"Prepucavanje" dveh naših članov... :)

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

"Prepucavanje" dveh naših članov... :)

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 06, 2010 13:17

...
Nazadnje spremenil MareC, dne Pe Jun 08, 2012 18:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Apr 06, 2010 13:58

Pardon MareC
Sedaj se pa ti malo ustavi.
Objavil sem sliko dveh ujetih lignjev, ampak kaj si naredil ti?
Z lažnim epitafom fotografije, katerega si celo ponaredil si me namenoma očrnil in me predstavil kot lažnivca. Bil sem zelo prizadet zaradi tega. Prosil sem admina, da pobriše temo. Nisem ti dal popolnoma nobenega povoda za tako dejanje.

Vem, da si odličen apneist, samo vedi, da ti to ne daje nobene pravice omaloževati ljudi ali njih dosežke. Ne mislim razpredati niti vleči zadeve naprej, zato ti povem tako. Pripravljen sem ti seči v roko, če uspeš priznati, da si naredil hudo napako, ki me je zelo prizadela.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 06, 2010 14:13

...
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Mar 26, 2012 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Apr 06, 2010 15:22

Poglej polomil si ga na celi črti. Sedaj iščeš izgovore za storjeno. Kot sem rekel te ponovno lepo prosim, da ne podcenjuješ ljudi ali njih dosežke, če lovimo na "manj" športen način od tebe. Kljub temu, da sem večkrat prebral tvoj odgovor pa še sedaj ni niti sledu o kakšnem priznanju storjene napake.

Če bi si vsaj prebral cel prispevek in temo Lignji 2010 na katerega se sklicuješ, verjetno ne bi nikoli napisal kar si, saj nihče niti ni podvomil o tem ulovu saj je splošno znano, da taki lignji so in da se občasno tudi ulovijo in to v našem morju, če si dovolj vztrajen. Natančno sem opisal cel potek lignjelova in tudi to, da jih hranim v bazenu. Slikala me je žena, ko je zjutraj vstala, saj ponoči niti nima smisla fotografirati. Povem ti, da je bila noč mrzla ko vrag in da sem bil oblečen v štiri sloje in dve kapi, če pa bi lovil s pivom v roki in sede bi pa verjetno zmrznil. Morda zate to ni dovolj športno, vendar za pravega ribiča na obali je to vsekakor oblika izjemne vztrajnosti, saj bi bilo veliko lažje lepo zaspati v topli kabini, samo potem tudi lignjev ne bi bilo. Zares ne razumem te.
Kar se tiče zobatca pa naj ti povem, da je bilo to namenjeno tebi, saj nikakor nisem pričakoval takega pisanja od ribiča, še posebej pa ne od kolega apneista (tudi sam sem apneist, vendar ne pozimi), tako, da si me tudi v tem pogledu popolnoma razočaral, kljub tvojim zares pohvale vrednimi dosežki v apnei.

Upam da zmoreš dovolj poguma in se mi opravičiš, ker si me zares zelo prizadel?
Lep pozdrav
Nikola Tesla

Popravljen link na prispevek o lignjih.
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Če Okt 03, 2013 07:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Apr 06, 2010 15:31

...
Nazadnje spremenil MareC, dne Po Mar 26, 2012 21:37, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » To Apr 06, 2010 15:31

mogoče malo (al pa precej neumestnoi) - a sta vi2 temo falila :?: :?:
še kakšen meter več ...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Apr 06, 2010 16:30

Fanta dost vaju mam/o!

Jaz sem se tudi najprej čudil ulovu Nikole, pa se potem sam pri sebi spotaknil ob fotke. Me pa sploh ne zanima ta štorija glede fotk in verjamem, kar pravi avtor, jaz tega nisem sposoben ujeti v enemu letu zato,

Kapo dol Nikola. Iskreno povedano, mi greš pa malo na "živce", ker vse veš, za moj okus preveč pogosto. Verjetno moj problem.

MareC tvoje ulove sem pa itak že prehvalil in ne bom več, ker so nadserijski. Mi greš pa tudi ti malo na "živce", ker imaš vsake toliko kakšen kreg na vidiku.

Lepo da imamo čustva in prav je tako, vendar en forumski nasvet bi pa vseeno podelil z vama.

Če si užaljen, prespi zadevo in potem piši ali pa ignoriraj. Prednost klofanja po tipkovnici je ravno ta, da takoj ne izbruhneš kar te teži ampak lahko večkrat prebereš in tretjič vso stvar vidiš verjetno malo drugače.
Ko odgovarjaš, odgovori tako, da pustiš prostor še ostalim, ne pa kot da je tvoja resnica edina na tem svetu in bog ne daj, da ti kdo oporeka.

No, ker že preveč pametujem, predlagam, da še drugi napišejo, kar si mislijo ob tej debati, vidva pa samo berita, ker tu nas je 1500.

Bo šlo?

p.s. To sem zapisal zato, ker menim, da sta sposobna sprejeti konstruktivne kritike, kar vsak na svoj način skozi pisanja tudi dokazujeta. In tudi zato, ker sta vsak zase zaklad znanja za ta forum.
Nazadnje spremenil Marchi, dne To Apr 06, 2010 19:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bojan 1962
Kapitan
Kraj: Stična

OdgovorNapisal/-a Bojan 1962 » To Apr 06, 2010 18:41

bravo, veliko resnice v tem postu
lp
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Apr 06, 2010 18:57

.

Kar nekaj Save je odteklo, predno sem udaril prvo črko na tipkovnici.

Kaj hudirja vama napisat, da se nehata špetirat? Kdo komu kaj verjame, ali ne verjame? Kako naj ocenim zadevo, če je pobrisana? Pa še kaj se najde!

Oba znata držat forum v kondiciji s svojimi prispevki, zato ostanita na nivoju brez obvezujočih zahtev in pričakovanj.

LP obema in vsem

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Apr 06, 2010 19:43

Se popolnoma strinjam z zadnjimi prispevki. Fanta, umirita žogo, saj sta oba "fejst deca" in vsak na svojem področju pripomoreta k forumu. :D

Tole kreganje se lahko (ne)konča podobno, kot se že 20 let vleče debata v naši politiki (in privat) med "belimi" in "rdečimi" in to o zadevi, ki se je dogajala pred 65 leti, ko nas večina še niti ni bilo rojenih... Pozabimo kar je bilo in gremo naprej. Na srečanju skupaj spijta pivo (no al pa celo gajbo), pa bo spet vse OK.

Sicer pa smetimo temo o jadrnici... :wink:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Apr 06, 2010 20:54

Pozdrav
Kot vidite nisem zamerljiv in sem ponudil roko sprave, ki pa je MareC ni sprejel. Je pa dobro, da vsi veste tudi tisti, ki me osebno še ne poznate, da je zadnje, kar si lahko kdo dovoli, da me česarkoli obdolži po nedolžnem. To me boli in te zadeve sem v življenju tako drago plačal, da sem se takrat, ko se mi je zgodila zaradi tega tragedija v življenju, zaklel, da tega ne bom NIKOMUR VEČ DOVOLIL.
Enostavno se ne pustim teptat in ob povzročeni krivici sem brezkompromisen.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Apr 06, 2010 21:13

Nikola. Žal mi je za tvojo grenko življenjsko izkušnjo vendar prosim, zavedaj se, da je forum, skupek 1500 resnic in ne ene. Kdo ima prav in kdo ne, kdo je po krivem obdolžen ali ne po kirvem, ne odločaš ti ampak vsak od nas. Edino, na kar lahko vplivaš je to, do katere mere si udeležen v vsej stvari. Vsekakor forum ni pravo mesto za osebne zadeve. To mesto je javno, demokratično in zato neizprosno.
To seveda ne velja samo zate, za vse nas. Vsak od nas bi lahko izpostavil življenjsko izkušnjo, ki bi mu dajala legitimiteto za samosvoje oblike komunikacije ampak se moramo v skupno dobro nekim stvarem odpovedati, jih pospraviti za kdaj drugič, za koga drugega.

"nikomur več dovolil"

Ravno nasprotno, če boš komu to dovolil in ga pustil v njegovi zablodi samega, boš preživel in te bo okrepilo. Komentirali bodo drugi, ki bodo zaznali provokacijo in videl boš, kako se stvari zanimivo razpletejo.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Apr 06, 2010 21:30

Predlagam, da Admin prestavi del te "debate" nekam, kjer ne bo motilo ostalih, ki ta forum berejo, vendar naj se ne briše!!!!

Jaz sem tisti, ki je prvi opazil spremembe na slikah in ker sem opazil sem to tudi napisal, ter opisal, kot modno revijo s preoblačenjem in frizersko pričesko ter brado. (nisam stručnjak za fotografiju ali volim da pišem, jer gledam očima :oops: )

Ne reci Nikola Tesla, da sta te dve fotografiji posneti na isti dan, pa makar sta bile obe sposneti na soboto,.... samo katero. Da si ulovil tiste lignje ti verjame vsa vesoljna Slovenija, kajti tisti, ki te poznajo, lahko to potrdijo. Razliko v fotkah je pač potrdil programček in MareC, ki je pač na podlagi mojega pisanja želel preveriti različico, da ne bi napisal nekaj kar tja v en dan.
Mislim, da je lepo, da se ne pustiš teptati in da se ne pustiš podcenjevati.
Ampak tisti tvoji stavki: Da se mi opravičiš do ponedeljka do devete ure!!!!!.... to pa mi je dvignilo kapo in ves plin "sfedralo v luft"!! Take arogance pa si tudi ne dovolimo, pa četudi nimamo prav. Napiše se ZS in potem se opravičiš preko ZS in potem pobrišeš svoje pisanje v delu, kjer si drugega užalil. Jutri bo nekdo zahteval opravičilo na TV pred dnevnikom ali pa v delu na prvi strani,......

MareC, mogoče si bil tudi ti danes izzvan in si napisal, ter samo podal na krožnik tisti "seratorski" del, kjer želiš opravičilo do ponedeljka. Prebral sem tudi del v katerem Nikola Tesla odgovarja Texu in na koncu zajedljivo doda, ...... MareC....... itd., itd.

Pa saj nismo otroci.... mene je takšno pisanje prizadelo, da se ne moremo dogovoriti okoli ene malenkosti, kot sta dva lignja, ali dvanajst. Pa to je več kot smešno! Če bi se meni to pripetilo, kot se je med vama, bi to obrnil sebi v prid in bi presedlal na humor, kaj se je še dogajalo zvečer, da me je obiskala Vera iz Izole,...

Fanta, oba sta super fanta (enga mam raje kod drugega :roll: ) ampak tako pač je!

Ne se opravičevat eden drugemu, ker sta oba dobra "lovilca" rib in hobotnic! Predlagam, da vsak v svojem področju nalovita morske pošasti, mi pa pridemo ocenit, kdo je največji frajer in za katerim je zazijala največja luknja v morju! Mi bomo pa vse popapcali.....

Aja, da ne pozabim, v soboto je srečanje v Velenju, pa se lahko tam udarimo po knapovsko :lol: !
In za mene ste vsi modri, katere delim na svetlo modre, temno modre, kovinsko modre, florescentno modre......in tiste res modre po pameti!

In še ena Gregorju.n,
še eno tako sliko na forum, pa boš ti imel temno modro rit! :lol:

LP
:wink:
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » To Apr 06, 2010 21:38

Btw: exif informacije velikokrat res ne drzijo.
v nasem podjetju profesionalno Ukvarjamo z digitalno fotografijo.

Tako , da tehnicno gledano zame exif ne pomeni verodostojne informacije.

P.s mene je tudi prijelo v nedeljo, da bi napisal blog o pretepu med jeseniskimi hokejisti in trenerjem. Nekaj mi je reklo , da je potrebno pocakat. Sedaj je resnica ze nekoliko drugacna.
Preveckrat se zaletimo in smo takoj pametni.

Malce strpnosti ne skodi.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Apr 06, 2010 22:07

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost