servis za suzuki 50

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

lavrics
Desetnik

servis za suzuki 50

OdgovorNapisal/-a lavrics » Ne Apr 05, 2015 11:06

Zanima kje v Ljubljani kupujete dele za colne, kje je ugodni nakup in svetovanje. Namreč zamenjat morem ojlje v motorju ter peti in seveda filter oljni.pa sprav bom letos motor z kisom zaradi apnenca. Spremljam po forumu in videm da se iih čedalje več odloča za pranje z kisom.
Hvala za odgovor.
Lepe praznike
lavrics
Desetnik

Re: servis za suzuki 50

OdgovorNapisal/-a lavrics » Ne Apr 05, 2015 11:07

[quote="lavrics"]Zanima kje v Ljubljani kupujete dele za colne, kje je ugodni nakup in svetovanje. Namreč zamenjat morem ojlje v motorju ter peti in seveda filter oljni.pa sprav bom letos motor z kisom zaradi apnenca. Spremljam po forumu in videm da se iih čedalje več odloča za pranje z kisom.
Hvala za odgovor.
Lepe praznike

Aja pa pletenico za krmiljenje morem zamenjat.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Apr 05, 2015 20:03

Mah kaksen kis daj si malo preberi, kis ni ok resitev ravno sedaj sem napisal nekaj o ciscenju motorjev z ICLEANER poglej si zadevo, deluje 100%po tem kar sem sam videl zmeni se z vrtinc.si :)

Drugac pa imajo fantje vse na zalogi in zelo dobre cene :)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Apr 05, 2015 23:18

Dele za Suzuki lahko nabaviš pri Marine system iz Kopra. Naročiš in ti po parih dneh pošljejo po pošti, tako da ne rabiš nikamor hoditi.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Apr 06, 2015 20:22

Kis sicer topi vodni kamen, in je OK na keramiki, plastiki...

A kislina praviloma ni dobra za kovine (lahko dolga zgodba kdaj, zakaj in kako) in zato za kis v motorju velja, kot je napisal MareC.

Pred kupom desetin let mislim da smo spirali hladilne kanale motorejv avtomobilov z vodnim hlajenjem s sodo bikarbono pri določeno število minut delujočem motorju...

Mare, lahko daš bolj točno povezavo na prispevek, če je tam?
http://www.vrtinc.si kje?
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Apr 06, 2015 20:40

Čiščenje kamna Vrtinc.si

Jaz peljem mojega Suzija ta teden na tretma. Poročam kaj in kako.

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=181739
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 06, 2015 20:43

Jape napisal/-a:Čiščenje kamna Vrtinc.si

Jaz peljem mojega Suzija ta teden na tretma. Poročam kaj in kako.

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=181739

pametno
jaz tudi :)
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 06, 2015 20:43

Marjan Tomki napisal/-a:Kis sicer topi vodni kamen, in je OK na keramiki, plastiki...

A kislina praviloma ni dobra za kovine (lahko dolga zgodba kdaj, zakaj in kako) in zato za kis v motorju velja, kot je napisal MareC.

Pred kupom desetin let mislim da smo spirali hladilne kanale motorejv avtomobilov z vodnim hlajenjem s sodo bikarbono pri določeno število minut delujočem motorju...

Mare, lahko daš bolj točno povezavo na prispevek, če je tam?
http://www.vrtinc.si kje?

tekst in ostalo boste lahko prebrali v novi številki VAL NAVTIKE :)
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » To Apr 07, 2015 00:49

Vesel sem, da si pomagamo in delimo dobre novice.

V začetku prejšnjega tedna smo čistili Yamaho 80, ki je bila na debelo zapacana. Prilagam slike:

Slika

Slika

v četrtek in petek pa smo čistili dva Suzukija 225 pri 620 urah.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Apr 07, 2015 09:26

Groza, koliko se tega nabere v parih letih. Bo res potrebno bolj pogosto čiščenje hladilnega sistema.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » To Apr 07, 2015 12:53

Vsekakor pretiravanje s čiščenjem ni potrebno. Na vsakih 200 h - 300 h bo dovolj. Predlagamo, da se temeljito pregleda in servisira rabljene motorje, ki pridejo iz uvoza oz. motorje pri katerih zgodovina ni znana ter so zabeležene obratovalne ure lahko vprašljive. Mogoče se v tem primeru servisu na motorju nameni nekaj več energije, se ga v celoti pregleda, zamenja kar je potrebno, očisti apnenca in se ga spravi v zanesljivo stanje. Za tem pa običajna vzdrževalna dela: olje motor, filter, olje noga, cinkove anode, impeler, bencinski filter in ostale malenkosti.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Apr 07, 2015 13:10

Vrtinc napisal/-a:Vesel sem, da si pomagamo in delimo dobre novice.

V začetku prejšnjega tedna smo čistili Yamaho 80, ki je bila na debelo zapacana. Prilagam slike:

Slika

Slika

kot bi gledal svojo čez luknjo od cink protektorja ;)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Apr 07, 2015 13:17

je kje dostopen kakšen katalog od tega iCleanerja, oziroma deklaracija, varnostni list. Pač nekaj iz česar se da razbrati sestavo?

Ker si skoraj upam nekaj odrezati, da vsebuje, kot glavno sestavine eno kislino.
Veliko stvari je uporabnih in "varnih" ob pametni uporabi. Sem sicer ljubiteljski poznavalec raznih "čistil" pa ne poznam ene sestavine, ki topi vodni kamen in ne nažira aluminija, kaj šele AlMg zlitine.

Moje mnenje!

Drugače pa absolutno podpiram, da to naredi nekdo, ki ve kaj dela in stoji za tem, tudi ob morebitnih poskodbah, ker gre lahko zelo hitro kaj narobe.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » To Apr 07, 2015 13:53

Na priloženi sliki so podatki točno o tem čistilu, ki so ga razvili v podjetju Ivero d.o.o.

Slika

gre se za Ivero Cleaner - A. Tehnični list je v PDF obliki in si ga lahko potegnete z njihove spletne strani.

http://www.ivero-hr.hr/index.php
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Sr Apr 15, 2015 14:09

Danes so mi pri Vrtinc-u očistilo mojo Suzo .
Motor ima narejenih cca 270ur. Kamna je bilo kar nekaj, glede na to , da se motor redno izpira s sladko vodo. Slikal na žalost nisem . Je pa razlika na "uč" ogromna .
Motor je v notranjsoti kot nov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti