Povezave do uporabnih nasvetov za navtike

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Feb 01, 2012 21:04

Ja, končno sem uspel spet malo priti na forum tako, da uspem tudi kaj napisati.

Aha, to je treba še ponoviti:Vedno znova ažuriran seznam zanimivih povezav
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Re: Vedno znova ažuriran seznam zanimivih povezav

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 27, 2012 19:22

Zelo dobro "kao-bivak" urejenega gumenjaka uporabnika sacs (povezava zgoraj dostopna le članom, zato slike tudi tu).

Marjan Tomki napisal/-a:Še jaz malo pomagam...

Slika
Slika

Samo en problem vidim - na tole sem hotel narediti povezavo iz baze znanja, povezave do uporabnih nasvetov za navtike, razdelek popravila, gradnja in vzdrževanje - ampak rubriko 'naša plovila' vidijo le člani in zato je povezava na prispevek v njej v bazi znanja za (še) nečlane neuporabna.

Ali lahko naredim članek s slikami tvoje rešitve v temoKamping na gumi, ki je vidna vsem in na katero je že povezava v bazi znanja?
sacs napisal/-a:seveda lahko
sacs napisal/-a:No še mal pa me bo lohka spet u križu uščipnl

Slika

opa pa sm se nauču slike limat
evo še ena

Slika

sacs napisal/-a:pravkar dokončano
zdej pa počas na morje

Slika
Slika
Slika

Marjan Tomki napisal/-a:Vedno znova ažuriran seznam zanimivih povezav ni čisto na začetku teme, ampak v tretnjem prispevku, torej tule na http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?p=72761&highlight=#72761, čeprav se seveda najde še kaj zanimivega tudi prej in pozneje v temi
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Maj 24, 2012 12:58, skupaj popravljeno 1 krat.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Dashew in viri na njegovih straneh

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Mar 15, 2012 20:22

Dopolnilo za skok na kazalo
Vedno znova ažuriran seznam zanimivih povezav ni na začetku teme, ampak v tretnjem prispevku, torej tule na http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?p=72761&highlight=#72761, čeprav se najde še kaj zanimivega tudi prej in pozneje v temi

Razno - meni zanimivo kot strela - Stevea Dashewa.

Tokrat me je pritegnilo, ko sem hotel dati bližnjico na hlajenje kondenzatorja pri hladilnikih (pa lahko klimah itn.) z morjem, in sem našel še kup zanimivega.

Tole je Windhorse, ob katerem sem (tu na Morjeplovcu) prvič slišal za Lindo in Stevea Dashewa.
Slika

Na njihovi strani sem povprašal za elektriko in našel sem tele zadetke http://setsail.com/?s=electrical&x=0&y=0

Aha, še to - vse spodnje slike so povezave na prispevek, na katerega se nanaša slika.

Recimo, tole je pogled v Al tank za diesel po 6+ letih in 1000 galonah (3850 litrih) nafte.
Slika

Na tale tank in aluminij (zlitino in/ali površinsko obdelavo zanjo) mislim, da nihče od morjeplovcev ne bo imel graje.

Tule je njegov zapis o novem pristopu pri hladilnikih na tisti barki
Slika

Pa upravljanje s električno porabo
Slika

Zraven spada še zgodba o klimatizaciji , ki je eden od večjih porabnikov energije, pa v tropih neha biti samo razkošje...

Pa o naboru rezervnih delov, ki jih priložijo barki
Slika

Pa še o pralnici in likalnici, ko smo že pri večjih porabnikih elektrike
Slika

Vsakič napiše, kako in zakaj so si kaj zamislili, kako se je izšlo in če se ni izšlo, kaj so naredili potem...

Aha, da ponovimo
Dopolnilo za skok na kazalo
Vedno znova ažuriran seznam zanimivih povezav ni na začetku teme, ampak v tretnjem prispevku, torej tule na vedno znova ažuriran seznam zanimivih povezav , čeprav se najde še kaj zanimivega tudi prej in pozneje v temi

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Izklopljene BBCode v prispevkih pri nekaterih uporabnikih

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 13, 2012 20:49

Izklopljene BBCode v prispevkih pri nekaterih uporabnikih
    V prispevkih nekaterih uporabnikov foruma so prikazane kode, kot je {quote="jaz veliki nakladač"} in {/quote} (samo, da so oglati oklepaji namesto zavitih) namesto
    jaz veliki nakladač napisal/-a:in
    .

Praviloma je razlog za to to, da je pod okencem za pisanje prispevkov kljukica v kvadratku na začetku vrstice Onemogoči BBCode v tem sporočilu'.

Tisti, ki pri svojih objavljenih prispevkih opazi to, naj klikne gumb 'citiraj' pri temle sporočilu.

Potem klikni gumb 'Predogled' na dnu okna za urejanje pod vrsticami z okenci za kljukice - prikazalo se ti bo sporočilo, v katerem bodo navedki 'smotani'.

S klikom v okence izbriši kljukico v vrstici 'Onemogoči BBCide v tem sporočilu in ponovni klikni gumb 'Predogled'. Prikazalo se ti bo sporočilo, v katerem bodo navedki prikazani OK - kode bodo izvedene, ne bodo pa več prikazane.

Aha, zaželjeno je, da tega poskusa ne pošljete v to temo v bazo znanja, oziroma da ga izbrišete, če ste ga po naključju poslali :wink:

Sprememba nastavitve v profilu
    Brisanje te kljukice pri vsakem sporočilu je nepotrebna gnjavaža. Če kdo nima resnega razloga, da bi imel BBCode izklopljene, je to smotrno popraviti v profilu.

Kliknemo 'Tvoj profil' (na začetku druge vrstice na vrhu strni foruma, zraven 'išči' itn.

Odpre se stran s podatki o registraciji in profilu. Tretje področje ima naslov 'Nastavitve'. Sedma vrstica v tem področju ima naslov "Vedno omogoči BBCode:" in v tej vrstici je treba nastavitev 'Ne' spremeniti v 'Da' s klikom na to izbiro.

Če želiš spremenite še kakšno nastavitev - recimo omogočiti uporabo smeškov in podobno, to narediš na enak način, nato pa na dnu tega klikneš gumb 'Pošlji'.

Forum sprejme spremenjene nastavitve in ko naslednjič odpreš okno za pisanje prispevka, kljukice v tisti vrstici ni in BBCode delujejo namesto da bi bile prikazane (kar največkrat želimo).

Skok na kazalo zanimivi povezav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost