Test gumenjaka 490

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Damijanz
Štabni vodnik

Test gumenjaka 490

OdgovorNapisal/-a Damijanz » Sr Sep 07, 2016 09:56

Pozdravljeni,

prejšnji vikend sem imel na sposojo gumenjak Joymarc 490 z motorjem Mercury 60km. Glede na solidne vremenske razmere sem s čolnom kar veliko prevozil , cca porabil 65 litrov bencina s povprečno porabo med 8 in 9 litri. Na čolnu 4 članska družina, otroka skupne teže 80kg in pa odrasla 150kg in pa bolj malo prtlage. Glede na prevoženo lahko rečem, da sem s samim čolnim zadovoljen in prijetno presenečen. Pri 3650 obratih poraba cca 8,2l pri polnem plinu pa tam med 17 in 18 litri, tako, da kar se potovalne hitrosti tiče zadovoljivo. Vožnja prijetna, včasih ampak res poredko malo špricanja, verjetno tudi zato, ker ga nisem ravno vozil pravilno in z vseh strani na valove tako da otroka še bolj uživata v divji vožnji.
Če bi moral podati oceno bi rekel takole, ni ravno mercedes je pa nek srednji razred in za družinska potovanja zadovoljiv. Sem se peljal z nekaj primerljivimi čolni različnih znamk, tako da malo ocene lahko podam
Žal mi merilec hitrosti ni delal tako, da nisem mogel izračunati idealne porabe, čoln pa je star nekaj let in praktično brez napak

V kolikor pa bo kdo od morda bolj izkušenih morjeplovcev probal omenjeni čoln na Ptuju 10.9.16 , kjer imajo test pa bom vesel vsake realne ocene. Čoln imam namen kupit zato še bolj dobrodošlo :D
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Sr Sep 07, 2016 10:35

Poslal SZ!
LP.AIv
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Test gumenjaka 490

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Sep 07, 2016 15:17

Damijanz napisal/-a:Pozdravljeni,

prejšnji vikend sem imel na sposojo gumenjak Joymarc 490 z motorjem Mercury 60km. Glede na solidne vremenske razmere sem s čolnom kar veliko prevozil , cca porabil 65 litrov bencina s povprečno porabo med 8 in 9 litri. Na čolnu 4 članska družina, otroka skupne teže 80kg in pa odrasla 150kg in pa bolj malo prtlage. Glede na prevoženo lahko rečem, da sem s samim čolnim zadovoljen in prijetno presenečen. Pri 3650 obratih poraba cca 8,2l pri polnem plinu pa tam med 17 in 18 litri, tako, da kar se potovalne hitrosti tiče zadovoljivo. Vožnja prijetna, včasih ampak res poredko malo špricanja, verjetno tudi zato, ker ga nisem ravno vozil pravilno in z vseh strani na valove tako da otroka še bolj uživata v divji vožnji.
Če bi moral podati oceno bi rekel takole, ni ravno mercedes je pa nek srednji razred in za družinska potovanja zadovoljiv. Sem se peljal z nekaj primerljivimi čolni različnih znamk, tako da malo ocene lahko podam
Žal mi merilec hitrosti ni delal tako, da nisem mogel izračunati idealne porabe, čoln pa je star nekaj let in praktično brez napak

V kolikor pa bo kdo od morda bolj izkušenih morjeplovcev probal omenjeni čoln na Ptuju 10.9.16 , kjer imajo test pa bom vesel vsake realne ocene. Čoln imam namen kupit zato še bolj dobrodošlo :D

kako si meril porabo?, test oz preizkus na jezeru je nesmiselen, razen, da vidiš čoln na vodi, ostalo je potrebno preizkusiti na morju v težjih pogojih, valovih....
Damijanz
Štabni vodnik

Test gumenjaka 490

OdgovorNapisal/-a Damijanz » Pe Sep 09, 2016 14:11

Pozdravljeni,

porabo je meril računalnik , oz. elektronsko merjeno, nič na pamet oz na roko. Bil sem pa na morju in ne na jezeru prejšnji cel vikend, štart iz campa v vseh pogojih proti vetru z vetrom prav visokih valov pa ni bilo. Poraba je tako kot sem napisal od - do , če je poln gas je med 17 in 18 litri in ne mislim da je 8 litrov, govorim samo da sem jest vozil glede na merjenje med 8-9 litrov. Žal merjenje hitrosti ni delovalo da bi si lahko izračunal idealno razmerje med porabo in hitrostjo. Verjetno pa elektronski števci prav dosti ne lažejo.

Kar pa se tiče testa, sem bolj napisal v smeri , če se bo šel kdo peljat, me zanima njegovo mnenje glede čolna lahko tudi na zs. Dobrodošlo pa čim več mnenj

lep pozdrav
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Pe Sep 09, 2016 15:55

Dobro bi bilo imeti za primerjavo tudi hitrost, pa vendar sem jaz pisal porabo pri cca. enaki teži tudi brez merilca po Pašmanskem kanalu mimo Murterja do Pirovaca ter nazaj. Vendar je pri meni zneslo veliko več saj tudi nisem spustil dostikrat pod 5000 obratov. Bom se pač moral navaditi voziti bolj turistično tudi po morju kjer glih nimaš kaj videt.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
vstante
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vstante » To Sep 13, 2016 11:37

A ta Joymarc je PVC ali HYP?

Ce se ti da, ga lahko mal poslikas, premec spodaj, tube zadaj, notranjo razporeditev, navedes kaksne podarke (notranja d in š), da se vidi kaj je to.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Sep 13, 2016 19:57

Saj ga imaš na netu(njuškalo),100% PVC, hypalon ne zdrži te cene.
vstante
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vstante » To Sep 13, 2016 20:53

Nisem nic iskal po netu, tako da niti za ceno ne vem:)
Sem vprasal kar malo iz firbca
Damijanz
Štabni vodnik

Test gumenjaka 490

OdgovorNapisal/-a Damijanz » Če Sep 15, 2016 14:36

Pozdravljeni,

čolna nisem poslikal, niti nimam nekih tehničnih podatkov. Ni iz Hypalona, sem pa napisal svoje mnenje in pa željo da lahko kdo kaj napiše, če bi ga vozil na testu. Slik tudi nimam, je pa res na omenjenem portalu in praktično se ga da videti tam, upam da je še. ,

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost