Nakup gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Meni se zdi napihljivo dno kar uredu stvar,možnost sem imel sprobat 3,8m dolg Marinarjev čoln z yamaho 15 4T.Pa sem bil zelo presenečen na sposobnostmi čolna in motorja.Tudi čez valove je šlo kar uredu.Vendar meni ni tako všeč,sem bolj za plastično dno.Pač stvar okusa.
Se mi pa zdi seveda zelo praktična taka izvedba čolna,enostavno spustiš zrak,ga zrolaš in vržeš v avto.In to je to,nobenih dil in ...
Lp
Se mi pa zdi seveda zelo praktična taka izvedba čolna,enostavno spustiš zrak,ga zrolaš in vržeš v avto.In to je to,nobenih dil in ...
Lp
zobar napisal/-a:Napihljivo dno se obnese odlično.Obeenem pa to pomeni nižjo težo čolna in pa kar je zelo pomembno lažje sestavljanje in pa transport.
Glede cen pa je znano, da kdor se spušča v navtiko, mora računati, da se bo znebil denarja.
Zanima me napihljivo dno, sem slišal da se to dobro obnese, baje da so honda marine z takim dnom zelo dobre. Zobar a bi prosim povedal kje se dobi več informacij o teh tipih gumic, in pa če se da kje probat, kako to zgleda, vsaka inf je dobrodošla.
acrobat napisal/-a:Meni se zdi napihljivo dno kar uredu stvar,možnost sem imel sprobat 3,8m dolg Marinarjev čoln z yamaho 15 4T.Pa sem bil zelo presenečen na sposobnostmi čolna in motorja.Tudi čez valove je šlo kar uredu.Vendar meni ni tako všeč,sem bolj za plastično dno.Pač stvar okusa.
Lp
meni se pa zdi da je bolj kriza s takim colnom med valovi...ga premetava k pr norcih...mislim da je to bol coln za v zalivih in podobno....do 5 m gumice se mi zdijo da so kot fičo ki hoče pridet na varsic?
Moje mnenje o gumenjakih
Absolutno se najbolje obnese trdo dno.Čolnu da potrebno težo in ima globoki V. Vendar to pomeni tudi nakup prikolice,zaradi teže čolna tudi močnejši motor in pa seveda potreben prostor za hrambo čolna in prikolice preko zime.
Sestavljivo dno iz desk ali alu plošč je tudi OK, vendar je običajno napihljiva kobilica bolj podobna tanki klobasi.Zaradi tega je dno čolna bolj plosko in vala ne prereže , temveč poskakuje in tolče po vodi. Že manjši valovi lahko naredijo vožnjo dokaj neudobno.
Mislim, da je tudi zaradi tega Zodiac pred letom ali dvema dal na trg čoln z globokim V profilom, takoimenovani ACTI V.
Še enkrat povdarjam, da je to MOJE mnenje.Nakdo drug bo mislil pač drugače.
Prva prilika za pridobitev informacij je sejem v Izoli, ki se menda začne 19.9. Naslednja pa je sejem v Zagrebu, ki je veliko večji in se dogaja običajno sredi februarja.
Absolutno se najbolje obnese trdo dno.Čolnu da potrebno težo in ima globoki V. Vendar to pomeni tudi nakup prikolice,zaradi teže čolna tudi močnejši motor in pa seveda potreben prostor za hrambo čolna in prikolice preko zime.
Sestavljivo dno iz desk ali alu plošč je tudi OK, vendar je običajno napihljiva kobilica bolj podobna tanki klobasi.Zaradi tega je dno čolna bolj plosko in vala ne prereže , temveč poskakuje in tolče po vodi. Že manjši valovi lahko naredijo vožnjo dokaj neudobno.
Mislim, da je tudi zaradi tega Zodiac pred letom ali dvema dal na trg čoln z globokim V profilom, takoimenovani ACTI V.
Še enkrat povdarjam, da je to MOJE mnenje.Nakdo drug bo mislil pač drugače.
Prva prilika za pridobitev informacij je sejem v Izoli, ki se menda začne 19.9. Naslednja pa je sejem v Zagrebu, ki je veliko večji in se dogaja običajno sredi februarja.
Lebowski napisal/-a:Kakšne so kaj vaše izkušnje s Tohatsu motorji? Našel sem namreč 2 taktni 15 KM motor Tohatsu za 1927 eurov, kar se mi zdi kar ugodno.
To ^^ me še vedno zanima.
Poleg tega pa me še zanima, ali ima kdo izkušnje z Avon napihljivimi čolni? Narejeni so iz hypalona, na uradni strani je naveden tudi zastopnik za Slovenijo vendar na email mi ne odgovarjajo
Tohatsu motor je med 2T čisto OK. Malo slabši so pri večjih močeh, 15 konjski pa se čisto normalno kosa z Yamaho, Suzukijem, Mercurijem... Kvaliteta je dobra, saj je to Japonček. Če ti odgovarja cena, le veselo v napad.
Za čolne Avon nimam pojma, kje bi jih prodajali.
Sejem v Izoli pa se začne že 18. septembra. Očitno je trend, da vsi sejmi postajajo 6 dnevni, tisti večji pa 9.
LP
Za čolne Avon nimam pojma, kje bi jih prodajali.
Sejem v Izoli pa se začne že 18. septembra. Očitno je trend, da vsi sejmi postajajo 6 dnevni, tisti večji pa 9.
LP
Pozdravljeni vsi skupaj.
Sem nov na forumu in imam nekaj vprašanj glede nakupa gumenjaka.
Imel sem čoln Maestral 18 in motor Tomos 4,5 zato se na novejše čolne ne spoznam.
Odločam se za gumijasti čoln dolžine od 3,20m do 3,80m in močjo od 8KM do 20KM (štiritaktni motor). Ne vem kaj je najbolje kupiti, ker mi vsak prodajalec pove drugače. Eni hvalijo čoln z napihljivim dnom, drugi pa alu. ali leseno dno. Čoln bi potreboval za kakšen mesec dni na leto na morju v glavnem za dve odrasli osebi in dva otroka, računam pa da bi se občasno vozilo šest oseb. Po tem kar sem prebral na forumu mi je najbolj zanimiv čoln z napihljivim dnom dolžine 3,80m in štiritaktnim motorjem 20KM.
Kaj bi priporočali, glede nakupa zanimajo me pa tudi rabljeni čolni, čeprav bi imel raje novega, ker bi ga imel za nekaj let.
Sem nov na forumu in imam nekaj vprašanj glede nakupa gumenjaka.
Imel sem čoln Maestral 18 in motor Tomos 4,5 zato se na novejše čolne ne spoznam.
Odločam se za gumijasti čoln dolžine od 3,20m do 3,80m in močjo od 8KM do 20KM (štiritaktni motor). Ne vem kaj je najbolje kupiti, ker mi vsak prodajalec pove drugače. Eni hvalijo čoln z napihljivim dnom, drugi pa alu. ali leseno dno. Čoln bi potreboval za kakšen mesec dni na leto na morju v glavnem za dve odrasli osebi in dva otroka, računam pa da bi se občasno vozilo šest oseb. Po tem kar sem prebral na forumu mi je najbolj zanimiv čoln z napihljivim dnom dolžine 3,80m in štiritaktnim motorjem 20KM.
Kaj bi priporočali, glede nakupa zanimajo me pa tudi rabljeni čolni, čeprav bi imel raje novega, ker bi ga imel za nekaj let.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti