nakup bsc 50
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
nakup bsc 50
Pozdrav vsem,
Zanimam se za nakup omenjenega čolna. Na mornarju sem zasledil le tega ...prilagam link... http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=187218
Edino čudno mi je ker se letnice ne klapajo saj je v vpisnik letnik 1998 in motor Suzuki 2003, v oglasu pa vse skupaj 2002..Sicer na pogled zgleda v redu.motor pa ima 300 ur . Ali je to veliko za te motorje? Prosil bi vas za mnenje če ga kdo pozna in če ga kdo od vas ima, kako se kaj obnaša na vodi...hvala že vnaprej.
Zanimam se za nakup omenjenega čolna. Na mornarju sem zasledil le tega ...prilagam link... http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=187218
Edino čudno mi je ker se letnice ne klapajo saj je v vpisnik letnik 1998 in motor Suzuki 2003, v oglasu pa vse skupaj 2002..Sicer na pogled zgleda v redu.motor pa ima 300 ur . Ali je to veliko za te motorje? Prosil bi vas za mnenje če ga kdo pozna in če ga kdo od vas ima, kako se kaj obnaša na vodi...hvala že vnaprej.
LP Kiky
MORJE JE ZDRAVILO ZA DUŠO!!!!
MORJE JE ZDRAVILO ZA DUŠO!!!!
-
Daki
Imam bsc50, sicer novejšo izvedbo od tele v oglasu. Zadeva je kvalitetno narejena, robustna, precej težka, kljub vsemu dokaj nezahtevna za motor. Zaradi širine gre po valovih slabše kot kakšen Zar, šprica nikoli. Jaz sem zelo zadovoljen.
Pomoje boš tudi ti. Preveri pa čimveč kar se da. Spoji, guma, stanje "prilepkov", stanje plastike (krma)...
Pomoje boš tudi ti. Preveri pa čimveč kar se da. Spoji, guma, stanje "prilepkov", stanje plastike (krma)...
-
Daki
Kiky napisal/-a:Hvala Daki za info. Kaj pa glede čolna? Ta ima 17 let....na kaj moram biti pozoren...slišal sem da če je guma očuvana mora tak čoln zdržati tudi čez 30 let.
Ti samo preveri, če je bilo kje flikano, da kje ne odstopa in pa seveda dno. Glede starosti čolna ni problema, če je bilo vzdrževano. Za ceno se pa še malo pogajaj.
-
koki koruza
- Poročnik fregate
Ure preveriš pri tem motorju tako, da daš kontakt in kazalec za obrate ti pokaže število ur. 1000 obratov je 100 ur. Pokaže do 500 ur, če jih je več utripne rdeča lučka za vsakih 500 ur, temu pa prišteješ še toliko, kot pokaže kazalec. Upam, da nisem preveč zakompliciral.
Torej, če luč ne utripne, je ur toliko kot pokaže obratov/10, utrip + 1500 obr je 650 ur...
Sicer je to zelo dober motor, če je redno vzdrževan. Tudi konjev bo za to dolžino načeloma dovolj. Na Novomarju 530 dosežem z njim cca 32 NM. Poraba je pa okoli 10 litrov pri potovalni hitrosti 20NM.
Sicer je to zelo dober motor, če je redno vzdrževan. Tudi konjev bo za to dolžino načeloma dovolj. Na Novomarju 530 dosežem z njim cca 32 NM. Poraba je pa okoli 10 litrov pri potovalni hitrosti 20NM.
-
koki koruza
- Poročnik fregate
Zobati jermen se po navodilih menja vsakih 800 ur oz na 4 leta, strošek menjave jermena in napenjalca z delom je cca 250€ na pooblaščenem servisu. Temu prištej še menjave olj, svečk...
Jaz sem ga menjal spomladi, Rožej je potrdil, da še ni bil menjan, star je bil 12 let.
Posebnih sledov obrabe sicer ni kazal, ampak ni se za igrat.
Jaz sem ga menjal spomladi, Rožej je potrdil, da še ni bil menjan, star je bil 12 let.
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost