišljeno kot strah. Prej bi razumel kot nepotrebno izpostavljanje in mogoče malo bahaško. Je pa avtor imel dober namen, da bi koristil predvsem nam, članom. Ampak kaj ko te vrstice prebirajo tisoči.
Meni osebno je vseeno, lahko tudi napišemo mere. Bark, sem mislil, da ne bo pomote! (90-60-90 mere niso v registru plovil :lol: )
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a popaj » Po Dec 21, 2009 12:28

kr en napisal/-a:.............. (90-60-90 mere niso v registru plovil :lol: )

Jaaa, bi blo pa fino, ane :D 8) , da bi vedel, s čim-kom imaš opravka..... :wink:.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Dec 21, 2009 12:49

popaj napisal/-a:Sicer nisem za nevemkakšne sezname, je pa kar malo hecno, ko se bojite za "osebne podatke", ko pa vemo, da lahko vsakdo, ki napiše reg št. slovenskega plovila v pravi link, dobi takoj nekaj "osebnih podatkov" :wink:.

Zato imamo nekateri registracijo oz. zastavo A, D, USA, FR, Malta,,.....
Nič slabega ni niti v metrih (7 ali 15 m) ali v nazivu (jahta ali gliser).

Če hoče nekdo priti do podatkov jih bo dobil. Samo zakaj bi dražil soseda, če mi tega ni treba. Forum pa bere zeloooo veliko bralcev, mogoče več kot si mislimo in nato pride iz 10m na 12 pa 15,.... iz glisrja na jahto,.... iz open variante na tri štuke,.... in ne vem kaj še. Brez veze se je v teh časih z nekom dajat v zobe če mi to ni potrebno.

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a popaj » Po Dec 21, 2009 13:04

Dandanašnji so vsi nekako obremenjeni s skrivanjem raznih osebnih podatkov, čeprav je to pravzaprav bedarija. Poglej: če izvem ime nekoga, ga vtipkam v Google in mi takoj vrže ven kar nekaj podatkov o tej osebi (pa sem v računalništvu laik). Kaj vse lahko izvejo tisti, ki imajo malo več pojma o tem, si sploh nočem mislit. Verjetno tudi tisti, ki imate tuje zastave, niste varni pred "radovedneži", zato pretirano povdarjanje varovanja os. pod. prej učinkuje obratno: kaj neki tainta človek skriva, da se tako boji za razkritje svojih podatkov? Pa da ne bo pomote: vedno se brigam samo zase in za nikogar drugega 8) .
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Dec 21, 2009 22:45

Tudi meni se ideja ne zdi najboljša, saj ko se človek odloči za nakup plovila mora najprej vedeti kaj hoče, in koliko ima "špage", ko to ugotovi pa ve že kar veliko o navtiki in barkah. To so pač moje izkušnje. Sicer pa stric Google vse ve.
lpg
https://medisken.si
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Dec 22, 2009 06:56

Eno je ko nekdo brska po netu za določeno osebo, drugo pa je če mu mi serviramo vse na pladnju. Kadarkoli je kdorkoli kaj rabil smo mu vsi pomagali. Popaj ko bi se vsi brigali samo zase pa bi itak bilo super. :)
Guma je guma, zaenkrat.
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » To Dec 22, 2009 08:53

Predvidevam, da je zadeva mišljeno bolj na splošno. Da bi mogoče Admin. naredil to za motornjake, nekdo drug pa za veternjake. Zgolj osnovne podatke - dolžina, širina, ugrez, moč motorja od - do, sedež proizvajalca...
Res je vse na netu, vednar bi si kdo že s tem zožal izbor.... gre pa tudi brez te razpredelnice - vsaj doslej je šlo :D :lol: :D
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Dec 22, 2009 21:25

Ideja je OK, vendar pa, da bi vsak osebno vpisoval v tabelo kaj premore in koliko je to dolgo, pa široko, to nima smisla, kar so povedali že pred mano...

V takšnem popisu plovil tudi nikakor ne more biti vseh 1000 detajlov, so pa lahko osnovni opisi. Podobne tuje zadeve že obstajajo, eno je podal Novinec.
Se pa nekaj novega pripravlja tudi na našem Morjeplovcu že nekaj mesecev, bolj detajlno pa boste izvedeli po Novem letu. :D

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost