nevem če sem ravno zadel temo. Do letošnjega leta sem imel vedno gumenjak zelo blizu obale in je bil gumenjak vezan samo na bojo in obalo in ko sem želel do gumenjaka se se lahko sprehodil do njega odpel vrvi in se pognal naprej.
Od letos naprej bom moral imet gumenjak malo dlje od obale. Lani sem opazil mojstra,ki je gumenjak s vrvjo pripeljal od obale in do obale stran samo z vlečenjem, brez nobenega plavanja.
Predvidevam, da je to na nekakšnem škripcu ?
Mi lahko prosim kdo svetuje kako se to zveže, saj nisem našel niti s stricom Googlom (saj niti nisem vedel kaj napisat) in niti s knjigo za izpit (ja sem jo izbrskal iz podstrešja
Vsaka informacija bi bila dobrodošla, pa tudi kaj vse je potrebno dodatno kupiti poleg vrvi.
Na zadnjem delu sem si letos tudi naredil dva uhlja, ker to sem se spomnil, da je imel gospod v uporabi oba zadnja uhlja.
P.S: off topic vprašanje. Domačin mi je odstopil svoj vez (isto homemade), ki ga ne uporablja več ker je v svojih leti (dokazano da je njegova). Gospod trdi, da ni treba nič javiti na kapitaniji. A mogoče kdo ve ali je to res ali ne ? gre za okolico sv. filip i jakov. Ker do sedaj sem imel vedno na isti poziciji poleg kampa, kjer je bilo vse precej po "domače". Tam je bilo pomembno samo, da nisi oviral kopalcev
Hvala vsem za pomoč