Izvenkrmni motor 4HP vs 5HP
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Izvenkrmni motor 4HP vs 5HP
Pozdravljeni.
Zanima me če je sploh kakšna razlika med 4HP in 5 HP.Imam 3 m gumenjaka.Prodal sem 4HP zdaj pa kupujem 5HP.In če so vredu Tohatsu motorji.
Lp
Zanima me če je sploh kakšna razlika med 4HP in 5 HP.Imam 3 m gumenjaka.Prodal sem 4HP zdaj pa kupujem 5HP.In če so vredu Tohatsu motorji.
Lp
Da danes naredim nekaj dobrega in poskusim tastu pomagat bi me zanimalo sledeče
.
Tast ima gumenjaka beograd sport ampak ne onega klasičnega, ki je nekje 3,5m ampak krajšega (mislim da je beograd sport meteor) samo nisem siguren skratka ima malo manjše tube ter je dolgi cca. 3,25m.
Do konca lanske sezone je imel na njem tomosa 4 z L batom. Pa mu je če je bil sam na njem mu je po njegovem malo zmankalo da bi "zglisiral" oz. je hotel pa ni mogel. Če je bila pa poleg njega na njem še žena pa itak ni bilo nič.
Zdaj pa ima namen napredovati in kupiti novega 4 taktnega malčka.
Gledali smo vse znamke in kako kaže je glede kubikov yamaha najmočnejša. Ima kdo kakšne podatke koliko so potem v praksi te razlike med yamaho,tohatsu,mercury, itd?
Ter koliko smo gledali bi naj imele vse yamahe 4,5,6 enake tehnične podatke. Po drugi strani se pa na forumih piše da bi naj bil različen vplinjač drugje piše, da elektronika skratka kup ugibanj.
Kupilo bi se 5hp zaradi zakonov, da ne rabi nič imeti registrirano (pustimo, da je gumenjak malo čez 3m).
Morda kdo ve, če bi potem z dvema osebama in 5hp yamaho vsaj zasilno glisiral?
Tast ima gumenjaka beograd sport ampak ne onega klasičnega, ki je nekje 3,5m ampak krajšega (mislim da je beograd sport meteor) samo nisem siguren skratka ima malo manjše tube ter je dolgi cca. 3,25m.
Do konca lanske sezone je imel na njem tomosa 4 z L batom. Pa mu je če je bil sam na njem mu je po njegovem malo zmankalo da bi "zglisiral" oz. je hotel pa ni mogel. Če je bila pa poleg njega na njem še žena pa itak ni bilo nič.
Zdaj pa ima namen napredovati in kupiti novega 4 taktnega malčka.
Gledali smo vse znamke in kako kaže je glede kubikov yamaha najmočnejša. Ima kdo kakšne podatke koliko so potem v praksi te razlike med yamaho,tohatsu,mercury, itd?
Ter koliko smo gledali bi naj imele vse yamahe 4,5,6 enake tehnične podatke. Po drugi strani se pa na forumih piše da bi naj bil različen vplinjač drugje piše, da elektronika skratka kup ugibanj.
Kupilo bi se 5hp zaradi zakonov, da ne rabi nič imeti registrirano (pustimo, da je gumenjak malo čez 3m).
Morda kdo ve, če bi potem z dvema osebama in 5hp yamaho vsaj zasilno glisiral?
Zdrav Tomos 4 glisira z eno osebo na ne prevelikih gumenjakih in lažjih plastičnih čolnih že v serijski izvedbi, ne rabiš L bata. 5 KM je premalo za glisiranje z dvema osebama. Sigurno glisiranje z dvema osebama, ne samo v idealnih razmerah, se začne pri 8 KM.
Nazadnje spremenil Piki, dne Sr Mar 05, 2014 19:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Če žena ni pretežka (in tudi on ne) bosta glisirala tudi z 2t 5HP yamaho, če se bosta malo premikala po čolnu in mu s tem pomagala ven prit. Če bo zraven še kišta piva ali polna hladilna torba klobas, potem ne bo šlo več.
120-130 kg na čolnu bo še šlo.
Jaz + sinek (~ 110 kg skupaj) sva z maestralom 18 in T4 zglisirala dokaj hitro. Ampak to samo zato, ker js verjamem v surovo moč tomosa.
Če bi na isti čoln dal gor recimo Tex-a
zihr nebi zglisiral tudi če bi po kilah štimalo. To pa zato, ker Tex misli da so tomosi ena jajca...
http://www.youtube.com/watch?v=q9hLqVK_4Pc
Sicer pa je Yamaha 5 malo manj kot tomos 4 x 2
Jaz + sinek (~ 110 kg skupaj) sva z maestralom 18 in T4 zglisirala dokaj hitro. Ampak to samo zato, ker js verjamem v surovo moč tomosa.
Nazadnje spremenil kasaudio, dne Sr Mar 05, 2014 09:33, skupaj popravljeno 1 krat.
kasaudio napisal/-a:Če žena ni pretežka (in tudi on ne) bosta glisirala tudi z 2t 5HP yamaho, če se bosta malo premikala po čolnu in mu s tem pomagala ven prit. Če bo zraven še kišta piva ali polna hladilna torba klobas, potem ne bo šlo več.
Jaz + sinek (~ 110 kg skupaj) sva z maestralom 18 in T4 zglisirala dokaj hitro. Ampak to samo zato, ker js verjamem v surovo moč tomosa.Če bi na isti čoln dal gor recimo Tex-a
![]()
zihr nebi zglisiral tudi če bi po kilah štimalo. To pa zato, ker Tex misli da so tomosi ena jajca...
Drži, samo z 5 ali 6 KM bo težava v primeru valov, 8 KM pa nudi že dovolj moči tudi v takšnih razmerah.
Sem videl tvoj video, mislim, da si sedel preveč zadaj. Sedeti je treba na sredini, oziroma toliko naprej, da še nekako dosežeš ročko. Gumenjak lahko včasih upravljaš kar z nagibanjem, vendar samo v daljših zavojih.
Piki če si mislu moj video, ti povem, da mam še zdaj levo roko daljšo od desne
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost