kateri gumenjak-nasvet
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Tudi sam sem pred nakupom nove 5m gume razmišljal o tem da bi vsako leto najel. Po izračunih je najem sicer najem res cenejši, vendar nikoli ne veš kaj dobiš, ko nekaj crkne si čisto zmešan ker ne poznaš zadeve. Vsako leto se je treba menit, spremljat zadeve, če pa maš svoje, pa zapneš in šibaš.
Tudi tisti ki dajejo čolne v najem niso dobrodelniki, ampak hočejo nekaj zaslužit, kar je povsem logično.
Navtika je itak zguba dnarja na koncu, zato se ni preveč za sekirat.
Tudi tisti ki dajejo čolne v najem niso dobrodelniki, ampak hočejo nekaj zaslužit, kar je povsem logično.
Navtika je itak zguba dnarja na koncu, zato se ni preveč za sekirat.
a je to za kej,a je predrago ,baje da je to iz ukrajine
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?id=111776
http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?id=111776
Re: kateri gumenjak-nasvet
Pozdravljeni,
forum spremljam že dlje časa vendar manj sodelujem ker nimam toliko izkušenj.
Na kratko začel sem z fish-hunter z električnim motorjem- žalost od žalosti. Potem z Maestralom 2,3m in tomos4 kasneje Yamaha 8 (prvič glisiral - če sem bil sam gor heh) naslednje leto Maestral 9 z Yamaha 8 tudi glisiral, če sem bil sam. Lansko sezono sem kupil Kitajca 4.2m in Yamaha 20 4taktno po spletu okoliščin sem v14dneh bil cca 5x v čolnu (otrok 10mesecev, dodatno fasali virozo...). Gumenjaka sem ga po sezoni prodal, motor pa obdržal.
Naj povem da sem stlačil gumenjak 4,2m in motor v Octavio karavan 2010 (plus strešni kovček cca 400-500litrov) poleg partnerke, otroka in vseh potrebnih stvari. Mislim da ne rabim dodatno razlagat, zakaj sem prodal gumenjaka.
Skratka da ne filozofiram na dolgo in pridem k bistvu. Kupujem gumenjak za motor 20konjev. Spremljam bolho in mornar izbira je samo cene so kar visoke....
Na bolhi se prodaja Novomar 330 letnik 2014, ki mi je zanimiv saj ga bi dal na streho avta obenem je tudi zimovanje lažje.
Na bolhi in mornarju je tudi Marinar 400 letnik 2000 z prikolico.
Nobenega od njiju niše še uspel v živo pogledat sta po slikah videt vredu. Če ju kdo pozna ,naj mi prosim javi v kakšnem stanju sta.
Prosim za predlog za kakšnega se odločiti? Oba sta trdo dno, kar mi je všeč. Morda še dva pomembna podatka s poduprašanji? Lokacija dopustvanja Pag-Kustiči in potniki bomo jaz+partnerka+hčerka cca 2 leti. Mislite da bo za dvoletnika problem vožnja(lani je običajno zaspala na gumenjaku drugih težav ni bilo)? Kakšnih dolgih izletov še ni v planu....
Hvala za odgovore
Lep Pozdrav iz Ljubljane
Matjaž
forum spremljam že dlje časa vendar manj sodelujem ker nimam toliko izkušenj.
Na kratko začel sem z fish-hunter z električnim motorjem- žalost od žalosti. Potem z Maestralom 2,3m in tomos4 kasneje Yamaha 8 (prvič glisiral - če sem bil sam gor heh) naslednje leto Maestral 9 z Yamaha 8 tudi glisiral, če sem bil sam. Lansko sezono sem kupil Kitajca 4.2m in Yamaha 20 4taktno po spletu okoliščin sem v14dneh bil cca 5x v čolnu (otrok 10mesecev, dodatno fasali virozo...). Gumenjaka sem ga po sezoni prodal, motor pa obdržal.
Naj povem da sem stlačil gumenjak 4,2m in motor v Octavio karavan 2010 (plus strešni kovček cca 400-500litrov) poleg partnerke, otroka in vseh potrebnih stvari. Mislim da ne rabim dodatno razlagat, zakaj sem prodal gumenjaka.
Skratka da ne filozofiram na dolgo in pridem k bistvu. Kupujem gumenjak za motor 20konjev. Spremljam bolho in mornar izbira je samo cene so kar visoke....
Na bolhi se prodaja Novomar 330 letnik 2014, ki mi je zanimiv saj ga bi dal na streho avta obenem je tudi zimovanje lažje.
Na bolhi in mornarju je tudi Marinar 400 letnik 2000 z prikolico.
Nobenega od njiju niše še uspel v živo pogledat sta po slikah videt vredu. Če ju kdo pozna ,naj mi prosim javi v kakšnem stanju sta.
Prosim za predlog za kakšnega se odločiti? Oba sta trdo dno, kar mi je všeč. Morda še dva pomembna podatka s poduprašanji? Lokacija dopustvanja Pag-Kustiči in potniki bomo jaz+partnerka+hčerka cca 2 leti. Mislite da bo za dvoletnika problem vožnja(lani je običajno zaspala na gumenjaku drugih težav ni bilo)? Kakšnih dolgih izletov še ni v planu....
Hvala za odgovore
Lep Pozdrav iz Ljubljane
Matjaž
Jaz ti svetujem vsaj 4.5m ce ne 5 na prokolici.Za 6000 se prodaja lep b51 solemar.
Ni moj sem ga pa imel identicnega.Tudi dobil otroka prodal gumo sel na kabino.Za drajsat se kupil se gumo 3.8 s 50hp.Ni to to.5m guma je 5m guma
Ni moj sem ga pa imel identicnega.Tudi dobil otroka prodal gumo sel na kabino.Za drajsat se kupil se gumo 3.8 s 50hp.Ni to to.5m guma je 5m guma
cibro napisal/-a:Jaz ti svetujem vsaj 4.5m ce ne 5 na prokolici.Za 6000 se prodaja lep b51 solemar.
Hja morda, če bi finance to dopuščale...........drugače pa vem, da čoln je redko predolg. Gledam nekaj, da je tudi, primerno za moj motor.
Prilagam oglasa za Novomar in Marinar:

Na kaj naj bom pozoren, če grem gledat?
LP Matjaž
Šel gledat Marinar 400 nisem poslikal celega ampak prilagam slike kar me je zmotilo razpoke po podnu in znotraj. Zanima me če je to v mejah normale za čoln letnik 2000. Vem da ne more biti kot iz salona, ampak nepremičnine zaekrat še ne kupujem.

Še eno vprašanje glede prikolice LOK350 , sem šel pogledat dve prikolici rabljeni in pri obeh je zadnja os nepocinkana je to original ali ne? Nove še nisem šel gledat.....
Hvala za odgovore.
LP Matjaž

Še eno vprašanje glede prikolice LOK350 , sem šel pogledat dve prikolici rabljeni in pri obeh je zadnja os nepocinkana je to original ali ne? Nove še nisem šel gledat.....
Hvala za odgovore.
LP Matjaž
Te razpoke niso OK. Nakazujejo premajhno debelino oz. trdnost laminata. Sprejemljive so sicer lasaste razpoke v gelcoatu npr. v vogalih krmne stene. Te niso lasaste ampak je material odprt v globino. Obvoz, ker je življenje prekratko.
Xilinx Vivado HLx trainee
Jaz prodajam savo 380 podoben štos kot tole, samo da imam gor še konzolo in sedež pa mali rolbarček, sicer je gor še mašina lahko se zmeniva brez mašine.
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=253427
LP, G
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID=253427
LP, G
Matjaz prodaj motor pa vzemi komplet od cibro-ta in maš razlike za 1000 eur kajti 20 konjev je malo malo za tak čoln.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
kasaudio, cibro in primorc84 hvala za nasvet in ponudbo. Situacija je takšna, da bi vzel nekaj brez konzole in brez motorja. Motor že imam in ga ne želim menjat.
Ne rečem da je cibrotova ponudba slaba samo iščem vseeno kakšno leto mlajšo zadevo......
Ne rečem da je cibrotova ponudba slaba samo iščem vseeno kakšno leto mlajšo zadevo......
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov