Voda med močnim deževjem Maestral 18

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

avion
Poročnik fregate

Voda med močnim deževjem Maestral 18

OdgovorNapisal/-a avion » So Sep 02, 2017 13:16

Zdravo,
Danes je kar precej deževalo, posledično je bilo prej kar veliko vode v njem. Kako to težavo rešujete, medtem ko je gumenjak v vodi. NImam možnosti ga pokriti s cerado. Ali je rešitev da odprem ventil, ki je zadaj in ga navadno uporabljam, da dam na koncu ven preostanek vode, ko pospravljam čoln. NI nevarnosti, da bi na ta način šlo še več vode noter?
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

Re: Voda med močnim deževjem Maestral 18

OdgovorNapisal/-a Piki » So Sep 02, 2017 15:21

Ventil bi moral biti enosmeren, torej, da vodo spušča ven, noter pa ne. Sicer se pa glede gumenjaka ne obremenjuj, ker je nepotopljiv, tudi, če je poln vode. Če pobereš ven vesla (lesena) in tank za gorivo nima kaj biti.
avion
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a avion » So Sep 02, 2017 16:18

Kaj pa motor? Ja ventil bi v teoriji moral biti enosmeren, Vendar prej ko sem ga spraznil in sem obtezil zadaj je zacela tect voda notr. Zaradi tega ne vem ce bi zdej pustil ventil odprt ali zaprt.
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » So Sep 02, 2017 18:56

Boljše je odprta odprtina z ventilom ali brez.
Nivo vode v čolnu bo konstanten.
Če bo odprtina zaprta ti bo dež toliko časa dvigal nivo vode v čolnu, da bo nekje začelo teči čez rob. Ali pa bo prenehalo deževati.
Tudi pri večjih gumenjakih (Solemar 51) sem vedno odstranil čepe, da je lahko voda odtekala ob močnem deževju.
Mato :wink:
avion
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a avion » So Sep 02, 2017 23:56

Ja sem tudi sam do tega prišel. Ker je čez dan spet nekaj deževalo, sem potem odprl ventil in je šlo kar večino vode ven same, tako da sem potem kar pustil odprtlo...
Hvala in lp
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Ne Sep 03, 2017 08:17

če je čoln v vodi, prižgi motor, odpri enosmerni ventil ventil in voda bo sama odtekla med vožnjo. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta