Opozorilo

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Opozorilo

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 13, 2011 11:50

.

Da ne bo kdo rekel, da ni vedel!

Na avtocestnem odseku med Trstom in Palmanovo je začel delovati safety tutor, ki nadzoruje hitrost nediscipliniranih voznikov. Gre v bistvu za foto senzorje in za kamere, ki na določenih razdaljah beležijo prehod hitrejših avtomobilov. Računalnik na podlagi časa nato izračuna povprečno hitrost vozila. Safety tutor je neizprosen in točen ter zabeleži tudi najmanjše kršitve. Globe pa nato prispejo direkno na dom kršitelja.

Da gre za zelo resno zadevo poroča že podatek, da je prometna policija v pičlih začetnih šestih urah delovanja safety tutorja izdala že 486 glob za kršitev hitrosti. V kratkem bo safety tutor deloval neprekinjeno 24 ur dnevno in to, kot poroča prometna policija, ne glede na vremenske razmere. Cilj safety tutorja vsekakor ni kaznovanje nediscipliniranih voznikov, temveč vzpostavitev reda in varnosti na avtocestah.

Varnostnih tutorjev je na italijanskih avtocestah vse večje število in so postavljeni tudi drugod na celotnem avtocestnem omrežju, med drugim tudi med Palmanovo in krajem San Stino di Livenza ter na avtocesti A 23 med Palmanovo in Vidmom.

http://www.slomedia.it/?p=7169&g2_language=sl

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Feb 13, 2011 14:08

Sam verjetno če boš vozil 140km/h dvomim da ti bojo poslali položnico. Ali pač? :?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 13, 2011 14:22

blze napisal/-a:Sam verjetno če boš vozil 140km/h dvomim da ti bojo poslali položnico. Ali pač? :?

Pojdi preizkusit, da boš zagotovo vedel.

LP

PS

Ali je kakšna razlika, če greš 5, 7, 8, 11, 20 km/h prehitro?

Si v prekršku!

Za vse prekoračitve je predvidena kazen!

.
pajer 1

rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 13, 2011 14:41

Kazen ti pride če prekoračiš 150km/h, vsaj takšno informacijo sem dobil, poleg tega ker si tuji državljan, napišeš eno lepo pritožbo v slovenščini in preden oni to preučijo in prevedejo zadeva zastara!
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Feb 13, 2011 15:00

Čisto iz radovednosti me zanima, kako tujca kaznujejo? Kazen mu že pošljejo, kakšne pa so sankcije če ne plača. Verjetno, bi to moral biti kakšen mednaroden sporazum? Lp
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 13, 2011 15:20

luftar napisal/-a:Čisto iz radovednosti me zanima, kako tujca kaznujejo? Kazen mu že pošljejo, kakšne pa so sankcije če ne plača. Verjetno, bi to moral biti kakšen mednaroden sporazum? Lp

Vse to ureja šengenski sporazum. Tu se ni za hecat.

Malce pozabljamo, da je EU v stvari konfederacija-unija enakopravnih držav. Že kar nekaj so plačali slovenci. Server-računalnik za prometne zadeve je na Portugalskem in zelo zmogljiv. Jih je malo hecal v začetku, ker niso bile enotne baze podatkov, sedaj pa že dela na polno.
Sankcije za neplačnike so običajne. Kolikor vem, neplačnike prevzame DURS in jim izterja, pa še mastno stroške zaračuna.

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Feb 13, 2011 15:23

Izgooglal sem tole:

Slovenski policisti bi nato organom države, v kateri je bil storjen prekršek, sporočili podatke o vozilu in lastniku, storilca pa bi o prekršku obvestila država, v kateri ga je povzročil. Obvestilo bi bilo na enotnem evropskem obrazcu, v uradnem jeziku države registracije, torej v tem primeru v slovenskem, s podatki o organu za izvajanje sankcij ter za izvajanje direktive in z opisom prekrška. Na obvestilu bi bil naveden tudi znesek kazni, načini plačila in podatki o možnostih za izpodbijanje razlogov za obvestilo o prekršku in za pritožbo zoper odločbo o plačilu denarne kazni. Če storilec ne bi hotel plačati kazni, bi bili o tem obveščeni slovenski organi, ki bi nadaljevali postopek tako, kot če bi šlo za prekršek, storjen v Sloveniji. Države članice naj bi vzpostavile elektronsko mrežo za varno izmenjavo podatkov o storilcih prekrškov. Omrežje naj bi se vzpostavilo v letu dni, ko bi vse države sprejele ustrezno zakonodajo.

Vir: http://www.gorenjskiglas.si/novice/kron ... k&id=43012
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 13, 2011 15:32

Ma sem dobil precej kazni iz italije in tudi avstrije o prehitri vožnji, prvo kot prvo zavlačuješ in pošiljke ne dvigneš, po 16 dneh gre avtomatsko nazaj, ko ti jo končno izročijo jim napišeš pritožbo, (kar je tudi tvoja pravica) v slovenskem jeziku, ker ti nisi dolžan znati njihovega jezika, to stvar zavleče do te mere da zadeva zastara. Imam prijatelja policaja ki je kar dobro seznanjen z temi zakoni in sedaj sem prišel skozi brez da bi plačal kazen.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Feb 13, 2011 15:53

rider666 napisal/-a:Ma sem dobil precej kazni iz italije in tudi avstrije o prehitri vožnji, prvo kot prvo zavlačuješ in pošiljke ne dvigneš, po 16 dneh gre avtomatsko nazaj, ko ti jo končno izročijo jim napišeš pritožbo, (kar je tudi tvoja pravica) v slovenskem jeziku, ker ti nisi dolžan znati njihovega jezika, to stvar zavleče do te mere da zadeva zastara. Imam prijatelja policaja ki je kar dobro seznanjen z temi zakoni in sedaj sem prišel skozi brez da bi plačal kazen.

Možakar, oprosti ampak tole je bolj rekla kazala.
Koliko je tole precej?
Zame so že tri kazni preveč.

Če priporočenega pisma ne dvigneš, ti sledi tole po zakonu.

http://www.mp.gov.si/fileadmin/mp.gov.s ... roc_pp.pdf

Po preteku roka se smatra, kot da si ga dvignil.

ker ti nisi dolžan znati njihovega jezika,

Kako pa veš, česa te dolžijo, ker ne znaš njihovega jezika?

Zdaj pa še eno vprašanje.

Kako bi gledali na povzročitelja nesreče v kateri bi bili osebno prizadeti?

Otrok, partner, sestra, brat, starši, prijatelj ali vi osebno, hudo ranjen ali še kaj hujšega.

Ne verjamem, da bi bili tolerantni.

lp

.
pajer 1

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Feb 13, 2011 16:07

rider666 napisal/-a:Ma sem dobil precej kazni iz italije in tudi avstrije o prehitri vožnji, prvo kot prvo zavlačuješ in pošiljke ne dvigneš, po 16 dneh gre avtomatsko nazaj, ko ti jo končno izročijo jim napišeš pritožbo, (kar je tudi tvoja pravica) v slovenskem jeziku, ker ti nisi dolžan znati njihovega jezika, to stvar zavleče do te mere da zadeva zastara. Imam prijatelja policaja ki je kar dobro seznanjen z temi zakoni in sedaj sem prišel skozi brez da bi plačal kazen.

Kazen oz. obvestilo o prekrsku pa dobis v Slovenscini? To je potem logicno, da napises tudi pritozbo v njej, ampak ker gre pritozba direktno v tujino, se zna zavlect..?

Sicer je bilo nekje receno, da naj bi kazni do 70 eur ne posiljali v tujo drzavo, ker stroski obdelave/izterjave presegajo ta znesek in se jim ne splaca.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 13, 2011 16:18

Pismo prispe iz italije oz. iz države v kateri si ti naredil prekršek in velja njihova zakonodaja in ne slovenska, jaz sem pač bil v času ko je pismo prišlo na dopustu in pismo gre avtomatsko po 16 dneh nazaj do pošiljatelja, ko pošiljatelj to zopet pošlje sem bil zopet na dopustu oz. sem bil službeno odsoten, ko ti končno pustijo pismo v nabiralniku ga prebereš in vidiš za kaj te dolžijo, če ne znaš prebrati lahko pismo enostavno zavržeš, ker pač jaz ne znam jezika IN NE RAZUMEM kaj hočejo oni od mene NITI NE VEM od kje pismo prihaja, JAZ PA NISEM DOLŽEN znati njihovega jezika, zato torej KER PISMA NE RAZUMEM ne morem nanj niti odgovoriti, da stvar zavlečemo napišemo pritožbo v slovenskem jeziku, ki ga oni ne razumejo in potem ko ugotovijo kaj hočem met( v pismu napišem enostavno da jaz avta nisem vozil in da sem ga posodil kolegu) oni dajo to naprej slovenski policiji oz. organu pristojnem za to, seveda ker je bila prekoračitev okoli 10 do 20km/h na uro in kazen znaša 200€ se slovenski organi v večini primerov odločijo da zadeve ne bodo terjali, ker z italjani do sedaj nimamo še nobenega sporazuma. Če se slo. organi odločijo da bodo kazen terjali se zopet pritožino in potem morajo naši organi poizvedovat pri ita. organih kaj je sploh bilo in zopet ne ugotovijo nič in zadeva propade. Ene 20-30 krat sem naredil tako in nisem plačal niti cena, nisem naredil do sedaj nobene nesreče saj ne divjam z avtom amapk prekoračim max. na avtocesti za 30km/h, kar se mi pa ne zdi nekakšna velika brzina in si upam trdit da 90% članov tega foruma ne vozi na avtocesti 130 ampak včasih prekoračijo to hitrost, ita. radarji so pa nastravljeni da te slikajo ko prekoračiš 140km/h.

Pa ne misli se sedaj prepirat kdo ima prav in kdo ne jaz sem samo povedal MOJE izkušnje in kako so mi ljudje ki se na to spoznajo svetovali kaj naj naredim.
Nazadnje spremenil rider666, dne Ne Feb 13, 2011 16:29, skupaj popravljeno 1 krat.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 13, 2011 16:20

hrošč napisal/-a:

Kazen oz. obvestilo o prekrsku pa dobis v Slovenscini? To je potem logicno, da napises tudi pritozbo v njej, ampak ker gre pritozba direktno v tujino, se zna zavlect..?

Sicer je bilo nekje receno, da naj bi kazni do 70 eur ne posiljali v tujo drzavo, ker stroski obdelave/izterjave presegajo ta znesek in se jim ne splaca.

Kazen dobiš v jeziku države v kateri si naredil kazen, vsaj jaz sem tako dobival!
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 13, 2011 20:37

@rider

verjetno se ti je to dogajalo pred leti...sedaj pa je vse to poenoteno in si pečen v trenutku...če ne dvigneš ti po 16 dneh poštar vrže v nabiralnik in se tretira kot da si prevzel...od tistega dne imaš 8 dni časa za pritožo in pika...če ne plačaš boš dobil čez 2 do 3 mesece samo opozorilo pred začetkom davčne izvrže seveda od slovenske davčne in boš lepo plačal še okoli 60€ stroškov...
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Feb 13, 2011 21:14

Ma zadnja kazen mi je prišla v začetku leta 2010! Sedaj nevem kako je!
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Po Feb 14, 2011 13:28

Mene je slikal radar v Avstriji in sem prekoračil 20km/h na avtocesti kjer je bla omejitev 100 km/h.

To je bilo enkrat oktobra 2010 in do danes nisem nič prejel. Tako da mislim, da se jim ne splača niti pošiljat za majhne zneske...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta