Nekaj ne "stima"
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Nekaj ne "stima"
Zanimal sem se za ceno montaze povsem novih tub na gumenjaka. Cene za 4m gumenjak so med 3.5oo in 5000 evri. Cena podobno dolgega novega gumenjaka z mehkim dnom in tubusi v enaki velikosti pa dobis za 1000 - 2000 evrckov. (lep zasluzek za hisne mojstre)
Sem pa zasledil, da je v tujini ze mogoce narociti tubuse, katere samo prilepis na trdo dno colna. Ali je ze kdo to preizkusil in kaksni so rezultati?
Sem pa zasledil, da je v tujini ze mogoce narociti tubuse, katere samo prilepis na trdo dno colna. Ali je ze kdo to preizkusil in kaksni so rezultati?
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Re: Nekaj ne "stima"
PACEK napisal/-a:Zanimal sem se za ceno montaze povsem novih tub na gumenjaka. Cene za 4m gumenjak so med 3.5oo in 5000 evri. Cena podobno dolgega novega gumenjaka z mehkim dnom in tubusi v enaki velikosti pa dobis za 1000 - 2000 evrckov. (lep zasluzek za hisne mojstre)
Simpl, šenkaš trenutno gumico, kupiš eno za 1-2 k€ in privarčuješ od 1.5 do 4 k€.
Pa se bodo hišni mojstri obrisali pod nosom..
???
https://vodovod-rh.si/
tube so 400-500 po metru, kar bi naneslo okrog 4000 Evrov.
Sedaj ne vem kaj ti misliš, da eden ki mora ročno krojit, limat pa se jebat (pri tem da je materijal drag) lahko dosega tako nizke proizvodne stroške kot nek kitajc s svojimi PVC čolni? 4 metrskega hipalonarja oziroma nov substitut ti za 2 jurja novega ne boš kupil, prej okrog desettisoč evrov.
Če pa misliš da je PVC čamac za 2 jurja isti kot oni, ki stane 5x toliko, potem se najprej informiraj o materijalih.
Sedaj ne vem kaj ti misliš, da eden ki mora ročno krojit, limat pa se jebat (pri tem da je materijal drag) lahko dosega tako nizke proizvodne stroške kot nek kitajc s svojimi PVC čolni? 4 metrskega hipalonarja oziroma nov substitut ti za 2 jurja novega ne boš kupil, prej okrog desettisoč evrov.
Če pa misliš da je PVC čamac za 2 jurja isti kot oni, ki stane 5x toliko, potem se najprej informiraj o materijalih.
Imel sem samo maestrala 9 od gumenjakov. Vendar, zgolj na prvi pogled, cel kup se jih prodaja letnik od 2000 navzgor.....logicno da niso novi, vendar očitno vseeno plovni in brezhibni....
Mogoče je pvc res bolj primeren za 14 dni na leto in nato v garaži...ampak to itak počne večina lastnikov ta malih gumenjakov, ki niso v funkciji tenderja na večji barki. Torej načeloma mislim, da ne bi smel biti problem s pvc, če je raba take vrste kot zgoraj napisano.....če je parkrat ceneje kot hypalon, pa sploh sam ne bi pomišljal.
Mogoče je pvc res bolj primeren za 14 dni na leto in nato v garaži...ampak to itak počne večina lastnikov ta malih gumenjakov, ki niso v funkciji tenderja na večji barki. Torej načeloma mislim, da ne bi smel biti problem s pvc, če je raba take vrste kot zgoraj napisano.....če je parkrat ceneje kot hypalon, pa sploh sam ne bi pomišljal.
kasaudio napisal/-a:Šteje se 500€ na meter čolna. Za 4m gumo torej dobrih 2000€. Vsaj po mojih info. lp
Za informacijo sem 2 meseca nazaj klical gumar iz Cerknice. Za 4 m gumo bi bilo potrebno odsteti cca 2000€. Cena je na dolzinski meter barke ne pa tubusa. Ali pa drugace povedano 250€/m' tubusa.
@kasaudio imas povsem prav. Material pa hypalon.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta