Marinar S400 + Evinrude 25 E-tec
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Marinar S400 + Evinrude 25 E-tec
Ker se zanimam za gumenjak Marinar S400, katerega bi opremil s 25 KM Evinrude E-tec me zanimajo vaša mnenja o samem čolnu kot tudi motorju...
Pri motorju še posebno primerjava z drugimi 4 taktnimi 25 konjskimi konkurenti. Poraba/moč?
Kako se bo S400 obnesel s "samo" 25 konjskim motorjem...bo zglisiral s 4 odraslimi? Verjetno smučanje oz. wakeboardanje čeprav samo z voznikom odpade?
Pri motorju še posebno primerjava z drugimi 4 taktnimi 25 konjskimi konkurenti. Poraba/moč?
Kako se bo S400 obnesel s "samo" 25 konjskim motorjem...bo zglisiral s 4 odraslimi? Verjetno smučanje oz. wakeboardanje čeprav samo z voznikom odpade?
Imam tak čoln z 18 2taktnimi konji. Ker sva 95% samo dva uporabnika mi je povsem dovolj.
Izkušnje :
glisirali smo tudi 4-je odrasli skupne teže okoli 350kg, ampak bi bila naša obala skoraj prekratka, da je to uspelo
4-je odrasli z 250 kg smo pa že preceeeeej lažje glisirali
po moji oceni, s 25 konji, do nekje 300 kg ni problem glisiranje, pričakuj pa potovalno hitrost nekje med 15 in 18 kn pri taki obremenitvi
z vlečenjem pa nimam izkušenj, po občutku bi lahkega/izkušenega smučarja potegni iz vode
ps - čoln ima max motor 30konj
Izkušnje :
glisirali smo tudi 4-je odrasli skupne teže okoli 350kg, ampak bi bila naša obala skoraj prekratka, da je to uspelo
4-je odrasli z 250 kg smo pa že preceeeeej lažje glisirali
po moji oceni, s 25 konji, do nekje 300 kg ni problem glisiranje, pričakuj pa potovalno hitrost nekje med 15 in 18 kn pri taki obremenitvi
z vlečenjem pa nimam izkušenj, po občutku bi lahkega/izkušenega smučarja potegni iz vode
ps - čoln ima max motor 30konj
vivo napisal/-a:gorenc hvala za konkreten odgovor
tale evinrude je tudi 2-takt bi znalo bit potem kar OK...
...sem gledal po netu in ima večina na tem čolnu 25 Km motorje...
Problem je, ker je med 25KM in 30KM navadno pri znamkah velik preskok v ceni.
Ni 2T je pa 4T. Razlika med Tohatstu 25 in 30 je 300 €. S tem, da je Tohatsu 25/30 manjši od Eteca.
Podobna kombinacija:
Maestral H50f (4,2 m), Yamaha 30 2t. Za družinsko zadevo (dva odrasla, dva otroka in vse kar spada zraven) po mirnem morju OK, lepo zglisira hitrost tam nekje do 20 vozlov. V kolikor smo se gor dali štirje dedci je še šlo, vendar je to že skoraj meja. Tako da je taka kombinacija primerna za bližnje zalive in otoke, razdalje tam do nekje par milj. Ne pričakuj nekih dolgih avantur sploh ne na odprtem, ker je že močnejši maestral preveč za mirno in udobno plovbo.
Maestral H50f (4,2 m), Yamaha 30 2t. Za družinsko zadevo (dva odrasla, dva otroka in vse kar spada zraven) po mirnem morju OK, lepo zglisira hitrost tam nekje do 20 vozlov. V kolikor smo se gor dali štirje dedci je še šlo, vendar je to že skoraj meja. Tako da je taka kombinacija primerna za bližnje zalive in otoke, razdalje tam do nekje par milj. Ne pričakuj nekih dolgih avantur sploh ne na odprtem, ker je že močnejši maestral preveč za mirno in udobno plovbo.
vivo napisal/-a:Tako tako...temu bi bil tudi namenjen...cruzanje med oz. do kašnega otočka.
Tohatsu je tud zanimiv...pravzaprav sem pogledal cenik in pravzaprav so cene tam tam kot pri konkurentih...je pa res da skoraj ni razlike med 25/30 KM. Kakšni pa so navadno popusti pri takšnih motorjih?
Tohatsu je fajn, ker ma tri cilindre in bolj mirno teče. Poraba je nizka. Nam kuri povprečno 4,2 l/h (dva odrasla, sva otroka, hladilna torba na suzumarju 350 Rib).
Popust je pa odvisen od tvojih pogajalskih spretnostih. Lahko pa vzameš novega, ki je bil narejen leta 2012 in dobiš še mal popusta.
Pozdravljen vivo!
Tudi jaz imam tak čoln vendar z Yamaho 30. Na začetku sem ravno tako cincal, ali naj vzamem 25KM ali 30. Pri 4T Yamahi je kar velika razlika v teži motorja, saj ima 25KM motor 2 cilindra, 30 pa 3.
Kar se tiče glisiranja ni problema pri tem čolnu. V mojem primeru je zglisiral 4 odraslimi in 4 otroci. Tudi smučanje gre brez problema. Pri treh odraslih v čolnu, potegne odraslega smučarja z vode brez posebnega problema.
Hitrost čolna po Garminu ob 2 odraslih in 2 otrocih z malo krame je 46km/uro.
Mislim, da s 25KM motorjem ne bo problem zglisiranja in bo dovolj za cruzanje po otočkih. Je pa ponavadi tako, da kakšni dodatni konji vedno pridejo prav.
Pa dober nakup!
Tudi jaz imam tak čoln vendar z Yamaho 30. Na začetku sem ravno tako cincal, ali naj vzamem 25KM ali 30. Pri 4T Yamahi je kar velika razlika v teži motorja, saj ima 25KM motor 2 cilindra, 30 pa 3.
Kar se tiče glisiranja ni problema pri tem čolnu. V mojem primeru je zglisiral 4 odraslimi in 4 otroci. Tudi smučanje gre brez problema. Pri treh odraslih v čolnu, potegne odraslega smučarja z vode brez posebnega problema.
Hitrost čolna po Garminu ob 2 odraslih in 2 otrocih z malo krame je 46km/uro.
Mislim, da s 25KM motorjem ne bo problem zglisiranja in bo dovolj za cruzanje po otočkih. Je pa ponavadi tako, da kakšni dodatni konji vedno pridejo prav.
Pa dober nakup!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost