Več konjev kot je dovoljeno
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Sam sem si pomagal s takšno ojačitvijo, (pohištvena cev 30mm*30mm), ki mi je povezala leseno kobilico Beograd sporta 3,4m letnik 1988 in krmo. Po ojačitvi se nisem več bal da bi krmno desko odtrgalo. Brez skrbi sem vlekel tudi tubo, ki sem jo v glisiranje spravil "iz ovinka" . Najprej čoln v ovinek, da je zaglisiral nato naravnost, da je potegnil še tubo. V teh trenutnih so bile razmeroma velike sile na krmi in bi se brez ojačitve lahko slabo končalo. Vgrajen motor Tomos 18.
Lp Snezak
Lp Snezak
Če imaš čoln iz poliestra boš še lažje in veliko lepše lahko napravil ojačitve. Poglej malo po forumu saj je že nekaj članov podrobneje opisalo predelave, ki so jih sami naredili.
Glede na sedanjo dolžino čolna in tvoje želje smatram, da boš že verjetno drugo leto ogledoval drug čoln, tak, ki bo nekaj daljši in seveda z močnejšim motorjem. ... in sedanja vprašanja bodo čudežno izginila.
Zato ti svetujem, da najprej ugotovi, kaj ti ponuja ta čoln, ki ga imaš sedaj, njegove prednosti in slabosti. Tako boš svoje želje lahko bolj podrobno spoznal oziroma ugotovil, kaj potrebuješ.
LP Snezak
PS. Pa kakšno sliko čolna prilepi
Glede na sedanjo dolžino čolna in tvoje želje smatram, da boš že verjetno drugo leto ogledoval drug čoln, tak, ki bo nekaj daljši in seveda z močnejšim motorjem. ... in sedanja vprašanja bodo čudežno izginila.
Zato ti svetujem, da najprej ugotovi, kaj ti ponuja ta čoln, ki ga imaš sedaj, njegove prednosti in slabosti. Tako boš svoje želje lahko bolj podrobno spoznal oziroma ugotovil, kaj potrebuješ.
LP Snezak
PS. Pa kakšno sliko čolna prilepi
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... oja%E8itev Kaksen navoj pa naj dam v pod?
http://youtu.be/t5Pe-yrih68 Po 7 letih vžgal BP
sej mu lagerji odgnijejo. potem lepo "postruži" blok in hvala lepa. Vsak drug 250 kubikar od tomosa ma požrto ohišje, sploh eden zadnje serije, ki je 7 let stal je zrel za odpret pa pomenjat ležaje.
poleg tega so cilindri prevlečeni z nikasilom, bati pa iz aluminija - kaj naj pa tu rjavi ? tisto popoldne dela če imaš vse pri roki ali pa daš majstru da zrihta. raje 100 evrov dat zraven, kot pa - imam motor ki je stal večino časa, delovnih ur skoraj nič, sredi morja pa razpade.
20ka je že tko znana da ribne sama od sebe, sploh če jo teraš v obrate ker se ji nikasil odlupi zaradi slabe izdelave. In je za namen avtorja teme popolnoma neprimeren motor, ker stremi k max kW.
poleg tega so cilindri prevlečeni z nikasilom, bati pa iz aluminija - kaj naj pa tu rjavi ? tisto popoldne dela če imaš vse pri roki ali pa daš majstru da zrihta. raje 100 evrov dat zraven, kot pa - imam motor ki je stal večino časa, delovnih ur skoraj nič, sredi morja pa razpade.
20ka je že tko znana da ribne sama od sebe, sploh če jo teraš v obrate ker se ji nikasil odlupi zaradi slabe izdelave. In je za namen avtorja teme popolnoma neprimeren motor, ker stremi k max kW.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov