Lokacijski koledar

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

Lokacijski koledar

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Feb 04, 2010 10:20

Ob eni izjavi(se oproščam če to je že kje načeto, vem da je v dopustih to nekako notri ampak je treba kar nekaj brskanja da najdeš koga kje je) se mi je porodila ideja, če bi bilo možno na mojeplovcu ,naj admin in ostali presodijo če ima to smisla, narediti eno preglednico kje se npr na hr ali kateri drugi obali kdo nahaja v določenem terminu. To ne mislim v smislu da bi zdaj na dopustu morili en drugemu če gre na pir(uni ki se družite na morju se itak) ampak če bi pač potrebovali pomoč, če komu kaj crkne, zmanjka kakšna kaplica goriva za do obale ali da se ga kam potegne do obale. To se mi je porodilo ko je nevemzdajkdože napisal da gre s pomožnim motorjem bore počasi, če ga sploh ima. No obstajajo seahelpi a so malce dragi.
Se pravi da bi obstajala hitra preglednica po izboru lokacije, ti vrže ven kdo se kje nahaja, s kontaktnimi podatki v primeru krize.
Ne vem, 2 zavihka ki delata presek, datum in npr istra, ali datum, sr. dalmacija. Kdor želi napiše kje je in od kdaj do kdaj bo kje. Intnet ima skoraj vsak gsm da lahko greš na morjeoplovca in pogledaš podatke tudi na vodi.
Upam da me ne boste zdaj linčali :oops:
SAKARUN
Kapitan bojne ladje
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » Če Feb 04, 2010 11:04

Cibro zelo dobra ideja in mislim da te nebo noben linčal te potpiram imaš moj glas.
VSAK ZAČETEK JE TEŽAK, ZAČETNIK PA ŠE TEŽJI.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Feb 04, 2010 12:17

Kul !
Edino malo težje bo za tiste, ki se selimo.
Hipotetično: Napišem, da sem 10.7. na Lošinju, ampak 12.7., ko bo v Nerezinah nekomu zmanjkalo goriva in me bo kontaktiral, bom že na Šolti. Edino, če bi se dalo GPS-je povezati s serverjem, ki bi kazal aktualno lokacijo. To pa že stane €€€
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Feb 04, 2010 12:41

Ja za cruiserje je to res malce neugodno razen če sam ne updata sam verjetno je nek plan kje naj bi bil ali pa tudi ne :D .
To je morda bolj za nas manjše čolnjakarje ki smo ne enem vezu in potem vsaki dan neka bližnja lokacija.
Ne vem
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Feb 04, 2010 12:44

Lansko sezono smo imeli rubriko Smo na dopustu, kjer smo sproti pisali dogodivščine in kje smo in mislim da je to OK.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Feb 04, 2010 12:57

Dobra ideja, samo malo bo problem z varovanjem zasebnosti, saj smo odprt forum, do katerega imajo dostop vsi.

Rubrika "Smo na dopustu" je res boljša ideja in navezovanje stikov in širjenje mreže morjeplovcev na srečanjih. Ko greš na dopust in če nisi preveč leteči, pač napišeš kje si. Na ZSju izmenjaš mobitel z zainteresiranimi in to je to. Mislim, to je to kar že funkcionira in je relativno brezplačno. To je kar se Mobitela tiče in morjeplovec.net poznanstev.

Glede pomoči na vodi pa:
Dober sistem za reševanje oz. pomoč na morju, so pogruntali že nekaj časa nazaj, to je VHF, zdaj tudi VHFDSC.
S tem mislim to, da smo na morju vsi morjeplovci prijatelji in da lahko v nesreči in sreči, računamo eden na drugega.
To je aksiom morjeplovstva!

V primeru, da nimaš VHF, mahaš z rokami. Sem enkrat sam preizkusil, ko sem mahal v pozdrav prijatelju na obali, pa se je v trenutku pred mano pojavil gliser "Can I help you?" in tudi ni bil užaljen, ko sem mu razložil, zakaj sem mahal. :D :D :D
Nazadnje spremenil Marchi, dne Če Feb 04, 2010 13:21, skupaj popravljeno 5 krat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Feb 04, 2010 13:00

Admin pa naj zaklene rubriko, da bo vidna samo registriranim pa bo. Da pa bo mogoče malo pregledneje samo vsak mesec odpremo novo temo.
(Smo na dopustu, JULIJ) Ampak potem res vsak opiše lokacijo kjer je in mogoče še kje bo naslednji dan, na pa gor pisat planov za pol leta.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Feb 04, 2010 13:06

Glede lokacije pa lahko napišeš približne smeri, ali pa območje kjer bi se lahko nahajal.

Primer: Smo na dopustu, od 1.7.2010 od 20:00 do 2.7.2010 do 5:00 bom v območju gostilne na Trojanah. Ob kasnejših urah me iščite po jarku.

Imam pa majico morjeplovec, da se vidimo.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Feb 04, 2010 16:12

Mike napisal/-a:Glede lokacije pa lahko napišeš približne smeri, ali pa območje kjer bi se lahko nahajal.

Primer: Smo na dopustu, od 1.7.2010 od 20:00 do 2.7.2010 do 5:00 bom v območju gostilne na Trojanah. Ob kasnejših urah me iščite po jarku.

Ja Mike, pa še pripis: "Pokrit sem s kontrabasom" :lol: :lol: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Feb 04, 2010 18:02

Ideja je definitivno dobra kar se pomoči tiče, je pa problem to, kar so omenili že moji predhodniki... Preveč osebnih podatkov na forumu ni pametno, ker to vsi berejo...

Najbolje bo kar tako, da bo tema, "Smo na morju 2010", mogoče res po mesecih in potem vsak malo napiše kje je. Če kdo hoče lahko doda tudi GSM številko, čeprav tega ne priporočam. Temo pa bom zaklenil, da bo vidna samo registriranim, kot je predlagal Gregor.

Mislim, da bo to kar vredu.

LP
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » Pe Feb 05, 2010 08:21

Če se na dopustu pojavijo težave pa imaš dostop do foruma, napišeš kje si in s kakšnim problemom se ukvarjaš (tudi če ne moreš vsega sam popiti), dodaš svoje kontaktne podatke pa se bo zagotovo kdo javil in pomagal :D :D :D
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Feb 05, 2010 08:38

kr en napisal/-a:
Mike napisal/-a:Glede lokacije pa lahko napišeš približne smeri, ali pa območje kjer bi se lahko nahajal.

Ja Mike, pa še pripis: "Pokrit sem s kontrabasom" :lol: :lol: :lol:

Ja sploh če ga je prej imel Gregor N v rokah. :lol:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Feb 05, 2010 09:08

No borjovc najbrž če rabiš ti pomoč moraš ti pogledati kje je kdo ne da bodo sedaj ljudje gledali če kdo rabi kakšno pomoč., razen če to seveda ne zaračunajo.
prav pa naj bo tema v dopustih 2010 samo ne z naslovom dopust cibro pa moraš po odpret pa vidiš da je cibro v šibeniku ti si pa na mljetu, pa odpri spet novega in tako dalje dokler ti ne crkne še telefon,
Saj na dopustu imamo pa čas a ne?
Upam da bo vsem vse delalo kot je treba.
LP, G
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Pe Feb 05, 2010 20:17

Cibro,

Tudi sam sem nameraval dati podoben predlog, ko bi se začela sezona. Sploh ne vidim nobenih problemov.
Cruiserji bodo pač vedeli, kje smo tisti, ki smo stacionirani, če ima kdo probleme ali pomisleke iz naslova varovanja zasebnosti, pač ne bo povedal kje bo, sicer pa verjetno noben naključni bralec ne ve, kdo je Cibro, Fisherman, Marchi,…
Tudi varianta z zaklenjeno temo je dobra.

Vsi seveda nimamo VHF in podobnih naprav (najbrž večina), zato bi mi bila informacija, da bo nek Morjeplovec v istem terminu v bližini, zelo dobrodošla. Preden bom šel na dopust, ga bom prosil za mobi. številko in to je to. Ko bom imel problem ga bom poklical, oziroma bo on poklical mene. Že občutek, da je v bližini nekdo, na kogar lahko računaš, je dober občutek.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Feb 05, 2010 21:47

Ideja je v redu, rad bi jo nadgradil.
Namreč, vsak starta iz svoje luke nekje na Jadranu, z raznoraznimi plovili, ob različnih terminih in z svojim kursom in s svojim planom dopustovanja. Če nekomu crkne akumulator, kar se zelo pogosto dogaja, 30 milj stran, porabim za pot 4-5 ur, nekdo drug s super gumo pa pol ure. Sem mnogo prepočasen.
Zato predlagam, da Morjeplovci zberete denar za enga blazno super hitrega gumona, ki dosega hitrost 72 milj na h, nanj vkrcate mehanika, elektroničarja - električarja, plastičarja, navigatorja, z vso nujno potrebno opremo za servisiranje in dopust se lahko začne. Ekipa bo krožila po Jadranu, čakala na klice, zraven pa še dopustovala. Biograd je kar primerna baza.
Akcija

LP
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti