zvit propeler
Moderatorji: moderator2, moderator
zvit propeler
Lep pozdrav, zanima me če se je že komu mogoče zgodilo da bi zvilo nov propeletr od vzvratne vožnje( brez udarca barva je kot nova in nič poškodbe, samo ena lopatica je zvita na koncu)
Lp, Samo
Lp, Samo
-
Daki
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Samo napisal/-a:Samo pol bi se vidla neka poškodba, vsaj na barvi, tak pa ni nič.
Ribe delajo čuda in voda jo lepo splakne. Nekam si zadel, pa si ne priznaš, ali pa je kdo drug zadel in ti ne prizna. Da tega ne bi slišal ali čutil je rahlo bosa, če je pa to res si za krmilom nevaren sebi in okolici, ker vem kako rukne preden se propeler tako skrivi. Zadel sem ribo, na propelerju se kasneje skoraj nič ni poznalo, jaz sem pa nekaj minut prestrašen krožil in čakal kdaj bo prineslo ven kakega prerezanega ptapljača in na koncu se prikaže kaša od enega kapitalnega ciplja. Tudi na Ptuju je motor pred leti poskočil, pa je bil "kriv" le en normalno velik presekan klen. Polmeterska riba ti dobro strese 10 m dolg čoln!
Alu propelerji so dimenzionirani na utrujanje materiala, dodan imajo še varnostni faktor zaradi napak v litini. Za razliko od inoxa alu sploh ne sme vibrirat, ker se takoj utrudi in poči in predstavljaj si za koliko mora biti taka "konzola" predimenzionirana, da skoraj ni povesa. Statično ali hipno obremenitev ti tak propeler prenese vsaj desetkratnik njegove delovne obremenitve in kar lepo pozabi, da imaš tako mrcino, ki zvije propeler med rikvercem.
Za nameček ti propelerji nimajo nobenega cupa, niti ne kake omembne površine ušesa, tako da tamle na koncu ni nekega hudega potiska.
Kaj pa, če ste to skrivili med splovitvijo? Videz daje, kot bi propeler naslonil na neko podlago.
ne, normalno je vse delalo, punca in kolegi se ickrcajo na medulinskem pomolu(globine 1,5-1,8m) malo preveč sem se naslonil na gas na okrog 3500obratov, ampak proti še večji globini, za slišat ni bilo nič pa za čutiti tudi ne, samo naenkrat je začelo vibrirat. Zato sam še kakih 10minut gledal kje bi kaj bilo pa nič. Bi to mogel nekam nest popravljat? Ker z kosom lesa se je to zvilo za silo nazaj, tak da zaj ne trese več, vsaj čutit ni.
-
tyson
-
tyson
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta