ali ga kdo pozna, ZAR 65 suite

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

huolog
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana-Krk

ali ga kdo pozna, ZAR 65 suite

OdgovorNapisal/-a huolog » Po Maj 14, 2012 15:37

Pozdravljeni,

prijateljica kupuje čoln ZAR 65 suite. Ali ga kdo pozna?

http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=129881

hvala
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Po Maj 14, 2012 21:38

Na žalost ga ne poznam,samo popust je pa že zamudila za par dni.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 14, 2012 23:14

Haha, popust pogojen z datumom... Ja pomoje tudi! :lol: :lol: :lol:
Očitno tale prodajalec ne pozna trenutnega stanja, če hočeš karkoli prodati, še posebej pa čoln. Če ga bo hotel prodati, ga bo dal za 15, s 23 v žepu pa si car, ki lahko kupi precej več kot 6 metrsko gumico. :wink:
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Maj 15, 2012 09:02

Ja popust na datum je buča. Vseeno pa mislim, da je ta čoln (če je v dobrem -> odličnem) stanju vreden več kot 15k€. 23 je definitivno zgornja meja območja.

Na kratko: to je odlična kombinacija čolna in motorja.
Uporabniški avatar
Urke85
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Urke85 » To Maj 15, 2012 20:42

Od tega prodajalca sem leta 2007 kupil podoben komplet. Moram reči ,da nisem imel s čolnom in motorjem nobenih problemov. Prikolica, ki naj bi bila odlična prav tako kot ta na oglasu pa je bla katastrofalna. (blokiran ležaj,stara ruda med vožnjo se je zvil okvir,... tako da sem takoj kupil novo.

Dobro preglej zadeve, drugače je pa dolžina čolna in konjenica odlična.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 15, 2012 22:49

kasaudio napisal/-a:Ja popust na datum je buča. Vseeno pa mislim, da je ta čoln (če je v dobrem -> odličnem) stanju vreden več kot 15k€. 23 je definitivno zgornja meja območja.

Na kratko: to je odlična kombinacija čolna in motorja.

Eno je koliko prodajalec misli, da je vreden, drugo je koliko ti misliš, da je vreden, tretje pa je koliko lahko dobiš realno na trgu... Dajte malo pogledat naokoli, za 70 jurčkov so danes par let stare barke velikosti 35 ft in dvema dizloma, za 30 lahko kupiš cruiserja dolgega 9 metrov, za 15 že kar pošten gliser s pošteno konjenico... ZAR je res super čoln, tudi res je, da je nov hudimano drag, vendar!!! Nekaj se bo treba navaditi. Če je nov drag, je potem rabljen povsem enakovreden ostalemu sranju... Pač kot avtomobili. Avto srednjega ranga lahko stane nov 25.000 EUR, ali pa 50.000 EUR. Ko sta oba stara 5 let, imata povsem enako ceno, pa čeprav je prvi bistveno slabše kvalitete... Ko je enkrat staro je pač staro, dodatna oprema je vredna nič, ti kot lastnik pa si ponavadi zelo vesel, da lahko sploh prodaš. Sem zelo jezen na vse to, kar sem napisal, samo žal je tako realno. :evil:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 16, 2012 15:09

Vrag je, če naletiš na čoln, ki bi ga srčno rad imel in v dveh letih nisi našel nič podobnega, cena je malo previsoka, prodajalec pa pač zahteva svojo ceno in ne popušča????
Odpreš denarnico in mu daš kar zahteva, ker pač iščeš točno taki čoln, cene pa ni spustil kaj dosti, pa da ga je.eš. :cry:
Moj primer.
Guma je guma, zaenkrat.
yuno
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a yuno » Sr Maj 16, 2012 19:32

malo offtopic pa da kr ponucam to temo. A se mogoce dobijo nacrti za zar-e oz. mere, razporeditve, itd kje na netu?
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Maj 16, 2012 23:12

Večji čolni so danes sicer za kupit poceni... Recimo Bladzo prodaja za moje pojme krasen čoln za 17.000€. Ampak kaj ko je strošek vzdrževanja take zverine visok. Gume "normalnih" mer pa se povečini spravijo v garažo ali pod kozolc in razen servisa motorja nekih stroškov ni. Zato mislim, da gumenjaki napram večjim mrgam ceno še kar držijo.

In pri dolžini okrog 5-6m so bolje plovni kot banje, kar jim dodatno dvigne ceno.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 16, 2012 23:42

Se strinjam, večje zverine so trenutno popolnoma hendikepirane...

kasaudio napisal/-a:In pri dolžini okrog 5-6m so bolje plovni kot banje, kar jim dodatno dvigne ceno.

Je res, samo imaš pa v njem polovico manj prostora, ker večino poberejo tubusi... Potem se moraš pa odločiti koliko ur pluješ, koliko % od tega po slabem morju in koliko ur si na sidru...
Če pogledam po sebi, recimo za vikend preplujem največ 2 uri, na barki pa za vikend preživim cca. 40 do 50 ur. Le kaj mi je bolj pomembno... :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost