Indikator količine goriva
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Indikator količine goriva
Počutim se kot, da prvič kaj takega delam… mogoče kdo ve zakaj mi števec za gorivo kaže obratno? Ko je dejansko poln mi kaže prazno in obratno. Plovec in števec sta nova in oba 0-180ohm. V plovec se za signal priklopi minus(tako je na shemi). Števec je znamke “ecms” iz kamm-motomarine.
Re: Indikator količine goriva
Zmontiraj ročico plovca v nasprotno stran od senzorja če je možno, pa bo prav kazalo.
Mato 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Plovec je on ki drsi po palici gor in dol…
Rezervoar na glavo obrni pa bo prav kazal.
Verjetno si dobil senzor ali pa števec zanič. Probaj oboje z drugim senzorjem in števcem in boš videl kater je zanič.
Verjetno si dobil senzor ali pa števec zanič. Probaj oboje z drugim senzorjem in števcem in boš videl kater je zanič.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Marcel_Mastnak napisal/-a:Plovec je on ki drsi po palici gor in dol…
Aha potem pa najbrž ni kompatibilno. Števec imaš najbrž 2361001 kaj pa sondo?
Mato 
Dobro preglej plus in minus na plovilu.
Sem imel isto situacijo in je bil problem v minus kablu.Ko sem napravil dober spoj je vse delovalo kot mora.In še sedaj deluje.
l.p.
Sem imel isto situacijo in je bil problem v minus kablu.Ko sem napravil dober spoj je vse delovalo kot mora.In še sedaj deluje.
l.p.
Pozabite na vse,kar mislite,da veste.
mato napisal/-a:Marcel_Mastnak napisal/-a:Plovec je on ki drsi po palici gor in dol…
Aha potem pa najbrž ni kompatibilno. Števec imaš najbrž 2361001 kaj pa sondo?
Sigurno je tako, jaz sem imel isto pri prejšnji barki, sonda je bila usa števec nemc in je kazalo obratno, sem se navadil
Pa še bolj varno je, če bi kdo hotel ukrast barko ko je poln tank, pustimo to pri miru a vidiš da ima prazen tank 
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Obstajata dva standarda za te vertikalne senzorje: ameriški 240-33ohm, in evropski 0-190 ohm. Prikazovalnik in senzor morata biti usklajena. Mogoče imaš enega po ameriškem standardu, in drugega po evropskem?
S kakim namenskim koščkom elektronike bi se najbrž dalo signal iz senzorja obrnit. Jaz sem oboje, in senzor in prikazovalnik nabavil na Aliexpressu, vse skupaj je s poštnino vred kakih 30-40 Eur. Dela že tretje leto brez problemov. Evo tuki en primer: https://www.aliexpress.com/item/4001095 ... GU5uICRD8U
S kakim namenskim koščkom elektronike bi se najbrž dalo signal iz senzorja obrnit. Jaz sem oboje, in senzor in prikazovalnik nabavil na Aliexpressu, vse skupaj je s poštnino vred kakih 30-40 Eur. Dela že tretje leto brez problemov. Evo tuki en primer: https://www.aliexpress.com/item/4001095 ... GU5uICRD8U
Navigare vivere est.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Hec je da sem v kammu naročil posebi števec da bo kompatibilen s plovcem 0-180 Ohm in stilsko kolkertolk skladn z ostalimi. In dobim potem tak hec.
Marcel_Mastnak napisal/-a:Hec je da sem v kammu naročil posebi števec da bo kompatibilen s plovcem 0-180 Ohm in stilsko kolkertolk skladn z ostalimi. In dobim potem tak hec.
Ne se preveč sekirat, narediš eno nalepko na števec z kontra pokazatelji
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Trenutno me tarejo večji tehnični izzivi kot je pokazatelj goriva 
Kaj te matra?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Jaz sem šel v kamm s plovcem iz rezevarja in amkumulatorjem 12v od skuterja ter par žic in sem kar na mizi probal delovanje števca. Komaj sem našel pravega, da je bil umirjen(počasen), da ne skače kazalec gor-dol ob vsakem premiku plovca in sedaj imam mir.
mašinfirer
- Marcel_Mastnak
- Admiral
AEgir napisal/-a:Kaj te matra?
Podobne reči kot si jih mel ti na rudlu 90 V4.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost