5 m gumenjak + motor
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: 5 m gumenjak + motor
imam gumenjak dolg nekaj več kot 5m. gor je Honda 90 4t. s tem motorjem izglisira brez najmanjšega problema. rekord je bil glisiranje z 10-timi odraslimi (izgledalo je kot tisti ki obiskujejo Lampeduzo).
čoln je deklariran do 125 KS, na njega bi dal kvečjemu močnejši motor. S familjo, 2 odrasla in 2 najstnika glisira od ca 3500 naprej, ca 16 knts. do konca pa gre nekje okrog 35 knts, merjeno po gpsju.suhi čoln tehta 410 kg, motor 178 kg. goriva 80 l, voda 40 l.
čoln je deklariran do 125 KS, na njega bi dal kvečjemu močnejši motor. S familjo, 2 odrasla in 2 najstnika glisira od ca 3500 naprej, ca 16 knts. do konca pa gre nekje okrog 35 knts, merjeno po gpsju.suhi čoln tehta 410 kg, motor 178 kg. goriva 80 l, voda 40 l.
tak čoln bi mogu zglisirat z 2ma na krovu pri 2800-3000. Kak propeler pa maš gor? Ti vrti do blokade? Ker končna tud ni nek presežek, 5 metrov gumica z 90ko bi morala še kak vozel več skup spravit.
Močnejši motor lahko obesiš gor, ne bo pa to vratolomno, če boš dal 115ko gor. edino za denarnico. Raje večji čoln
Močnejši motor lahko obesiš gor, ne bo pa to vratolomno, če boš dal 115ko gor. edino za denarnico. Raje večji čoln
v dveh glisira tudi pri manjših vrtljajih. najbrž gre tudi hitreje. in ne pride do 6000 o/min. vsaj ga nisem tolko šponal. ma ponavadi se vozimo tam do 27 kn.obrati motorja so takrat okrog 4700. za eliso pa ne vem na pamet kakšna je.
@blachorse,
Tale motor ima dolgo nogo, Larson je pa precej nizek. Morda ne bosta skladna.
brane1 napisal/-a:v dveh glisira tudi pri manjših vrtljajih. najbrž gre tudi hitreje. in ne pride do 6000 o/min. vsaj ga nisem tolko šponal. ma ponavadi se vozimo tam do 27 kn.obrati motorja so takrat okrog 4700. za eliso pa ne vem na pamet kakšna je.
halo,
kako pa potem veš koliko gre največ če ga nisi do konca stisnil?
glej, enkrat smo pršli do 35… pol sem spustil. po občutku , bi še šlo. trije odrasli smo bili gor. mogoče bi prišel na 40. samo to me niti ne zanima.
-
blackhorse
- Višji vodnik
SR 290 napisal/-a:@blachorse,
ja, sej moram pomerit. Hvala!
To je 90° crossflow omc V4. Zadeva je bulletproof ima pa rada bencin in olje. Drgač ta motor je poservisiran tko kot mora bit bolj zanesljiv od kateregakol novega izvenkrmnika.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
-
blackhorse
- Višji vodnik
AEgir napisal/-a:To je 90° crossflow omc V4. Zadeva je bulletproof ima pa rada bencin in olje. Drgač ta motor je poservisiran tko kot mora bit bolj zanesljiv od kateregakol novega izvenkrmnika.
A poznaš ta motor? 90 hp pa tudi rabi svoje "seno in vodo"
Na netu sem našel tega: https://www.kijiji.ca/v-powerboat-motor ... nFlag=true
Johnson in Evinrude sta pa zelo v žlahti
Dotičnega motorja ne poznam, poznam pa ta tip motorjev, sem že šraufal. Če se mu nudi osnovne potrebe je to absolutno bulletproof motor noben izvenkrmnik ne nov ne star nikol ne bo tolk zanesljiv kot je to.
Johnson in Evinrude sta popolnoma (do zadnje podložke) identična motorja, edina razlika je barva.
To kar gledaš je crossflow 90° V4, pol od 96 naprej so pa poleg teh 90° naredili in kot flagship prodajali pa še 60° V4, ki je loop charged in cca 20% bolj varčen kar se goriva tiče.
Takega 60° sem sestavil pred morjem in mi je super služil.
Slideshow obnove
https://www.youtube.com/watch?v=wIOSHznNbBQ
Johnson in Evinrude sta popolnoma (do zadnje podložke) identična motorja, edina razlika je barva.
To kar gledaš je crossflow 90° V4, pol od 96 naprej so pa poleg teh 90° naredili in kot flagship prodajali pa še 60° V4, ki je loop charged in cca 20% bolj varčen kar se goriva tiče.
Slideshow obnove
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Dotičnega motorja ne poznam, poznam pa ta tip motorjev, sem že šraufal. Če se mu nudi osnovne potrebe je to absolutno bulletproof motor noben izvenkrmnik ne nov ne star nikol ne bo tolk zanesljiv kot je to.
Slideshow obnovehttps://www.youtube.com/watch?v=wIOSHznNbBQ
Vaau super posel....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta