Lep pozdrav, pred nekaj dnevi sem dingija privezal k pomolu, kjer je nekdo razlil nafto v morje. Tako je bil nekaj časa gumenjak v nafti. Ko sem ga potegnil na palubo, sem opazil da so na njem madeži od nafte.
Kakšen predlog, kako naj jih očistim?
Gumenjak je Zodiac, letnik 2000. Predvidevam da je iz hepalona.
Kako ocistiti z gumenjaka naftne madeže?
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Kako ocistiti z gumenjaka naftne madeže?
Odlično čistilo za maščobo je Dexal sgrassatore, Meglio sgrassatore... vse dela na enak princip...
Skoraj nujna zadeva za čiščenje vseh mastnih površin
Če je hypalon lahko tudi z acetonom.
WSurfer napisal/-a:Odlično čistilo za maščobo je Dexal sgrassatore, Meglio sgrassatore... vse dela na enak princip...
A to so obicaja cistila, ki jih kupis v trgovini?
Dexsal kupiš v Eurospinu, mogoče še kje.Pakiran v pršilki 0,5 l in plastenki 1l.Rumene barve.Skoraj univerzalna zadeva,Res gre skoraj vse stran in ni agresiven.Zelo priporočam za čiščenje plovil in tudi doma.Tudi insekti z avtomobila se lepo odstranijo.Pošpricaš, malo počakaš in spereš.
Dexal se kupi v Eurospinu kot je napisal @zobar. Zelo poceni. Meglio pa je verjetno na razpolago v Mercatorju, Spati, Tušu...
Kar nekako spada pod obvezno opremo na čolnu.
WSurfer napisal/-a:Dexal se kupi v Eurospinu kot je napisal @zobar. Zelo poceni. Meglio pa je verjetno na razpolago v Mercatorju, Spati, Tušu...
Hvala, za nasvete. Tukaj sicer imam samo Skaventisa, Ab, tu in tam kaksen Lidl..
Bom pogledal. Danes v Super Agori ( super market po grško), niso imeli nic podobnega.
To vsi razmaščevalci maščob, to je bistvo teh čistil, pa kjer koli ga boš kupil.Pa zraven pridno spiraj z vodo, toplo po možnosti, ni pa pogoj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost