Da pridemo k temi: Rad bi kupil prvi gumenjak, lovim se še z vsem kako in kaj, do sedaj sem samo rental čolne. Moja draga ima apartma na Cresu v Zaglavu pri Miholaščici - Martinščici imajo tudi malo klet (špajza), da bi lahko zložil in spravil gumenjaka kadar nas ne bi bilo na morju. Opazil sem, da ima družina Porenta v zalivu lušen mali gumenjak Honwave, ko sva z njim prvič malo debatirala na katamaranu in jih še ne poznam dobro. In je tudi meni še kar všečen Honwave.
Zanima me, ko opazujem te rabljene Honwave PVC gumenjake, ki so stari tudi po 10-14 let. Ali so tubusi še vedno dobri za nekaj let? Zna že kje kaj puščat ali odstopat lim ali varjeni šivi? Da niso tubusi že preraztegnjeni od vseh teh let in od sonca?
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 03600.-EUR
Želel bi imet tendo, koleščke zadaj za lažji transport (na avtomobilu nimam vlečne kluke). Všeč mi je tudi konzola ampak mislim, da zaradi praktičnosti, ko bi zlagal skupaj samo odžira prostor in je najbrž še težje zložiti skupaj? Bi pa večinoma gumenjak uporabljali jaz in moja draga ter najina dojenčica,(hladilna torba plus kakšna prtljaga) še ne vem točno kako velikega vzet da bo za vse dovolj in da bo še vedno praktičnost in funkcionalno.
Drugače pa ne vem, ali so boljše splača kupit nov Honwave in posebej še motor zanj? Zdaj spet rabljenega ali novega pa da bo vse delalo, koliko močnega? Trgovci sem pa videl pri nas sta Vrtinc navtika in Luxury Marine v LJ za Honwave. Nekateri tudi hvalijo trgovca iz benetk, ki naj bi imel dobre tudi rabljene in prodaja baje tudi nove honwave ugodno.
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 03315.-EUR
Kasneje se bom ubadal pa še z začasnim privezom v zalivu spodaj pod apartmaji:

Tukaj nekam ga bom moral umestit, razmišljam, da bi kupil sidrno bojo in sidro zanj Delta 15kg in sidrno verigo kjer bi vsakič na začetku dopusta z čolnom vse dal notri in ven po dopustu. skrbi me in nevem ali bi to zdržalo tudi, če bi bila hujša nevihta? Da ne bi vsega skupaj pred nevihto nosil gor v hrib do apartmajev in verjetno še vse razpakirat + motor in po nevihti spet vse nazaj notri v vodo ...