Splošno - tudi branje za začetnike
- Literatura za tečaj za voditelja čolna in primeri izpitnih vprašanj firme nautika-jadranje
- Literatura za tečaj za voditelja čolna - teme za pripravo na tečaj in/ali za to, da potem reči postanejo uporabne - hrvaško, ampak mi je všeč, da vsebuje tudi povezave na pravilnike itn., recimo pravilnik za izbegavanje sudara na moru...
- Avstralski BoatSafe Workbook - gradivo za podobne reči kot je naš izpit za voditelja čolna
- Pregled vsebine učbenika za plovbo z motornimi plovili na straneh US Powerboating
- Gradivo za tečaj za pomorsko radijsko postajo (GMDSS)
Valov prispevek vsebuje linke na gradivo in simulator. Sicer pa v tej temi piše tudi, da Admin občasno naredi tečaj za to za Morjeplovce in tu se da tudi zmeniti za to kdaj in kje bo dovolj kandidatov...
- Navtični priročnik na Nemo.hr vsebuje navtične oznake (za plovila, varne vode, ovire, pa tudi morsejevo abecedo in še kaj) - ampak to je izginilo...
Na njihovem internetnem naslovu je bila zadnjič, ko sem gledal, neka kitajščina (zgledalo je, kot bi jim kdo sesul server in zaradi možnosti, da obnovijo, ohranjam povezavo tja.
Viharno morje...
- Handling storms... Roth, popolno besedilo
evovii napisal/-a:Pozdravljeni,
Na spodnji povezavi najdete priročnik kako jadrati v nevihti.... Mislim, da se splača v zadevo malo poglobit, ker nikoli ne veš kje te kaj čaka. Prijetno branje, pa čim manj prakseŠe vedno velja pravilo... spremljaj vremensko napoved pa rep med noge če se prične kaj kuhat. Se obnese
Lp Andrej
Steve in Linda Dashew
- Povezava na brezplačen 'download' za dve knjigi Stewa in Linde Dashew.
- Mariners Weather Handbook
- Surviving the Storm
v obliki pdf in kaže, da je reč legalna (darilo avtorjev javnosti).
Knjigi sta
Potopisi...
- Sam okoli sveta - Sailing Alone around the World - Josua Slocum (v Project Gutenberg)
Naletel sem na nekaj zanimivih povezav v zvezi s tem, nekaj je že takih od prej raztresenih po drugih kazalih in ker ne morem prilepiti kazala takih reči na vrh podforuma o 'kaj morjeplovci beremo', kazalo naredim tu.
Seveda bo prestavljanje od drugod postopno...