Nakup novega gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

SanMaar
Štabni praporščak
Kraj: Maribor

Nakup novega gumenjaka

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Če Okt 02, 2014 19:01

Pozdravljeni morjeplovci.
Spet se vračam in se obračam na vašo pomoč oz. mnenje.
Razmišljam o nakupu novega gumenjaka.

Sem v velikem razcepu in nebi se rad zagnal in nabavil nekaj za kar bi mi bilo potem žal.
Evo gledal sem slednje gumone.
- Ris Marine 480 sportline
- Nautika RP 16
- Brig Eagle 480
- Grand Silver Line 470.

Najlepša hvala za vaše odgovore in nasvete.
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Pe Okt 03, 2014 09:33

Nautiko 16 z yamaho 40/70 sem parkrat rental in nimam nekih posebnih kritik, res pa da je bila nova, ne vem kako izgleda po nekaj letih uporabe.
Je zelo prostoren čoln, ker ima skoraj polovico tub plastičnih in v njih predale. In pa seveda vse kar imajo veliki, mizico ki se zloži v ležalno ploščad, veliko predalov...

Lp Miha
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Pe Okt 03, 2014 13:18

Miha hvala za odgovor, sicer sem samo Risa in Granda videl v zivo, sedaj pa se malo cekiram in razmisljam. Ris Marina sem imel tudi moznost sprobat na vodi in je res fantasticen.... zanima me kvaliteta izdelave in pa tub ( sicer so hypalon).... na oko je res zelo dovrsen.
blazek
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a blazek » So Okt 04, 2014 16:17

Zdravo,
glede na rang plovil, si se verjetno že odločil, da ga boste imeli za dnevna potovanja, kakšno spanje kje v zalivih in podobno, od takih čolnov ni za pričakovati nekega velikega udobja, prostora oz. daljših potovanj.

Za takšne namene smo letos kupili novega ris-a (sportline), kot si že sam ugotovil izdelava kvalitetna, še bolj pa je pomembna razporeditev - je res fenomenalna, na 4,8 m čolnu imaš občutek prostora najmanj še 1 dodatnega metra. Je pa res, da je zadeva z vsemi dodatki (ki jih je potrebno plačat posebaj) - rollbar, blazine, bitve, plastika za sestop na premcu, radio, gps, lestev, cerada ... kar draga.

Kar se tiče glede obnašanja na vodi tudi ni pripomb, izglisira izjemno hitro, je zelo vodljiv, tudi na valovih (največ smo bili nekje 4-5) daje občutek varnosti. Mogoče še najbolj pomembno je to, da izjemno malo, praktično nić ne šprica v notranjost med vožnjo.

Še bolj važno pa se mi zdi, da imaš pri nakupu čolna - za nas je bil prvi nakup, prej smo rentali - support prodajalca, kjer čoln kupiš. Če ga boš kupil na Ptuju pri Navigatorju, nimaš kaj zgrešiti - vse uredijo, na voljo so vedno za vprašanja, tudi bolj neumna (smo jih klicali z morja večkrat), vse zelo profesionalno, naš čoln so celo imeli brezplačno tam pod streho kakšne 4 mesece, ko ga še nismo prevzeli. Mogoče edino kar paziš pri nakupu / prevzemu, je to, da so ga nam v tovarni v Zagrebu kar zapackali z lepilom, ampak ko smo to omenili so ga brezplačno peljali nazaj in vse očistili.

Po eni sezoni uporabe res nimamo niti ene kritike, pa smo naredili malo manj kot 100 ur vožnje, z njim bili od severne obale Krka praktično po vseh otokih do Ugljana ... razen seveda, da je 1m prekratek in ene 10km prešibek - kot z vsemi čolni :)
Lp, Blaž
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » So Okt 04, 2014 19:43

Pozdravljen Blaž, hvala za odgovor.
Ja saj s Simonom sem se tudi pogovarjal o nakupu Risa, sedaj čakam še na neke papire ki jih potrebujem pol pa v akcijo. Kot sem tudi sam rekel me je ta zelo prevzel,... torej zelo zadovoljni super. Kaj pa motor verjetno Honda 60 4T? Kako se kaj obnaša je dober ali mu res manjka 10km?

Naj omenim da sem ga imel možnost sprobat samo na ptujskem jezeru in ne na morju tako da glede tega kako se obnaša na morju nimam pojma,.....
Kar se pa tiče glede prostora pa sem tudi sam dobil občutek da ga ima ogromno...

Prosim še druge če imate kakšne izkušnje z navedenimi čolni oz z gumenjaki v tem rangu in seveda z motorji ki optimalno pašejo gor.

Hvala
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » So Okt 04, 2014 20:38

koliko pa staneta ta dva hrvaška iz hypalona in dva ukrajnska pvc?
pod 7500eur težko...

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=174495
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Ne Okt 05, 2014 09:36

Tega gommonnautica sem gledal, naj bi bil italjanski.... ampak mislim da ni uradnega uvoznika za slovenijo... vem za ceno risa in granda oba hypalon staneta prublizno enako z max opremo.... s tem da se mi osebno bolj dopade ris v izdelavi in tudi vec opreme za podobno ceno....
Lp.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Okt 06, 2014 10:23

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=174495

Nočem komerkoli kaj škodovat ali kar koli..

Če pogledaš iz slik (tam ko je slikana krma) vsaj mene rata strah, da bi tak čoln imel. Sicer si ne znam razložit tako nizke cene za 5m hypalon gumenjak l. 2014

LP
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Okt 06, 2014 21:33

ne razumem kaj je narobe s krmo, prosim pojasnilo

sicer pa bi bilo mene strah če bi bil proizvajalec ali trgovec briga, granda, risa...
prepričan sem da tem prenapihnjenim cenam kupec ne bo več dolgo nasedal

če pobrskate po spletnih straneh kitajskih proizvajalcev vidite, da so njihovi izdelki na las podobni brigom in grandom...

no tudi za gommonautico sumim da je od tam...
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » Po Okt 06, 2014 22:06

Kondor...

Prosim za pojasnila glede Risa,.... tudi na tega po tvojem leti da bi bil iz kitajske,... glede na to ga izdelujejo na hrvaškem le temu ni tako ali???
In zakaj prenapihjene cene,.... lahko ti povem da z vso opremo exlusiv varijanta brez motorja čoln stane okoli 13.000... kar je za 3-5k ceneje od italjanske kunkurence,....

Popravite me če se motim.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Okt 07, 2014 09:11

za ris nisem napisal da je kitajski

13000 za 5x2x1m(10m3) plastike in gume... takih cen ne priznavam, kdor jih je pač njegova odločitev
tak denar stane nov avto 4x1,8x1,8m (ca 13 m3) platike in kovine, pa še motor ima

sicer pa resno - gommonautica 6800 proti ris 13000...
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Okt 07, 2014 09:15

pri avtu popravljam 4x1.8x1.4 = ca. 10m3
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » To Okt 07, 2014 10:16

Ris 13000 za vso pripadajoco opremo ki je ni malooo..... tudi osnova z hypalon pride okoli 7000 eur.... potem pa so tu dodatki in so cene verjemi da pri vseh tu tu...
SanMaar
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a SanMaar » To Okt 07, 2014 10:26

Se nekaj je ne mores nautike primerjat z avtomobilizmom.... nautika je pac luksuz in temu primerne so cene, to pa predvidevam da ves glede na zo da si na forumu in verjetno tudi navdusenec nad nautiko...
Lp
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 07, 2014 10:53

kondor88 napisal/-a:13000 za 5x2x1m(10m3) plastike in gume... takih cen ne priznavam, kdor jih je pač njegova odločitev
tak denar stane nov avto 4x1,8x1,8m (ca 13 m3) platike in kovine, pa še motor ima

A ti ceniš izdelke po kubičnih metrih? Kaj praviš potem na ceno telefonov? A to priznaš?

Primerjat ceno avtomobilov in čolnov je brez veze. Če nič drugega se avtomobili izdelujejo v veliko večjih serijah, kot čolni. Verjetno je izdelava avtomobilov dosti bolj dobičkonosna, kot izdelava gumenjakov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost