utež za sidranje na bojo

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

Re: utež za sidranje na bojo

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Jun 28, 2012 17:16

marcus napisal/-a:Tkole delaš kot črnc pod vodo, potem te takle poljak preseneti, oni se res dostikrat delajo "francoze" :wink: :cry:
LP

Na bojo lepo napišeš ime plovila, in ko se ti gor veže ga steraš v tri krasne...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jun 28, 2012 17:53

marcus: če čoln z dvignjenim nekim starim motorjem s propelerjem tolče po novi Yamahi Embarassed Rolling Eyes

To je bilo lani ko sem imel drug in čisto na novo prebarvan čoln, pa tudi za tega letos mi ne bi bilo vseeno.

http://shrani.si/f/3a/MD/4Hm7FGvc/fotografija0139.jpg

Yamahca je polnoletna vendar izgleda lepša kot pri nekom 2leti star motor. Kar imam, je urejeno kot mora bit ali pa raje nimam.
Nazadnje spremenil kocka, dne Pe Jun 29, 2012 14:15, skupaj popravljeno 1 krat.
2011
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a 2011 » Pe Jun 29, 2012 07:57

kocka napisal/-a:Tako je meni lani v Barbarigi medtem, ko sem čoln vzel iz vode in opral šel nazaj po vrvi in bojo, nek (SLO) pametnjakovič gor navezal 5-6m gumo. Nekaj časa sem čakal in spraševal okoli po lokalih potem sem šel in ga privezal na tanjšo vrv.(nisem imel srca da bi ga odvezal-zaradi čolna ne lastnika) Da sem lahko pospravil svoj privez. :evil: Da ne govorim o biserih ki so vezali svojo gumico tako da z motorjem čofa po mojem čolnu. Njemu se veselo jeb. ker njegov komplet z motorjem in vsebino hladilne torbe ne presega 300eur. In potem sem sam pod vodo premikal uteži, da niso čolni tolkli med seboj. :evil:

Ker bom tudi jaz dans popoldan v Barbarigi in ker nimam nobenih izkušenj s privezom, ker sem čist "frišn" dam za pir v zameno za dober nasvet, če bo slučajno kdo dol.
yuno
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a yuno » Pe Jun 29, 2012 08:57

dober nasvet: ali si gres nabavit material in cim blizje vodi zbetoniras betonske kocke ali pa prosis kaksne gradbenike v blizini ali domacina ki kaj dela in mu das dogovorjeni znesek.
Potem se pa akcija zacne :) kako bos pa do lokacije spravil komade pa lahko kdo drug svetuje, oziroma napisi velikost colna in tako naprej...
Uporabniški avatar
Žabar
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Žabar » Pe Jun 29, 2012 11:05

Kupiš že pripravljen suhi beton (50 kg vreče) in vliješ v malo večje štirioglato plastično vedro. Glej da bo toliko velik da boš lahko notri vlil 2 vreči. To ti z železom nanese cca 110 kg. Narediš nekaj betonskih blokov (odvisno od teže plovila) jih z močno verigo vežeš zaporedno. Še par metrov vrvi in boja pa si zmagal.
Kako spraviti takšen blok na zaželeno mesto? Lahko ga vežeš na čoln in enega pa po enega odpelješ oz. si v potapljaškem centru sposodiš dvižni balon in jeklenko.
LP
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Jun 29, 2012 11:56

V Barbarigi je v vodi že kar nekej verige, enostavno malo potauhaš in narediš privez z bojo.
Guma je guma, zaenkrat.
yuno
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a yuno » Pe Jun 29, 2012 13:30

jaz moram to naredit na Susku :) bom enostavno vprasal domacine, tam vedno kdo kaj gradi ali obnavlja... pa da vidimo :roll:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jun 29, 2012 14:07

sedaj toliko z temi bojami ropotate, da si grem še jaz en privez uredit v zaliv od Valalte ;) ( da bom imel pred gostilno svojo bojo ) 8)
Ampak za spremembo od vas ne bom betoniral, in uničeval morskega dna, temveč bom z masko preiskal dno, saj je najverjetneje že kak star blok v vodi,ki ni več v uporabi ;) (tudi vi poglejte v tej smeri, predno začnete betonirat... )

lp.T
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jun 29, 2012 14:17

V Barbarigi imaš precej betonskih blokov po dnu, vendar jih išči zgodaj zjutraj, ker kasneje je voda prekalna da bi kaj videl.
roman67
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a roman67 » Pe Jul 06, 2012 20:08

v nekaterih kampih imajo urejene priveze.Plačaš 5 evrov na dan in si rešen težav.V našem kampu ni bilo tako in sem vezal na plavajočo ogrado od plaže.Na vsake 10 metrov je bila zraven tudi boja na dnu pa betonski blok.Že takoj naslednji dan je po moje lokalni ribič odvezal bojo od bloka tako da sem drugi dan malo potavhal in našel primernejši privez izven ograde ki označuje do kam lahko plavaš.So pa prišli čez par dni neki čehi in se vezali na ogrado.Vezali so samo gumico 3.6 m motor pa so vsak večer sneli iz čolna in ga nesli do šotora da ga nebi gdo ukradel.Motor težak najmanj 45kg!lp
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » So Jul 07, 2012 12:29

Tex napisal/-a:sedaj toliko z temi bojami ropotate, da si grem še jaz en privez uredit v zaliv od Valalte ;) ( da bom imel pred gostilno svojo bojo ) 8)
Ampak za spremembo od vas ne bom betoniral, in uničeval morskega dna, temveč bom z masko preiskal dno, saj je najverjetneje že kak star blok v vodi,ki ni več v uporabi ;) (tudi vi poglejte v tej smeri, predno začnete betonirat... )

lp.T

Tudi sam sem tako razmišljal, pa sem se na koncu odločil za svoj blok. Na dnu je starih blokov kar nekaj, ampak ne moreš vedeti da niso več v uporabi. Nekateri namreč po sezonski uporabi verigo snamejo.. In če bi se na tak blok vezal, bi bil :evil: .
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jul 09, 2012 12:09

Tomaž sezona je že skoraj 2 meseca, in do sedaj bi sigurno bil blok uporabljen...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Jul 09, 2012 12:24

Seveda saj se sezona nagiblje že v drugo polovico in je tako razmišljanje res logično glede na dolgo vroče poletje :P 8) :D
no rain, no rainbow
Nole
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a Nole » Sr Jul 11, 2012 09:58

Glede na to, da je v morje prepovedano dajat take uteži, pomeni da tudi tiste, ki so že notri, ne morejo imet lastnika, vsaj uradno ne in se nanje lahko mirno vežeš. Tko so mi rekl na kapitaniji, ko sem jih prov previdno spraševal okrog tega. Seveda se pa potem lahko na tvojem čolnu lahko pojavi kakšna praska al pa se vozli razvežejo... :?
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Jul 11, 2012 10:57

Najbolj zanesljivo, da kar korajžno kontaktiraš tiste domačine, ki posedajo okoli mooringov in imajo tam čolne ali pa tiste turiste,ki se večkrat vračajo na to lokacijo s svojimi čolni.
Tako boš našel kakšno prosto mesto in boš miren glede poškodb.
LP
no rain, no rainbow

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti