Naslov bo že pravilen.
Kar se tiče registracije plovil ali motorjev kupljenih v EU, kamor baje spadamo, ma kaki EU. Sledim problemom pri registraciji rabljenih plovil ali motorjev, pa če so plovila kupljena in izdelana pri nas, 20 let nazaj in ni original računa se, je.. z registracijo. Sramota. Plovila ali motorji kupljeni v EU torej tudi pri nas, a ne, (do letnika 98 ne potrebujejo registracije, pa četudi so bila uvožena iz USA
Kje torej smo,v EU ali Balkan ( Balkan , ne mislim kot žalitev , ampak kot politično ureditev ).
To ne pišem tja v tri krasne. Kontaktiral sem Nemški ADAC, Deutsche Seebehörde ( D upravo za pomorstvo )Deutsches Wasseramt ( D vodnogospodarstvo, sem spada plovba po jezerih in rekah) in še kam, in povsod enak odgovor dragi naši tovariši na ministrstvih in kapetanijah. SAMO KUPOPRODAJNA POGODBA, in to samo kot potrdilo, da plovilo ni ukradeno. Tam svojim državljanom zaupajo.
Nekdo mi je nekoč rekel , da zlivam žolč
Ko tem uradničkom daš dokumente o prvi registraciji motorja v Nemčiji , in to od Biro Volvo Pente za Evropo, poštempljano, in naši ne priznajo tega. Sramota.
Veste kaj so mi pisali z vodnega gospodarstva D. Da so verjetno naši uradniki " bolj papeški od papeža".
Potem pa naj imamo spoštovanje do lastne države, katera te zatira in ti vleče na vsakem koraku cekinčke iz žepa.
Včeraj sem bil v Avstriji, kot pomočnik enemu od nas, in ko je prijatelj med pogovorom omenil, da je njegova plača pod 700 € ( po dogovoru in opravljenem plačilu ), sem opazoval poglede prodajalcev, oče in sin, Kar mi je dalo potrditev v kaki malori smo.
Ne bom vas več moril. Nekam pa sem moral to izlit in sem pač na Morjeplovca, v upanju, da kdo od teh zgoraj omenjenih tudi prebira to in se bo malo zamislil. Žal sem pa po naravi optimist.
LP