Honwave, Brig, Grand ...

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

Re: Honwave, Brig, Grand ...

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Feb 20, 2018 20:12

si že kdaj videl povoženega petelina na cesti?.....kokoš, pa že večkrat....
mirno morje
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Feb 20, 2018 20:37

Prosim za nasvet, namen imam kupiti 10 15, ali 20 KM motor ene izmed po do sedaj prebranem priznanih znamk (Yamaha, Honda, Suzuki, Tohatsu , Mercury). Zdaj pa me zanima kaj so dobre lastnosti posameznih firm , npr. ali je kateri lažji za isto moč , ima kateri boljše nastavitve, boljše kontrole, več možnosti nagiba, itd.. Se pravi ima katera firma od teh kaj ki se splača zato pošeči po njej, ali je tudi z vidika uporabnika vse približno enako? No meni je najpomembnejše to da je motor zanesljiv, normalno močan, dobro vodljiv in enostaven za upravljanje z ročko (za na gumenjaka kjer ne bo dodatnega volana in konzole), da so ugodni servisi in pa nenazadnje tudi to, da se motor lahko prevaža ležeče v avtodomu, avtu ali prikolici, brez da izteče olje itd..Ne vem ali to velja za vse znamke?
Nazadnje spremenil Venturer, dne To Feb 20, 2018 20:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » To Feb 20, 2018 20:48

toni8 napisal/-a:Si zna kdo zamislit prodajne rezultate ameriških avtov, če ne bi bili 30-40% cenejši od primerljive konkurence?
Mercury in Evinrude pa nista niti 10% cenejša npr. od Honde ali Yamahe in sta celo dražja kot Tohatsu. Kdor ne razume, si je sam kriv.

So tudi EU avtomobili kot BMW, Audi, Mercedes, Porsche v ZDA cenejsi kot v EU.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Feb 20, 2018 21:35

toni8 napisal/-a:Moje mnenje pa je, da zavajajo tisti, ki v 3-h letih vidijo dva pokvarjena Parsuna in zato kar posplošeno ožigosajo proizvajalca. V istem času pa crkne na desetine Yamah in drugih (da o ameriških sploh ne govorim). O teh okvarah pa molčijo. Tam bodo pa našli nešteto razlag da je kriv malomaren uporabnik, nikakor ne slaba kvaliteta.

Aha, sedaj je pa že na dva pokvarjena Parsuna na desetine crknjenih Yamah :shock:
Ali nisi rekel, da sta identična motorja?
Ali obstajajo o teh tvojih trditvah kakšne raziskave, študije, meritve...ali govoriš to iz lastnih izkušenj (kakšnih)?
Kakšen motor pa imaš ti?
Že v naprej hvala za odgovore.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Feb 20, 2018 21:49

Venturer napisal/-a:Prosim za nasvet, namen imam kupiti 10 15, ali 20 KM motor ene izmed po do sedaj prebranem priznanih znamk (Yamaha, Honda, Suzuki, Tohatsu , Mercury). Zdaj pa me zanima kaj so dobre lastnosti posameznih firm , npr. ali je kateri lažji za isto moč , ima kateri boljše nastavitve, boljše kontrole, več možnosti nagiba, itd.. Se pravi ima katera firma od teh kaj ki se splača zato pošeči po njej, ali je tudi z vidika uporabnika vse približno enako? No meni je najpomembnejše to da je motor zanesljiv, normalno močan, dobro vodljiv in enostaven za upravljanje z ročko (za na gumenjaka kjer ne bo dodatnega volana in konzole), da so ugodni servisi in pa nenazadnje tudi to, da se motor lahko prevaža ležeče v avtodomu, avtu ali prikolici, brez da izteče olje itd..Ne vem ali to velja za vse znamke?

Vsi našteti motorji so ok, glede lastnosti so si podobni. Jaz bi vseeno vzel Yamaho, ker imam z njo najboljše izkušnje (samo moje mnenje). Servisi so tam okoli 100 eur enkrat na leto. Vse 4t motorje lahko položiš na pravi bok, ne sme pa biti peta višja od motorja, da ti iz karterja ne steče olje.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 23, 2018 05:08

NT-jeve izkušnje ob obnovitvi malega Parusna. so sestavili motor v tovarni.

Če pomnim prav, je prej nameraval kupiti novo Yamaho, po tem (problemi in posegi so opisani v tisti temi) se je pa Parsun dovolj dobro obnašal, da ni bilo treba kupiti novega motorja in je ugotavljal, da če ga temeljito 'poprčkaš', kar dober motor.

Ampak tistega je bilo treba kar resno 'poprčkati'.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Feb 24, 2018 11:52

Potem je pa vseeno kupil pri meni novo Yamaho.
Ni problem poprčati kopijo, samo da na koncu stroški ne presegajo nakupu originala.
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Po Maj 28, 2018 00:15

Kaj pa menite o Suzuki df15 in 20, ki imajo el. vbrizg in so cca 5kg lažji od primeljivih Yamah, Hond, Tohatsujev?
Aja pa še nekaj Tohatsu je precej cenejši, pa me zanima ali je servisna mreža dobro pokrita in ali so deli tudi normalno hitro doballjivi, pač ker ni tako pogosta znamka kot Yamaha npr. Kako pa je s servisi Suzukija, ker prodajalcev tudi ni ravno veliko?

hvala.
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Maj 29, 2018 16:22

Ok imam še eno vprašanje. Sem tik pred nakupom Honwave t35 pri vio.it in sem jih po mailu vprašal, če dobim poleg računa tudi CE certifikat, ki ga rabim za vpis plovila v Slo. in so mi odgovorili ,da je CE vpisan na alu ploščici na krmni steni? Je to OK alimora biti CE cert. v obliki kakega papirja? prosim za info ker sem dogovrojen za prevzem ta petek. hvala
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » To Maj 29, 2018 16:39

Kaj niso novi Tohatsuji najlažji v kategoriji 15/20?
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Maj 29, 2018 22:39

[quote="Venturer"]Ok imam še eno vprašanje. Sem tik pred nakupom Honwave t35 pri vio.it in sem jih po mailu vprašal, če dobim poleg računa tudi CE certifikat, ki ga rabim za vpis plovila v Slo. in so mi odgovorili ,da je CE vpisan na alu ploščici na krmni steni? Je to OK alimora biti CE cert. v obliki kakega papirja? prosim za info ker sem dogovrojen za prevzem ta petek. hvala[/quote

Za SLO registracijo mora biti v pisni obliki.
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Maj 29, 2018 23:34

Hmm, torej lahko pozabim na nakup v Ita. v uradni trgovini :? :( We kdo kako naj jim po Italiansko razložim kaj rabim oz. ali imate izkušnje z nakupi novih motorjev, plovil v Italiji in ali je tam tudi enak zakon kot pri nas kar se tega tiče?
Uporabniški avatar
jakajuka
Višji praporščak
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a jakajuka » Sr Maj 30, 2018 14:16

Venturer napisal/-a:Hmm, torej lahko pozabim na nakup v Ita. v uradni trgovini :? :( We kdo kako naj jim po Italiansko razložim kaj rabim oz. ali imate izkušnje z nakupi novih motorjev, plovil v Italiji in ali je tam tudi enak zakon kot pri nas kar se tega tiče?

Jaz sem pred 2 leti kupil ravno tak gumenjak Honwave T35 in BF20 prav pri Vio-tu v Italiji in nisem imel nobenih problemov z vpisom v Kopru. Vso dokumentacijo, ki jo prejmeš ob nakupu, vzameš s seboj, ko greš na upravo za pomorstvo.
Pa srečno plovbo.
2012-2015: Intex Excursion 3; 2016: Honwave 350 + Honda BF20; 2017-: Novomar NM500 + Yamaha F40Getl
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Sr Maj 30, 2018 17:31

Hvala vsem za komentarje,še posebej zadnji je vzpodbuden :D Zapletlo se je, ker sem jih spraševal po CE certifikatu, kar pa to očitno sploh ni (in ni čudno da so pri Vio mislili da mislim na ploščico kjer piše CE), po klicu na kapitanijo in informacijah tukaj sem ugotovil, da se temu reče Izjava o skladnosti oz. Declaration of Conformity , kar pa so ko sem jih vprašal (Vio) takoj odgovorili, da to pa imajo in pride skupaj z dokumenti čolna. Ser. št. napisana na čolnu/motorju se mora ujemati s to napisano na tem papirju.

Zelo bi pomagalo, če bi pri nas na uradni strani za pomorstvo napisali (in na izpitnem izobraževanju povedali), da rabiš to deklaracijo v papirni obliki in ne samo, da rabiš CE certifikat, ker povzroča nemalo zmede in ne veš ali rabiš papir(kater in kaj dejansko piše v glavi dokumenta) ali je dovolj ploščica s to oznako na čolnu in motorju...
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Če Maj 31, 2018 01:02

Ali je velika razlika za 8KM motor če poganja t35 ali t40? Nekako se bojim da bi bil 3,5 m malo majhen (za 4clansko družina otroka 8 in 5 let) 4m pa je samo 13kg težji in skoraj enako zavzame zložen, ampak napihnjen pa deluje veliko bolj glomazno in v kampu zavzame več placa, pa doma napihnjen tudi :| :)?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost