lukzy napisal/-a:Mi smo jih srečali 3-krat. Me prav zanima kaj bi bilo če bi šel v vodo takrat. Domnevam, da niso ravno tako krotki kot Flipper...

Z "divjimi" (ne iz bazena) delfini sem plaval ze veckrat. Na Jadranu sem med njih skocil vsaj ene 3x do sedaj - v bistvu se zelo hitro razprsijo oz. odplavajo stran in jih kaj prevec ne zanimas. Ze ko ustavis barko (kjer se drugace na premcu silno zabavajo) se tipicno ne ustavijo zraven, ampak oddirjajo po svoje. Enkrat pred Visom so nekaj minut se plavali "okrog" mene, vendar na razdalji, da sem jih z masko komaj videl.
Dosti boljse je bilo pa na Zanzibarju. Na jugu Zanzibarja je vasica Kizmikazi in tam te peljejo precej dalec ven na "odprto" morje plavat z delfini ($35 na osebo z ribjim zarom po povratkU). Ko se vozis ven izgleda kot natega, ampak res te pripelje do ene oz. vec jat delfinov. Z njimi smo plavali vsega skupaj 2 uri, ceprav izgleda takole: iz colna v vodo, 5-10 minut, delfini spizdijo, nazaj v coln in jih lovit - ali pa drugo jato. Pridejo precej blizu, nekje na dolzino roke - slatat se ne pustijo. Zanimivo je bilo, da se pridejo dobesedno bahat z ulovom - pridejo blizu tebe in ti kazejo ribo v gobcu. Hecno...
Kratek filmcek iz zanzibarja, ki mso ga posneli med plavanjem z delfini:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... IAq3c5Mc6s
P.s.: Priznam, da me je bilo vedno strah - niso "Flipperji" - so velike zivali in v njihovem okolju si totalno nemocen. Vedno sem se tolazil s tem, da so verjetno inteligentnejsi od mene in da jim je totalno jasno, da sem jim popolonma nenevaren.