Pričakovana hitrost?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Mene pa zanima če 35km/h z garminom zmerjena hitrost dobra za gumenjak Zodiac Zoom 340s (49kg), motor Tohatsu 15KM 2-taktni (45kg), 2 osebi (70kg+50kg= 120kg), na motorju pa so bila krilca (nevem kako se reče, da gre čoln bol mirno). No morje je bilo mirno brez vetra in tokov skupna teža pa pribljijžno 225kg z gorivom. Se vam zdi to vredo? Ali mogoče tista krilca (stabilizatorji) kaj upočasnijo?
4nze...
ne kompliciraj,tvojega zoom-a ne boš spravil kaj več,si lahko kar zadovoljen z to hitrostjo,to je 18,9 vozlov.Tako da to je to to in uživaj.
Sem imel pred leti novomar 3,2 z trdim dnom in T18 in je bila hitrost tam nekje kot tvoja.Z dvema na čolnu.Sem dal za probo gor Yamaho 25 in je bilo samo za 2 vozla boljše.
Če boš hotel da bo bolj letelo boš mogel vsaj 5m gumico nabavit pa ene 90KM motor gor,pol bo pa skoraj še enkrat bolj letelo.
ne kompliciraj,tvojega zoom-a ne boš spravil kaj več,si lahko kar zadovoljen z to hitrostjo,to je 18,9 vozlov.Tako da to je to to in uživaj.
Sem imel pred leti novomar 3,2 z trdim dnom in T18 in je bila hitrost tam nekje kot tvoja.Z dvema na čolnu.Sem dal za probo gor Yamaho 25 in je bilo samo za 2 vozla boljše.
Če boš hotel da bo bolj letelo boš mogel vsaj 5m gumico nabavit pa ene 90KM motor gor,pol bo pa skoraj še enkrat bolj letelo.
4nze napisal/-a:Mene pa zanima če 35km/h z garminom zmerjena hitrost dobra za gumenjak Zodiac Zoom 340s (49kg), motor Tohatsu 15KM 2-taktni (45kg), 2 osebi (70kg+50kg= 120kg), na motorju pa so bila krilca (nevem kako se reče, da gre čoln bol mirno). No morje je bilo mirno brez vetra in tokov skupna teža pa pribljijžno 225kg z gorivom. Se vam zdi to vredo? Ali mogoče tista krilca (stabilizatorji) kaj upočasnijo?
Za tole kombinacijo čisto o.k in pričakovana hitrost.
Za te stvari čistit v vodi ali ko gre ven je idealena krpa kateri se ne da dati imena. Podobno, kot spodnji del gobice, le da ne vsebuje steklenih vlaken in kovine.
Jaz jo imam od chem(nekaj). Ima garancijo, da ne spraska stekla, kovine, kar za "glitzi" ne velja. Pa še kos je velik kot vileda!
Imam jih nekaj viska. 5€/3 krpe
Jaz jo imam od chem(nekaj). Ima garancijo, da ne spraska stekla, kovine, kar za "glitzi" ne velja. Pa še kos je velik kot vileda!
Imam jih nekaj viska. 5€/3 krpe
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta