EU-na papirju, dejansko pa Balkan

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

atilone
Admiral

EU-na papirju, dejansko pa Balkan

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Feb 07, 2010 19:28

Upam, da kdo iz uprave za pomorstvo tudi prebira naš Morjeplovec. Opomnil bi samo, da napisane besede nimajo veze z lastnikom foruma, ampak jaz (podatke ima administrator) sam odgovarjam za napisano.
Naslov bo že pravilen.
Kar se tiče registracije plovil ali motorjev kupljenih v EU, kamor baje spadamo, ma kaki EU. Sledim problemom pri registraciji rabljenih plovil ali motorjev, pa če so plovila kupljena in izdelana pri nas, 20 let nazaj in ni original računa se, je.. z registracijo. Sramota. Plovila ali motorji kupljeni v EU torej tudi pri nas, a ne, (do letnika 98 ne potrebujejo registracije, pa četudi so bila uvožena iz USA :!: :!: :!:), in so se lastniki lahko mirne duše vozili V EU, med sabo (IN DRUGO EU ) prodajajo SAMO Z KUPOPRODAJNO POGODBO katera ne potrebuje OVERITVE PODPISA, IZPISA IZ SEEBRIFA ali ADAC, prideš pa vesel z novo pridobitvijo k nam , v našo od sonca nasmejano deželo, katera ima tudi v državnem simbolu MORJE, pa ti rečejo na kapitaniji, da lahko "samo rožice sadiš" v tem plovilu ( in to dobesedno :!: ) motor pa verjetno za kaki multikultivator, ker v vesoljni SLO ( za katere odvisnost smo se tudi mi nekateri borili), NE boš mogel registrirat NIČ.
Kje torej smo,v EU ali Balkan ( Balkan , ne mislim kot žalitev , ampak kot politično ureditev ).
To ne pišem tja v tri krasne. Kontaktiral sem Nemški ADAC, Deutsche Seebehörde ( D upravo za pomorstvo )Deutsches Wasseramt ( D vodnogospodarstvo, sem spada plovba po jezerih in rekah) in še kam, in povsod enak odgovor dragi naši tovariši na ministrstvih in kapetanijah. SAMO KUPOPRODAJNA POGODBA, in to samo kot potrdilo, da plovilo ni ukradeno. Tam svojim državljanom zaupajo.
Nekdo mi je nekoč rekel , da zlivam žolč :wink: , ko se naši uradniki obnašajo po navodilih njihovih šefov v LJ, bi še lahko kaj drugega razlil.
Ko tem uradničkom daš dokumente o prvi registraciji motorja v Nemčiji , in to od Biro Volvo Pente za Evropo, poštempljano, in naši ne priznajo tega. Sramota.
Veste kaj so mi pisali z vodnega gospodarstva D. Da so verjetno naši uradniki " bolj papeški od papeža".
Potem pa naj imamo spoštovanje do lastne države, katera te zatira in ti vleče na vsakem koraku cekinčke iz žepa.
Včeraj sem bil v Avstriji, kot pomočnik enemu od nas, in ko je prijatelj med pogovorom omenil, da je njegova plača pod 700 € ( po dogovoru in opravljenem plačilu ), sem opazoval poglede prodajalcev, oče in sin, Kar mi je dalo potrditev v kaki malori smo.
Ne bom vas več moril. Nekam pa sem moral to izlit in sem pač na Morjeplovca, v upanju, da kdo od teh zgoraj omenjenih tudi prebira to in se bo malo zamislil. Žal sem pa po naravi optimist.
LP
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Ne Feb 07, 2010 19:58

Sam imam ravno te probleme in se podpišem pod zgoraj napisanim :(
Vsak let meter več pa bo
AnnaMary
Štabni vodnik
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a AnnaMary » Ne Feb 07, 2010 22:26

Egon, tudi jaz se s teboj popolnoma strinjam in se podpišem pod tvoj post. Poslala sem ti e-mail.
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Feb 07, 2010 23:09

Atilone se ti debelo pridružujem, ker vem, da je ta tvoja informacija preverjena, resnična in je posledično nastala zaradi mene.

Ja sedaj se vidi v kakšni državi smo, ampak pustimo naše kapitane. Krivci so višje gor, tam kjer pišejo zakone ljudje, ki sploh ne vedo kaj je to čoln ali motor. Važno, da so dobro plačani.

Te tvoje ugotovitve, bi bilo dobro spraviti na papir in poslati kakšni pomorski upravi in pa kakšnemu našemu vrlemu ministru. Naj vidijo, da balkanci smo in bomo še nadaljnih par desetletij.

Mi je kr en napisal ; pa kaj komplicirajo glede motorja, saj je itak potrošni materjal. Kr en, tukaj vidiš v čem je problem.

Lp jezni Mitja
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Feb 07, 2010 23:11

Atilone, prav je da to zapišeš in upam, da ne zaman.

Mogoče bi se povezali v kakšno formalno obliko, da bi ob podobnih diskrapancah z dopisom, peticijo, "podučili" uradnike in politiko, kaj je smiselno in kaj butasto. MI SMO MORJEPLOVCI IN VEMO KAJ JE SMISELNO IN KAJ NE!

Npr. začnemo zbirati podpise, za spremembo zakonodaje in tovrstne prakse.

Mogoče tudi glede privezov na SLO obali za vse SLO morjeplovce in še bi se našlo.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Feb 08, 2010 11:12

Atilone, takle mamo! Zakaj? Zato, ker je naša država fuč! Kje ste pa še videli, da je družina, kjer so bili vsi skregani med sabo, delovala? Vsak uradnik piše nekaj za sebe, da opraviči svoje delovno mesto in vsak minister se podpisuje na delo podrejenih, brez da bi zadevo pregledal. Pa saj takšne zadeve gledamo vsak dan na poročilih in si pravimo...... jutri bo boljše!

Ali bo? Danes je že tisti jutri ...... in jutri bo spet jutri,..... vse pa ostaja isto ali še slabše,.... tudi plača pod 700 Eur.

LP
:cry:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Feb 08, 2010 11:49

Atilone
Veš tisti, ki kupijo jahto od 0,5 miliona € in dalje teh problemov nimajo, ker je pod tujo zastavo, ker državi ne plačujejo davka, ker kradejo na veliko, ker podizvajalcem in svojim upnikom ne plačujejo, ker imajo zveze, ker nepremičnine prodajajo 50% uradno in 50% na gotovino... Takih bark je v tujini v vrednosti celo do 12M€ kar nekaj.

Tvoj problem je samo v tem, da si pošteno kupil plovilo, ga želiš registrirati pod slovensko zastavo, plačevati državi davke itd. Pa ti si zares sumljiv. Kdo pameten pa še registrira plovilo pod slovensko zastavo in plačuje davke, zato si ti tisti katerega je potrebno dobesedno jebat in mu strgat kožo s hrbta. Ti baraba ti poštena, ti bomo že pokazal. Kaj se pa to pravi, da si kupil plovilo v EU. Bi ga pa v ZDA pa registriral v Delawaru potem si pa jack in bi te pustili na miru, tako nam pa zdej delaš samo probleme in po nepotrebnem obremenjuješ administracijo. Veš koliko dela imamo, ko moramo streči takim bedakom.... Ma zaleti se ti malo u rt, ti nebodigatreba z barko. ...
:lol: :D :shock: :x :cry:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Feb 08, 2010 14:18

Hja, Nikola Tesla, sem se kar prisrčno nasmejal tvojemu pisanju, katero bazira na resnici.
Moram pa te malo popravit. Jaz si gradim sam izpodrivca, motor sem kupil od Avstrijca, kateri mi je dal in račun in izpis iz pomorskega registra ( Seebrief A ) in kupoprodajno pogodbo. To je bil moj prvi kontakt z to materijo. Ko pa sem potem pomagal drugim članom pri urejanju dokumentacij (zaradi znanja Nemščine) in dobival dokumente za precej let nazaj seveda iz Nemčije, naenkrat naletim na tole našo bariero. Zopet dopis v Nemčijo Na drugo upravo. Dobim dokument od firme VP z vsemi možnimi in potrebnimi podatki. Ne , ne gre ker ta firma ni državna ustanova. Popi... sem torej na konkretnih primerih drugih, ne na svojem. Čoln , Elan 401 z kupoprodajno overjeno ampak ni bil nikoli registriran, ker se je uporabljal na Bohinjskem jezeru ( če se ne motim, ali Bledu ), se ne da registrirat. Zrihtamo papirje od Elana za nazaj. Tukaj bi se tudi zahvalil gospe katera je kar nekaj ur vložila v izkanje. Original računa ni, ker ne hranijo tako dolgo, je pa poslala papirje o skladnosti ( dobljene na podlagi številke katera se še vedno nahaja na čolnu, in še druge dokumente. NE, ne gre , ker ni računa za 25 let stari, zelo lepo ohranjen čoln.
Ta abotnost naših uradnikov ( sem zgoraj napisal , uradnikov , kateri morajo delat po nalogu iz LJ ! ), da bi sami pripomogli k zmanjšanju papirologije, mi gre na ku..maro.
Z kolegom iz foruma sem šel v Nemčijo po čoln z motorjem, vse OK, ko pa pridemo do notarja, za overitev podpisa, je kar nekaj časa trajalo, da je razumel kaj hočemo. Rekel je, " če že hočete po nepotrebnem vržt 36 € vstran ( njegova tarifa), je meni tudi prav, ampak prvič slišim da se to potrebuje.". In možakar je bil krepko čez 60 let, torej dolgo v tem poslu.
Pripravljava pa z našim članom oz.... no ja članom, kateri je podkovan v pravu dopis na ministrstvo. Moram še zbrat nekaj podatkov, še nekaj dopisov v Nemčijo, da dejansko naši vidijo, kako se to v EU dela.
Ja Mitja imaš prav, ampak pri tvojem primeru pa mi je do konca zakuhalo, magari je bilo pred teboj kar nekaj Morjeplovcev-Morjeplovk, katerim sem pomagal in je šlo , V kontaktu z Nemškimi uradi ustanovami, izstavljalci računov ( pooblaščeni od njihove države, torej gre za uradne dokumente) vse gladko, do Karavank ali Šentilja, kjer so se tile papirji izničili pri vstopu v EU Slovenijo.
LP
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Feb 10, 2010 10:50

No in še ena informacija ki me je vrgla na rit.

V tem dotičnem primeru, ki ga razkriva Atilone sem nekako umešan, ker bi rad menjal motor. No in potem se zanimam še na naši kapetaniji ko mi kapitan pribije, da lahko kupim drug motor enake moči ali manjše, NIKAKOR pa ne večje.
Halo !!!!! saj zato pa menjam motor ker so uni butli ameriški dali not moped, ki komaj poganja 4 tone teže.
No in po nekaj minutnem prepričevanju mi pravi naj se obrnem na beruau veritas in naj mi tam opravijo pregled in izdajo spričevalo, da je čoln sposoben vgradnje močnejšega motorja.
Ajajaj ampak drugi popolnoma enaki čolni od mojega imajo tudi vgrajene močnejše motorje tovarniško, jaz pa naj zdaj delam še enkrat pregled.
No skratka zakaj imajo okrog vseh uradniških stavb ograjo :?: :?:
Zato, da logika ne pride noter do njih.
Ne vem, ali se delajo zabite, ali pa bi si radi samo polnili žepe na račun je..nih strank.

Kot je napisal Atilone, EU smo samo na papirju in pa pri cenah. Ostalo pa je še vse preveč balkansko.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 10, 2010 11:00

Te čisto razumem Egon, sam sem se zaj.....l z Koprsko upravo, da sem skoraj znorel, načičkani kot južnoameriški generali sedijo v pisarnah in sploh nas, ki nismo z obale je...o v glavo za stvari, ki so smešne in vsem drugim logične za njih pa topla voda. Sploh "latino lover"-veliki B iz kopra je biser. :twisted:
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Feb 10, 2010 12:26

Lahko dodam, da tudi na hrvaškem ne gre več samo z kupoprodajno, sam sem pred letom dni prodal izvenkrmni motor kupljen v HR, ki je že bil vpisan v plovno dovoljenje HR barke, pri novem lastniku HR državljanu ni bilo mogoče vpisati motorja, brez original računa, kljub posredovanju kapetana, kjer je motor bil predhodno vpisan, fotokopije plovnega dovoljenja, itd...

Še dobro, da sem kasneje našel original račun.
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Feb 10, 2010 13:01

Sej sem Mitja že enkrat spraševal, če je treba koga po stopnicah pospremit?
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Sr Feb 10, 2010 13:53

Egon,
poglej prosim na ZS

LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Feb 10, 2010 14:27

Gaso napisal/-a:Lahko dodam, da tudi na hrvaškem ne gre več samo z kupoprodajno, sam sem pred letom dni prodal izvenkrmni motor kupljen v HR, ki je že bil vpisan v plovno dovoljenje HR barke, pri novem lastniku HR državljanu ni bilo mogoče vpisati motorja, brez original računa, kljub posredovanju kapetana, kjer je motor bil predhodno vpisan, fotokopije plovnega dovoljenja, itd...

Še dobro, da sem kasneje našel original račun.

Ja Gaso te razumem, ampak SLO je v EU in v EU bi naj veljali predpisi tako v Nemčiji ,Španiji Angliji in tudi v Sloveniji. V naštetih deželah to velja, preverjeno, samo pri nas ne. Zaenkrat !
Zaradi tega pa je bila ustanovljena EU, da odpadejo birokratski postopki okoli carin itd., tudi zaradi hitrejšega in z tem vzporedno cenejšega pretoka blaga , od prejšnih dolgih in razpotegnjenih postopkov, kateri so pri nas še vedno prisotni. Ampak oblaki so se začeli trgat in kmalu bo posijalo sonce, tudi pri nas.
LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Feb 10, 2010 15:46

Ob tem se mi pojavja edina logična rešitev, da se obrnete na mirodajno evropsko institucijo in naj jih oni zbrcajo v rit. Pa tudi če se nič ne reši, vsaj da se dvigne pozornost in da se našim postavlja neprijetna vprašanja. Razen če uni gor niso še večji birokrati.

Lp
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost