Navionics na Android tablici in na Ipad-u?

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

Navionics na Android tablici in na Ipad-u?

OdgovorNapisal/-a mirante » To Jul 25, 2023 23:37

Pred leti sem na jadranju včasih uporabljal Navionics karte na Android tablici, včasih na I-padu. Za vsako sem moral posebej kupiti karte za določeno celino oz. za ocean in se tega med obema ni dalo prenašati.
Zdaj se plačuje letna naročnina in nekje sem prebral, da je eno naročnino mogoče uporabljati tako na androidni tablici, kot na I-padu.
Ali lahko kdo preprosto razloži, kako se to naredi.
Kupljeno imam Navionics naročnino za Ameriko in Grenlandijo, naložil sem si karte na androidno tablico, zdaj pa bi rad za rezervo uporabljal tudi staro I-pad tablico.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

Re: Navionics na Android tablici in na Ipad-u?

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » To Jul 25, 2023 23:53

mirante napisal/-a:Ali lahko kdo preprosto razloži, kako se to naredi.
Kupljeno imam Navionics naročnino za Ameriko in Grenlandijo, naložil sem si karte na androidno tablico, zdaj pa bi rad za rezervo uporabljal tudi staro I-pad tablico.

Najprej je dobro preveriti, če ta'stari iPad sploh podpira novejše različice Navionicsa. Navionics za najnovejše verzije aplikacije zahteva minimalno verzijo iPadOS 13 (to bo prva izvedba iPadOS, pred tem so uporabljali iOS, torej vsak iPadOS je ok). Morda vam App Store dobi kakšno starejšo verzijo, če zgornji kriterij ni dosežen.
Dodatno iPadi, ki imajo le Wi-Fi (i.e. niso Celluar+WiFi, nimajo SIM slota) so tudi brez GNSS modula in so torej le ENC prikazovalnik. Brez dostih funkcij.

Glede deljenja licence na večih napravah pa direkt iz njihovega FAQ:
If you have already purchased coverage through your app, the coverage/subscriptions are tied to your Navionics account. If you purchased coverage without being logged into a Navionics account, the restore function will not work on ANY device.

To install the Navionics app and restore your purchases on a new or existing device, or to download and install to a device on a different app platform, do the following:

1. Open your App Store (Apple) or Google Play Store (Android) app.
2. Using the search option, do a search for Navionics Boating.
3. Find the Navionics Boating app with the Navionics app logo. Boating app icon.
4. Tap on the Get or Install button to install the app to your device.
5. Open the app and log into your Navionics account.

Once you are logged in your coverage/subscriptions and saved items (markers, routes, tracks) will be restored in your app. You can verify your purchases and subscriptions by doing the following:

1. Tap Menu
2. Select Profile (Name)
3. Tap Subscription

If you do not see your purchases available, select the Restore Purchases button at the bottom of the screen.

Na hitro torej prijava v Navionics račun ter restore kupljenih izdelkov/kart/licenc.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Sr Jul 26, 2023 01:00

Hvala za odgovor.
Moj stari I-pad ima iOS 12.5.7. Iz vaših navodil torej sklepam, da ne bo šlo?

Še eno dodatno vprašanje:
Ko na v Navionicsih na tablici želim uporabiti funkcijo Boat to, da se nariše najboljša pot do cilja, se to naredi le kadar sem povezan na internet. Ali je mogoče kaj nastaviti, da bo ta funkcija delovala tudi kadar nisem povezan na internet?
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » Sr Jul 26, 2023 12:09

mirante napisal/-a:Hvala za odgovor.
Moj stari I-pad ima iOS 12.5.7. Iz vaših navodil torej sklepam, da ne bo šlo?

Vsekakor je vredno preveriti, če je to zadnja možna verzija. Četudi je zadnja, najbrž še vedno obstaja starejši Navionics Boating App v App Store. Vsaj mislim si tako, čeprav Apple zna negativno presenetiti.

mirante napisal/-a:Še eno dodatno vprašanje:
Ko na v Navionicsih na tablici želim uporabiti funkcijo Boat to, da se nariše najboljša pot do cilja, se to naredi le kadar sem povezan na internet. Ali je mogoče kaj nastaviti, da bo ta funkcija delovala tudi kadar nisem povezan na internet?

NImam odgovora. Na starejših verzijah je to delovalo brez uporabe interneta, če se prav spomnim.
Uporabniški avatar
Bo_4
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bo_4 » So Jul 29, 2023 19:34

"Mirante" imam tablico Samsung Galaxy Tab S8+ z nameščeno Navionics App Ver. 19.0.2 katera mi pri izdelavi "rute" ponudi opcijo (Automatic, Manual, My archive) in pri izbiri avtomatično, navigacija samostojno (tudi brez interneta !) izdela optimalno pot (žal ne jadralsko) mimo plitvin, kardinalnih oznak... do cilja. Morda je trik v licenci navtičnih kart !? jaz imam trenutno veljavno licenco do 2024.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Ne Jul 30, 2023 21:04

jaz sem si instaliral na tablico in tel sem se prijavil z istim imenom in paswordom in dela bp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta