nakup novega pvc gumenjaka dolžine 400+
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
nakup novega pvc gumenjaka dolžine 400+
Pozdravljeni, kaj kupiti, Honda Marine T40 AE2 ali Kolibri 400 DSL ? prednosti, slabosti...izkusnje lp
-
tyson
Re: nakup novega pvc gumenjaka dolžine 400+
Imam Honwave T40... nič mu ne manjka, kar se tiče plovnih karakteristik.
Kolibri pa nimam pojma... mogoče je pomembno, kje ga delajo, saj china proizvod ni ravno za hvalit! Kdo je proizvajalec in kdo ga dela?
Prostornost pri 4m je + - enaka, včasih je fino, da so oprijemalne ročke tudi nižje na tubusih...imam lestev, da ko se sidram, lahko pridem v čoln in ročke so na T40 priročno nameščene.
Kolibri pa nimam pojma... mogoče je pomembno, kje ga delajo, saj china proizvod ni ravno za hvalit! Kdo je proizvajalec in kdo ga dela?
Prostornost pri 4m je + - enaka, včasih je fino, da so oprijemalne ročke tudi nižje na tubusih...imam lestev, da ko se sidram, lahko pridem v čoln in ročke so na T40 priročno nameščene.
O Kolibriju vem samo to kar je na njihovi uradni strani http://kolibriboats.com/assets/files/KOLIBRI.Catalogue_2018.Inflatable-Boats.pdf Poreklo Ukrajina.. tovarna del bivše vojne industrije, čoln naj bi bil varjen isto kot Bark - ta je ena čudna mešanica varjenja in lepljenja
. Generalni uvoznik za SLO in HR je Gumeni brod iz HR http://www.gumenibrod.hr/gumeni-camci/motor-sea-line.html. Gumenjak malo dražji kot Honda.. Ampak za razliko v ceni dobim varjeno stvar, 3 leta garancije in baje 5 slojni 1100 PVC . Pri tem PVCju sem malo v dilemi saj je nekje oglaševan kot troslojni. Prodaja se od Nemčije do Bolgarije
. Cena od 1400 do 1800 € za osnovno barvo in Alu poden.
Kar se tiče Honda Marine T40 AE 2 ponj bi obvezno šel v Benetke (prišparam 400€ pa še zment se da baje za par €€) http://www.vio.it/it/prodotti/tender-honda-marine-t40-ae2_56.html. Honda se mi dopade zaradi velikih tubusov in po moje solidne izdelave. Sem si eno ( baje letnik 2009) temeljito ogledal na dopustu in moram reč da ji ni nič manjkalo. Spoji držijo , barva BP, spoj dile in tube ko s tovarne, lastnik zadovoljen. Ne zaliva, se pa seveda tako kot vsak gumenjak z zložljivim dnom lomi po valovih. Z 20hp Hondo baje dela ko urca . Drži ceno Po besedah je dal pred dvema letoma 2500 za komplet in po pregledu neta je cena ista še sedaj lp
Kar se tiče Honda Marine T40 AE 2 ponj bi obvezno šel v Benetke (prišparam 400€ pa še zment se da baje za par €€) http://www.vio.it/it/prodotti/tender-honda-marine-t40-ae2_56.html. Honda se mi dopade zaradi velikih tubusov in po moje solidne izdelave. Sem si eno ( baje letnik 2009) temeljito ogledal na dopustu in moram reč da ji ni nič manjkalo. Spoji držijo , barva BP, spoj dile in tube ko s tovarne, lastnik zadovoljen. Ne zaliva, se pa seveda tako kot vsak gumenjak z zložljivim dnom lomi po valovih. Z 20hp Hondo baje dela ko urca . Drži ceno Po besedah je dal pred dvema letoma 2500 za komplet in po pregledu neta je cena ista še sedaj lp
Kako pa je s transportom takšnega čolna na morje, jih vozite zložene v tovorni prikolici/kombiju ali kako?
-
tyson
Saj ne zato, ker imam T40 in 20hp, jaz bi na tvojem mestu šel v Benetke.
Z lomljenjem je pa tako:
jaz na trdo nafilam tubuse, kolikor je možno (vročino je treba upoštevat!), pa ni nekega lomljenja, pri bonaci sploh ne...seveda na valovih zaškriplje podnica, kar je normalno...odvisno je tudi od tvoje vožnje, saj če voziš direkt v val, potem bo hudo za vse...čoln in potnike...če pa se navadiš "križarit" po valovih, potem je vožnja zabava.
Se mi je zgodilo, da je iz prednjega prekata ušlo nekaj zraka...zakaj, ne vem...za nama valovi cca 1,5m, križarim, da me val ne ujame s tistim spredaj, pa vendar enkrat zamudim! Sem mislil, da se je vse odtrgal, tak zvok od sprednje podnice v špici...pa vendar vse ok, pregledam vse, dofilam zrak, vse v redu, še naslednji dan sprednji tubus trd...in tako je ostalo do konca, vse ok...še danes ne vem, kje in zakaj mi je ušel zrak, zakaj se na lepem naredi opazna razlika v pritisku med tubusi...pojma nimam.
Ja, transport je ponavadi v zloženem stanju...ena torba za gumo, druga za podnice...en berlingo brez zadnjih sedežev je dovolj še za motor in ostalo, kar voziš na dopust... žena, otroci naj gredo za čolnom z busom, kolesom, vlakom, ladjo...
hvalabogu, čoln me čaka napihnjen na mestu dopusta.
Z lomljenjem je pa tako:
jaz na trdo nafilam tubuse, kolikor je možno (vročino je treba upoštevat!), pa ni nekega lomljenja, pri bonaci sploh ne...seveda na valovih zaškriplje podnica, kar je normalno...odvisno je tudi od tvoje vožnje, saj če voziš direkt v val, potem bo hudo za vse...čoln in potnike...če pa se navadiš "križarit" po valovih, potem je vožnja zabava.
Se mi je zgodilo, da je iz prednjega prekata ušlo nekaj zraka...zakaj, ne vem...za nama valovi cca 1,5m, križarim, da me val ne ujame s tistim spredaj, pa vendar enkrat zamudim! Sem mislil, da se je vse odtrgal, tak zvok od sprednje podnice v špici...pa vendar vse ok, pregledam vse, dofilam zrak, vse v redu, še naslednji dan sprednji tubus trd...in tako je ostalo do konca, vse ok...še danes ne vem, kje in zakaj mi je ušel zrak, zakaj se na lepem naredi opazna razlika v pritisku med tubusi...pojma nimam.
Ja, transport je ponavadi v zloženem stanju...ena torba za gumo, druga za podnice...en berlingo brez zadnjih sedežev je dovolj še za motor in ostalo, kar voziš na dopust... žena, otroci naj gredo za čolnom z busom, kolesom, vlakom, ladjo...
hvalabogu, čoln me čaka napihnjen na mestu dopusta.
HHEEEE z vlakom pa v drugo smer.... no dost šale nikjer ne najdem s kakšnega PVC ja je honda.. je težja od ostalih , pa ne verjamem da samo zaradi večjih tubusov. Pa še en strel mem.. sem gledal Lomac 2000 milano- materjal neopren. kaka neumnost je to ??? lp lz
Hoj!
Kupi Zodiak futura mk III in boš imel gumico kot se šika. Je pa cena kar visoka, pa tudi motorizacija mora biti kar konkretna. Ampak potem pa to gre kot puščica.
Kupi Zodiak futura mk III in boš imel gumico kot se šika. Je pa cena kar visoka, pa tudi motorizacija mora biti kar konkretna. Ampak potem pa to gre kot puščica.
Futura mk 3 je najbrž res kvalitetnejša je pa še zmeraj PVC in to 2x dražji PVC.... za tak denar dobim RIB kateri mi pa zaradi načina spravljanja v vodo in iz nje ne odgovarja.
Še vedno bi rad kaj več o Hondi oziroma Kolibriju... lp
Še vedno bi rad kaj več o Hondi oziroma Kolibriju... lp
Nekako ne razumem čemu 4m in več zložljiv gumenjak. Edina prednost ki jo vidim je zimsko slkadiščenje v razstavljenem stanju.... vsr ostalo rib!
Zato ker gre med vikendi na parcelo zato ker to narediva s frendom brez plačljive klancine zato ker se ne vozim na otoke ampak ob obali zato... Lej teh zato je najbrž z vsake strani veliko.. plovnost varnost prostornost cena prostor transport konjenica.... dejmo raje kaj o Hondi vs kolibri vs admiral...point je v ceni in približnI kvaliteti. Z 10 do 20hp lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost