Na karbonskem nosu colna so se pojavili mehurcki pod lakom in sem lahk odstranil, zdaj pa bi ga rad obnovil, da bo karbon dobro zgledal, bil zasciten in bo dolgo zdrzal.
S cim naj se lotim?
Na motorju mi je en licar to dober zrihtal z nekim gel coatom in super zgleda. Mi je obljubil, da bo tud coln porihtal, pa kar nima casa.
Mora pa bit prozoren premaz, da se karbon vidi.
Karbon obnova - kaj priporocate
Moderatorji: moderator2, moderator
- thundercat
- Poročnik fregate
Karbon obnova - kaj priporocate
Thundercat Bobkat + Tohatsu
Re: Karbon obnova - kaj priporocate
Zbrusi lak do karbona in pusti, da se dobro posuši.
Saniraš z končnim slojem avto laka in sicer tako, da vzameš krpico iz mikro vlaken, zmešaš majhno količino laka, mu dodaš malo razredčila, krpico malo pomočiš v to žavbo in z njo dobro predrgneš površino. To moraš napravit nekajkrat in vedno na rahlo pobrusit z 400 papirjem, da pobereš "kocine". Nanašaj na tanko, le toliko, da zapreš pore v karbonu, površine pa ne uničiš z brazdami.
Ko se ti zdi, da si zaprl vse pore greš čez prvo roko, ki je le megla. Tudi druga roka mora biti megla, še bolje je, če še v tretje potegneš le meglo in nazadnje zaliješ.
Če želiš površino brez mehurčkov moraš temeljito vdrgnit lak v površino.
Saniraš z končnim slojem avto laka in sicer tako, da vzameš krpico iz mikro vlaken, zmešaš majhno količino laka, mu dodaš malo razredčila, krpico malo pomočiš v to žavbo in z njo dobro predrgneš površino. To moraš napravit nekajkrat in vedno na rahlo pobrusit z 400 papirjem, da pobereš "kocine". Nanašaj na tanko, le toliko, da zapreš pore v karbonu, površine pa ne uničiš z brazdami.
Ko se ti zdi, da si zaprl vse pore greš čez prvo roko, ki je le megla. Tudi druga roka mora biti megla, še bolje je, če še v tretje potegneš le meglo in nazadnje zaliješ.
Če želiš površino brez mehurčkov moraš temeljito vdrgnit lak v površino.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Dober trik
Ma ja, karbon look me je dodobra izšolal dokler sem ugotovil to kar sem zapisal. Prej mi je uspel edino v kalupu tako, da sem namesto gel coata špricnil ta vrhnji akril in ko je bila tretja toka še mokra plonk gor karbon z epoksijem in pod vakum. Če sem imel srečo ni bilo mehurčkov, drugače tole zgoraj opisano.
Še to:
Pred prvim slojem vribavanja je dobro če površino konkretno preribaš z acetonom in preden se ta posuši vribaš prvi sloj. Tako lak še hitreje pokrije pore.
Med brizganjem laka je pa treba malenkost dlje počakat med eno in drugo meglo, da daš laku možnost, da se z kapljicami potegne čez morebitno poro. Je pa totalno sranje popravljat tak karbon.
Še to:
Pred prvim slojem vribavanja je dobro če površino konkretno preribaš z acetonom in preden se ta posuši vribaš prvi sloj. Tako lak še hitreje pokrije pore.
Med brizganjem laka je pa treba malenkost dlje počakat med eno in drugo meglo, da daš laku možnost, da se z kapljicami potegne čez morebitno poro. Je pa totalno sranje popravljat tak karbon.
- thundercat
- Poročnik fregate
Bom probal.
Uporabim kateri koli auto lak?
Uporabim kateri koli auto lak?
Thundercat Bobkat + Tohatsu
Ja, akrilni 2k.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost