NOVI FOSIL napisal/-a::oops:
Res ni mi jasno kako so tu nekateri zelo strokovni.
Lotali bi plinsko inštalacijo za klimatske naprave z cinom in svinčene celice spajali paralelno.
Prosim za samo en primer kjer so v praksi dve svinčene celice povezane paralelno
Res ste strokovnjaki.
Svaka vam čast.

Tukaj je pravilna vezava za dva akomulatorja.
To se ni spomnil NF temveč je izdelek tovarne victron energy.
Glede na nestrokovnost njihovega izdelka in visoko znanje nekaterih na forumu, predlagam da namesto brisanja postov odprete tožbo proti victron energy, ker zavaja kupce kako naj pravilno priključijo dve svinčeni bateriji.
Če vam tožba uspe boste miljonarji

O priliki bom to temo malo počistil in/ali prestavil iz tega dela foruma.
Do takrat pa
je, kot vedno, vsak odgovoren za to, kaj napiše.
Imel sem nekaj več dela in kak mesec skoraj nisem bil na internetu (opravka z posebnim delom sprejemnega izpita za penzioniste, pa mogoče bom napisal zgodbi o dveh osmozah na krmilih in kaj se je pri tem sčaralo, pa še marsikaj drugega). Imel pa sem tudi malo dovolj tistih, ki nakladajo o tem, od kod kopiram in da se itak vsak vse najde z googlom na internetu.
Pa sem malo čakal da bo tistih približno 10 to našlo
in sem nalepilo ustrezne povezave, ki bodo vse pojasnile.
NT je že opisal in dal načrte za nekaj načinov takih povezav - in ko so ga pred nekaj leti zezali, da zraven ni navedel vseh uporabljenih/predpisanih standardov, se za kako leto sploh ni več oglašal na morjeplovcu. O tem je na raznih koncih pisal tudi admin, a brez načrtov (in njihova mnenja so med sabo skladna). NT je potem nadaljnje načrte objavljal izven morjeplovca.
Jaz lahko poljudno (vsakomur razumljivo) razložim, kako in zakaj delujejo tiste rešitve in načrti, ampak zdaj najprej dajem priložnost tistim, ki so napisali, da vsak polpismen itak vse najde na internetu, da pokažejo, če so sami polpismeni in to najdejo in dajo povezave.
@NF
Ne razburjaj se, prosim. V začetku si pisal marsikaj, zdaj pišeš korektno - in če se motiš, to ni zato, ker koga 'zezaš', ampak pač tako misliš.
Po mojem nimaš prav, ampak motiti se je človeško.
Veliko tistih, ki imajo prav, pojasnila tu ni več voljno podrobno napisati (tudi jaz zdajle ne), če pa kdo brez utemeljitve piše, da nimaš prav, je to v enaki meri naša 'zasluga' kot tvoja.
Ko bom utegnil, bom verjetno tako pojasnilo napisal tudi na forum.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...