Odstranjevanje antifoulinga iz gumenjaka

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

ZOIS!
Desetnik

Odstranjevanje antifoulinga iz gumenjaka

OdgovorNapisal/-a ZOIS! » Pe Feb 19, 2016 21:00

Kupil sem rabljen gumenjak na katerega je bil s strani prejšnjega lastnika nanešen antifouling. Problem je v tem, da je antifouling nanešen tudi na del hypalona, po izgledu sodeč gre najverjetneje za trd antifouling oz. enak kot je nanešen na poliesterski del plovila.:cry: :evil:

Ima kdo kakšno idejo ali morda izkušnjo kako odstraniti antifouling iz hypalona? :roll:

Hvala za pomoč!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Feb 21, 2016 18:22

jaz bi z razredčilom
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Feb 22, 2016 08:59

počakaj da je gumica v vodi nekaj časa, potem pa vrečko od krompirja , ali pa krtačko za roke in gasa po tubah. Gre ampak počasi.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Feb 22, 2016 10:46

počakaj da je gumica v vodi nekaj časa, potem pa vrečko od krompirja , ali pa krtačko za roke in gasa po tubah. Gre ampak počasi.

Jape, človek bi rad odstranil antifauling, ne alg :). In to bo z vrečo od krompirja težko naredu.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Feb 22, 2016 11:03

Jeba, če ni fejt nafljockan in se da s tem živet se nima smisla zajebavati ker se bo vseeno poznalo tudi če daš 99% af dol. Mislim da je MareC enkrat na enem svojem to delal pa ima ves profi support.
Jape
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Feb 22, 2016 11:43

kasaudio napisal/-a:

Jape, človek bi rad odstranil antifauling, ne alg :). In to bo z vrečo od krompirja težko naredu.

imel enak problem.Po tubah je bil napacan AF , sedaj ga je ostalo po 3eh letih še nekje cca 2%.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Feb 22, 2016 12:12

Antifouling bi še šel, ampak primer-temeljna bo pa problem.
Jape
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Feb 22, 2016 13:01

kocka napisal/-a:Antifouling bi še šel, ampak primer-temeljna bo pa problem.

pri mojem je bil AF "napacan" na tube brez primerja, vsaj tako izgleda.
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Po Feb 22, 2016 14:41

Se dobi odstranjevalec. Namažeš, počakaš in fizično odstraniš ter opereš z visokotlačnim čistilcom.
Pred posegdom preveri na majhnem delu gume kako se obnaša na gumi.
ZOIS!
Desetnik

OdgovorNapisal/-a ZOIS! » Sr Feb 24, 2016 08:34

Mislil sem, da je nanašanje antifoulinga (posebej trdega) na tube bolj poredek "pojav" ampak, če sklepam po severnoitaljanskih lukah je to kar ustaljena praksa in tudi na Hrvaškem je kar pogosto.:shock:

Pod antifoulingom na tubah ni primerja.

Nekateri, ki so se odločili za "samoodluščenje" z uporabo vidim, da imajo po petih letih še precejšen delež antifoulinga.:shock:

Mehanska odstranitev zna biti kar problem, ker bi za popolno odstranitev pomoje bilo treba brusiti čisto do hypalona.:x

Ima kdo kakšen nasvet za konkreten preparat za odstranitev? Za tiste preparate, ki sem jih gledal trgovci ne jamčijo, da ne poškodujejo hypalona in tudi na deklaraciji to ne piše. Problem je tudi, ker po aplikaciji nastane vlecljiva pasta, ki jo težko popolnoma odstraniti in je na koncu spet potrebno brušenje. :twisted:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Feb 24, 2016 08:41

ZOIS! napisal/-a:Mislil sem, da je nanašanje antifoulinga (posebej trdega) na tube bolj poredek "pojav" ampak, če sklepam po severnoitaljanskih lukah je to kar ustaljena praksa in tudi na Hrvaškem je kar pogosto.:shock:

Pod antifoulingom na tubah ni primerja.

Nekateri, ki so se odločili za "samoodluščenje" z uporabo vidim, da imajo po petih letih še precejšen delež antifoulinga.:shock:

Mehanska odstranitev zna biti kar problem, ker bi za popolno odstranitev pomoje bilo treba brusiti čisto do hypalona.:x

Ima kdo kakšen nasvet za konkreten preparat za odstranitev? Za tiste preparate, ki sem jih gledal trgovci ne jamčijo, da ne poškodujejo hypalona in tudi na deklaraciji to ne piše. Problem je tudi, ker po aplikaciji nastane vlecljiva pasta, ki jo težko popolnoma odstraniti in je na koncu spet potrebno brušenje. :twisted:

suhi led, peskanje
preizkušeno
več na ZS
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Pe Feb 26, 2016 12:47

Zelo težko boš našel proizvod na katerim ti bo proizvajalec jamčil, da zadeva ne poškoduje podlage.
volvo5er
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a volvo5er » Pe Feb 26, 2016 19:27

MareC napisal/-a:
suhi led, peskanje
preizkušeno
več na ZS

Tudi soda bikarbona, ali pa zelo fin pesek.
ZOIS!
Desetnik

OdgovorNapisal/-a ZOIS! » Po Feb 29, 2016 12:38

autokamp napisal/-a:Zelo težko boš našel proizvod na katerim ti bo proizvajalec jamčil, da zadeva ne poškoduje podlage.

...ob pravilni uporabi, če je že za to namenjen...ampak kot zapisano, jaz takega proizvoda žal ne najdem :roll:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 29, 2016 13:23

Če želiš varno zadevo res nimaš drugega, kot peskanje z suhim ledom ali sodo, kot je napisal @MareC. Ta dva medija sta varna, ker dejansko ne peskata s silo teže oziroma trdote, ampak zaradi velike hitrosti "eksplodirata" od dotiku z površino.

Druga varijanta pa je, kot si uporabil izraz "samoodluščenje".
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost