cibro napisal/-a:Pozabi kornate in porec ker tvoja ne bo sla nikamor vec.tvoja okolica je precej valovita.ta coln maestrala 30cm ni zmozen za ok plovbo kaj vec pa sploh ne.prekratek.za 2500 raje kupi 4.5m plastiko s 50 hp masino.imel 4m gumico s 25 hp.v istri in slo plut z njo katastrofa.v dalmaciji med otoki pa gre.lp
No ja, tale je precej močna. Res bo malce neprijetno pluti ob 12-15h (povprečno), za vse ostalo bo pa za zadane naloge povsem spodobno. Sam sem letos z malce daljšo gumico preplul (baza Poreč) od Savudrije do Medulina. 4,2m/40KM. Morje je pred Limskim kanalom res rado "živahno", je pa od Vrsarja v smeri Poreča rado precej mirno. Potem se pri Novem gradu - Lanterna malce poživi. Višje je pa zopet relativno OK.
Najbrž kakšen meter ne bi škodoval, vendar relativno kvalitene gumice (l= 4,5 -5m), s štiritaktnim motorjem + prikolica ne dobiš za dvokratnik zastavljene cene.
Prednost plovbe na dotičnem področju je te, da je precej promete in da so vsi otoki blizu obale. V primeru zelo hudega poslabšanja vremena si zelo hitro na obali.
Je pa res, da s to dolžino ne bi upal direkt iz Rovinja do Brijonov. Bi se pa dalo iti ob obali.
Torej, če ni potrebno iti na morje ob vsakem vremenu in se da prilagajat povratek je povsem OK. Na sidri je pa muka ta gumica, kot tudi tista s 4,5m.
Sam vedno dajem na tehtnico vložek in "gain" in se mi zdi, da bi glede na opisana pričakovanja znala precej ustrezat (sploh je upoštevam, da sem sam s kompletom Maestral 18 + Evinrude 8 imel akcijski radij od Dajle do Limskega kanala - je bilo tudi zanimivo).