Absolutno se 100% strinjam z EDO-m in MarjanT-om, tako pač je pri večini revij in na sploh nekih medijih, ki ne poročajo samo o politiki... V navtiki se od ene pomladi do druge ni kaj veliko spremenilo, trimanje jambora je isto in o tem je težko pisati, pa se avtor začne ponavljati. Konec koncev se tudi npr. otok Žut ni premaknil nikamor od prejšnjega leta, haha.
Absolutno se strinjam, da je vse preveč pisanja povezanega z oglaševanjem in na splošno preživetjem določenega medija. Jaz sem bil PRVI, ki se je temu uprl in vedno sem napisal kar mislim ter se veliko ljudem zameril. Mogoče sem napisal svoje mnenje (na splošno na forumu) še vedno malo z rezervo, pa sem zaradi tega izgubil tudi nekatere prijatelje! Hvala bogu pravim jaz, ker to niso bili ravno prijatelji! Morjeplovec si lahko privošči biti direkten, prvič s strani uporabnikov in na koncu tudi z moje strani, saj mi tole ni vir preživetja in mi je čisto vseeno katera reklama blinka na desni ali pa ne blinka!
Pisanje enakih člankov, ki ga je izpostavil EDO je vsekakor problem, mislim pa da na koncu tudi novinarji nimajo lahkega dela, saj je konec koncev vsaka barka res podobna kot jajce jajcu! No ja, ali pa ne! Samo tukaj pride pa na plano tehnično znanje in ne leporečenje! Zanimivo je prebrati test od nekoga, ki ima bogat besedni zaklad in to zadevo spiše kot knjigo, roman, obrne na komedijo, odlično! Samo to se konča! Po 10 testih, postanejo vsi enaki!!! Tukaj mora priti mimo nekdo, ki mogoče ni tako dober "pisatelj", temveč mogoče bolj tehnični tip.
Na hrvaškem je Burza Nautike nekaj povsem drugega. Leporečje je tam daleč od tistega, kar bi si kdo želel, jezik niti ni vedno čisti hrvaški, temveč se uporabi tudi malo dialekta (primorskega, občasno dalmatinskega), vendar pa je tehnično povsem na drugem nivoju! Ni idealno, je pa daleč pred konkurenco! Po drugi strani tudi po vrsti plovil, ki se npr. testirajo. Ta so v večini primerov dostopna povprečnemu navtiku, enako tudi nasveti!
Pri nas je Val absolutno najboljša revija, konec koncev se je to pokazalo tudi čez krizno obdobje, ko so v enakem obsegu edini tudi preživeli. Glede zgledovanja po kom pa mislim da je MareC malo prehitro skočil v zrak.

Govora je bilo o tehničnih podrobnostih pri tisku, ne o pisanju in vsebini! Pa tudi če govorimo o tem, če se nikoli ne zgleduješ po nekom, potem te hitro povozi čas! Vedno se gleda kaj dela konkurenca in verjamem da vodstva vseh revij (ne samo naših) to še kako hudičevo gledajo!