ISAF tečaj

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

ISAF tečaj

OdgovorNapisal/-a burjovc » Po Okt 18, 2010 14:44

4. 27.-28.11.2010 dvodnevni praktični tečaj o reševanju na morju (zadnja - tretja ponovitev) v veliki predavalnici OŠ Šk.Loka in v bazenu v Železnikih.

Predaval bo izkušeni Christian Kargl.

Prijave do zasedbe pobira Marko Murn na markoa.murn@gmail.com. (organizator slovenska IYFR flota)
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Okt 18, 2010 17:16

Super, čestitke organizatorju, da je ponovno uspel pripeljati priznanega strokovnjaka s področja varnosti in reševanja iz morja. Priporočam vsem, ki veliko plujejo, ki nekaj dajo na lastno varnost in varnost ostalih morjeplovcev.

Tečaj sem obiskal spomladi in sem bil izjemno zadovoljen. Čista 5.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Ne Okt 31, 2010 10:10

Hvala Jožko, da si me opozoril na tale dogodek.
Toda mogoče bi bilo dobro, da organizator malo bolj opiše, kaj se bo dogajalo na tem tečaju in koliko to stane. Osebno mislim, da je ta tečaj koristen vsem....Rad bi ta tečaj predstavil še mojim jadralnim prijateljem, ki pa so nekateri pravi NEJEVERNI TOMAŽI in jim sam ne bom znal razložiti, kaj se bo tam dogajalo in zakaj je to dobro.
Jaz vsekakor pridem in upam, če ne bo predrago privlečem kompletno mojo familijo! :idea:
dinksi
Admiral

OdgovorNapisal/-a dinksi » Ne Okt 31, 2010 12:59

Ta je že mimo. Se pa verjetno ne more dosti razlikovat....mogoče cena.

http://lokatiming.com/galerije/isaf_010.htm
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Nov 01, 2010 09:55

Burjovc, zanima me, koliko članov ima Slovenska IYFR flota? Glede na to, da je bila ustanovljena nedolgo nazaj - 20.04.2010 jih najbrž še ni prav veliko.

"IYFR - the international yachting fellowship of rotarians" združuje skoraj 3.000 članov po celem svetu. Namen članstva je mednarodno razumevanje, mir v svetu, prijateljstvo, širjenje dobre volje in druženja.

Osebno poznam G.Corettija iz Italijanske IYFR, poleg G. Murna, ki je poveljnik in G.Mušiča, ki je namestnik Slo IYFR.
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » Po Nov 01, 2010 11:04

Ne bi vedel povedati števila članov slovenske IYFR - tudi sam nisem.
G. Murna pa poznam kot aktivnega jadralca, člana JK Lokatiming in tudi drugače prijetnega človeka.
Veliko vetra in mirno morje
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Dec 08, 2010 01:04

Izjemno dober opis dvodnevnega kursa. :) Res si se potrudil, čestitam!

Res pa je praktični del tečaja bistveno bolje doživeti kot brati.

Predlagam Adminu, da ga premakne v bazo znanja.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Dec 08, 2010 20:05

Res je, izjemen opis Marjan Tomki!

Je pa prispevek premaknjen v forum Baza znanja, ker definitivno spada tja, kot je napisal že Joško. Link do nove lokacije:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=5678
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Sem že mislil, da sem zabluzil, kam je šel moj prispevek

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Dec 14, 2010 01:35

Če pišem malo daljše besedilo, in ga potem še preberem, da polovim, kje sem se zatipkal ali slabo izrazil, se mi zgodi, da me 'morjeplovec' vmes odjavi.

Tako sem, ko se je moj dodatek k temi o ISAF tečaju u varnosti pojavil čisto drugje mislil, da sem jaz kaj 'zamočil'...

Ko smo že tam, bi bilo po vsebini v bazi znanja mesto tudi Joškov prispevek, katerega naslov sem jaz navedel na začetku (in potem bi bilo treba tisti sklic popraviti ali opustiti).

Še malo o tem tečaju in mislih okrog njega bom napisal v odgovoru kar na moj prestavljeni pripevek. Če bo admin mnenja, da spada sem in ne tja, bo pa prestavil...

Še vedno mi nekaj reči manjka - recimo ne najdem še, kje kupiti malo gasilno odejo /približno meter krat meter, s kakršno smo gasili tisti lonec z gorečim oljem/.

Edit:
Najdem nekaj naslovov - Jutec pri Schloffer (kje neki je to - stran je v Slo) bi zdaj lahko bila prava,GEV gasilna odeja v Conradu (treba tam poiskati, ampak povezava je taka, da na forumu v URL polju ne prime), ampak kupiti (za v moj standardni nahrbtnik za vse težave) pa mi še ni uspelo.

Ko sem zadnjič gledal, sta bili ceni nekaj čez 22 €.

Že na tečaju sem vprašal predavatelja Kargla, kje to kupiti, in je rekel, da bi se moralo dobiti skoraj kjerkoli. Zdaj, ko sem malo iskal in ne našel, bom ponovno povprašal (email) in če najdem kak primeren naslov, ga bom posredoval.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Apr 24, 2014 23:45, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Dec 14, 2010 23:25

odtipkaj v googla požarna odeja in jo najdeš...prodajajo jo v recimo baumaxu in podobno...pa tudi pri večini gasilskih postaj, kjer imajo servise gasilnih aparatov in prodajo gasilskih potrebščin...
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » To Dec 14, 2010 23:48

To res ni slaba ideja imeti tako odejo na barki. Pa ne nekje zabasano pod posteljo, temveč kje bolj pri roki.

LP :D
jadralka
Višji štabni vodnik

Arc

OdgovorNapisal/-a jadralka » Sr Dec 15, 2010 05:43

Midva imava enako kot smo jo uporabljali na tečaju. Vtipkja v google fire blanket in jo vidiš. Je v rdeči plastični škatljici in če jo rabiš potegneš za dva črna trakova in jo izvlečeš. Midva jo imava zmontirano nasproti kuhinje, nikakor je ne smeš zmontirati nad štedilnikom, ker drugače v primeru vnetja hrane na štedilniku ne moreš do nje. So pa ravno takšne imeli tudi v Lidlu, samo žal jih imajo samo enkrat letno. Drugače pa v vsaki navtični trgovini. Zavzame pa zelo malo prostora in je lahka.
jadralka
Višji štabni vodnik

ISAF

OdgovorNapisal/-a jadralka » Sr Dec 15, 2010 17:31

Imam veselo novico, danes sem bila v Ikei in imajo Fire blanket velikosti 1,2 x 1,2 m v rdeči torbici z narisanimi navodili , ravno tako je za obesit in ima dva črna trakova za potegnit. Cena je bila 14,99 Evrov, z Ikea kartico, ki jo seveda ženske imamo pa 9,99 Evra za kom. Glede na vaše navdušenje sem kupila dva in če kdo želi oba tudi prodam za isto ceno za 9,99 Evra, sicer ju bom pa sama uporabila za doma, kar sem že tako in tako nameravala storiti. Prva dva, ki se tu javita, samo iskat jih boste prišli pa sami na Vrhniko, ali pa jih dostavim v Ljubljano, kamor grem 1 x tedensko.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Dec 15, 2010 17:52

Eno kupim :!: Jutri ali pojutrišnjem se lahko pripeljem na Vrhniko. Kontakt pošljem na ZS.

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Dec 15, 2010 23:06

Jaz se tudi javim za preostalo, če je seveda še na zalogi.

Edo, ali boš založil, da se ne vozim do Ljubljane?? :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta