Ročno upravljanje gumenjaka z 25 KM
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Ročno upravljanje gumenjaka z 25 KM
Zanima me, ali je za gumenjak Yam 3,8m alu dile motor 25KM premočen, oz.je vožnja brez volanskih komand še sploh kaj udobna ali je to že bolj podobno rodeu?
LP
Ti jaz iz prve roke odgovorim, glede na to, da sem se še pred enim mesecem spraševal popolnoma isto.
Gre tudi, če je pot malo daljša in neprekinjena. Za primer ti povem, da smo šli pred par dnevi iz Filip-Jakova na Kukljico, bilo nas je 7 na čolnu, morje rahlo razburkano, trajalo je cca 1 uro, gas cca 70%, takrat pa leva roka rahlo boli.
Na mirnem morju pa sploh ni problema, sploh, ko smo bili na čolnu samo jaz in moji trije lauženki.
Primož
http://www.youtube.com/watch?v=Xie1f56Pd6k
Ti jaz iz prve roke odgovorim, glede na to, da sem se še pred enim mesecem spraševal popolnoma isto.
Gre tudi, če je pot malo daljša in neprekinjena. Za primer ti povem, da smo šli pred par dnevi iz Filip-Jakova na Kukljico, bilo nas je 7 na čolnu, morje rahlo razburkano, trajalo je cca 1 uro, gas cca 70%, takrat pa leva roka rahlo boli.
Na mirnem morju pa sploh ni problema, sploh, ko smo bili na čolnu samo jaz in moji trije lauženki.
Primož
http://www.youtube.com/watch?v=Xie1f56Pd6k
Nazadnje spremenil pinosat, dne Če Jul 12, 2012 19:19, skupaj popravljeno 2 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
pinosat napisal/-a:LP
Gre tudi če je pot malo daljša in neprekinjena. Za primer ti povem, da smo šli pred par dnevi iz Filip-Jakova na Kukljico, bilo nas je 7 na čolnu, morje rahlo razburkano, trajalo je cca 1 uro, gas cca 70%, takrat pa leva roka rahlo boli.
Primož
Hvala za odgovor pinosat. Tvoj motor je 2T ali 4T? Tvoja razdalja je že kar lepa.
Exorcist, to za razpad pa verjamem. Tudi sam bom ojačal ta spoj z 4 vijaki ( dva levo, dva desno ). Očitno je v tem spoju krmne stene in gume tudi razlika med kvalitetnimi in manj kvalitetnimi čolni.
Menim , da ta razpad ni samo posledica teže in moči motorja, saj imam doma še en čoln Bombard 330, ki sem ga kupil lani za čolnarjenje in na njem je bil Tohatsu 6, čoln je letnik 1999. Je bil že ob nakupu pri tem spoju bolj švoh, po trikratnem spustu po Dravi, brez motorja, pa je gumo odlepilo, ampak najprej tisti okrogli del na tubusu, nato pa še krmno desko. Nekako sem sam zalepil z nekim Henkelovim lepilom, za po Dravi brez motorja je dovolj, za vožnjo z motorjem pa pod vprašajem.
Primož
Menim , da ta razpad ni samo posledica teže in moči motorja, saj imam doma še en čoln Bombard 330, ki sem ga kupil lani za čolnarjenje in na njem je bil Tohatsu 6, čoln je letnik 1999. Je bil že ob nakupu pri tem spoju bolj švoh, po trikratnem spustu po Dravi, brez motorja, pa je gumo odlepilo, ampak najprej tisti okrogli del na tubusu, nato pa še krmno desko. Nekako sem sam zalepil z nekim Henkelovim lepilom, za po Dravi brez motorja je dovolj, za vožnjo z motorjem pa pod vprašajem.
Primož
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Ja, mi smo dali mislim da po tri vijake na vsako stran, uporabi pa široke podložke, ker čez čas se je tudi to razrahljalo vse skupaj... Pri našem čolnu so se "napihnile" alu podnice, eno smo morali zamenjati, guma je kljub rednemu čiščenju postala črna in pikasta, sprednja rinka za vleko se je strgala prvo sezono, stranski kakšno leto kasneje, zadnjo sezono so se pa tubusi zadaj enostavno odlepili... Dolgčas ni bilo
Kar se tiče pa udobne vožnje... mene je pri 15 KM roka začela boleti po nekje uri in pol vožnje. Udobja na daljših relacijah na takšnem čolnu žal ne moreš pričakovati, pa naj gre za 4 KM ali pa 25...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost