Težave pri vžigu motorja
Moderatorji: moderator2, moderator
Težave pri vžigu motorja
Hojla, nisem nov na forumu, je pa res, da nisem še nič pisal, sem pa že veliko koristnega prebral na tem forumu. In sedaj moje vprašanje, pa prosim ne se mi smejat, če je mogoče vprašanje neumno. Danes se mi je že drugič zgodila "čudna"stvar in sicer nisem mogel vžgati mojega motorja Suzuki 70 4T, ko sem želel izpluti iz Valbiske, vezan sem bil na obalo približno 10 metrov stran od trajekta. Ko pa je trajekt odplul proti Cresu, pa je motor normalno vžgal. Isto se mi je zgodilo že pred 14 dnevi. Je možno, da trajekt nekako "moti" delovanje oz. vžig motorja?
Vem, da vas je tu veliko majstrov, ni hudič da ne bo kdo vedel, če je to možno.
Aja, še nekaj, pred tem in po tem je motor stokrat vžgal brez problema.
Lp, Robi
Vem, da vas je tu veliko majstrov, ni hudič da ne bo kdo vedel, če je to možno.
Aja, še nekaj, pred tem in po tem je motor stokrat vžgal brez problema.
Lp, Robi
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Zelo zanimiva situacija. Večje ladje imajo razne radijske naprave, radar in pa sistem za nadzor plovil AIS data sharing and vessel tracking.
Če res ni nobena od stvari kot je napisal Roman1, potem je najbolj verjetno da nek signal zmoti elektroniko na tvojem motorju.
Jaz bi še enkrat preveril s trajektom nato pa reklamacija motorja.
Ojla, vem, da je zadeva neumna ampak res je tako, kot sem napisal. Preveril sem vse možno, torej varovalko (tisto okrog roke), preveril ročico (da je v leru)....
Ista stvar se mi je zgodila dvakrat v 14 dneh, zanimivo je pa to, da ko je trajekt odplul, je motor vžgal iz prve. Škoda, da grem jutri že domov, drugače bi se jutri ziher še enkrat odpeljal v Valbisko.
Motor drugače dela BP, niti enkrat mi še ni zatajil.
Tebi kondor bom pa tudi priskrbel odgovor, kakšen pogon ima trajekt.
Sem pa sigurn, da ti nek pravi mornar nisi, ker pravi mornarji smo fejst dedci....[/b][/i]
Ista stvar se mi je zgodila dvakrat v 14 dneh, zanimivo je pa to, da ko je trajekt odplul, je motor vžgal iz prve. Škoda, da grem jutri že domov, drugače bi se jutri ziher še enkrat odpeljal v Valbisko.
Motor drugače dela BP, niti enkrat mi še ni zatajil.
Tebi kondor bom pa tudi priskrbel odgovor, kakšen pogon ima trajekt.
Sem pa sigurn, da ti nek pravi mornar nisi, ker pravi mornarji smo fejst dedci....[/b][/i]
Jaz bi rekel, da je vse možno. Pred leti smo v firmi imeli delovni stroj, ko si se peljal mimo vojaškega objekta, se je zmešalo celi elektroniki. Moral si ugasnit motor, malce počakat, pa je spet šlo normalno naprej.
Drug primer, razsvetljavo v barki sem zamenjal z ledicami (ne najcenejšimi). Ko sem prižgal razsvetljavo, je začel hreščat radio. Potem sem zamenjal ledice z drugimi in je OK.
Drug primer, razsvetljavo v barki sem zamenjal z ledicami (ne najcenejšimi). Ko sem prižgal razsvetljavo, je začel hreščat radio. Potem sem zamenjal ledice z drugimi in je OK.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Vse kar je namenjeno evropskemu trgu ima zadostno zascito proti vplivom elektromagnetnega sevanja.
Osebno menim, da je stvar drugje, bodisi slab stik v komandi ali za varovalo... Morda se kaj drugega.
Osebno menim, da je stvar drugje, bodisi slab stik v komandi ali za varovalo... Morda se kaj drugega.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kr3mn1 napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Vse kar je namenjeno evropskemu trgu ima zadostno zascito proti vplivom elektromagnetnega sevanja.
vibracije od trajektnih motorjev?
zgolj slučaj
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Ne vem sicer za navtiko ampak ko sem se pred leti še ukvarjal s standardi za avtomobilsko elektroniko, so bili ti precej hudi. Sistemi, od katerih je odvisna varnost (krmiljenje, motor) morajo normalno delovati ob motilnem polju 100V/m, to je če postaviš zraven eno močno Radio postajo. Sklepam da je tudi za navtiko nekaj podobnega in bi morali pocrkati tudi pol elektronike v bližini. Če pa ima motor zaščito proti kraji pa obstaja možnost da se je ta odločila da ga bo nekdo ukradel. Tak primer smo imeli pred leti ko smo testirali eno komunikacijo na 433MHz pa se je takrat možakar ki se je pripeljal s čisto novim volvom odpeljal šele čez nekaj ur.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta