Pumpa gumenjak
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Pumpa gumenjak
Katero pumpo -tlacilko uporabljate
lastniki malih gumenjakov. Pri nakupu rabljenega Yam-a je nisem dobil zraven od tastarega kitajca pa ne pase nastavek sem sicer nekaj improviziral ampak ni to to. Se mi zdi da bi bilo fajn da bi imela digitalno za kazat pritisk kot recimo od supa da bi nafilal tocno al pretiravam?
lastniki malih gumenjakov. Pri nakupu rabljenega Yam-a je nisem dobil zraven od tastarega kitajca pa ne pase nastavek sem sicer nekaj improviziral ampak ni to to. Se mi zdi da bi bilo fajn da bi imela digitalno za kazat pritisk kot recimo od supa da bi nafilal tocno al pretiravam?
Re: Pumpa gumenjak
Rabiš samo ustrezen nastavek, ali pa moraš z distančniki nastaviti pravo višino tesnila nastavka glede na ventil.
Lahko kupiš samo manometer (analogni ali digitalni), ali pa pumpo z manometrom, ročne in nožne imajo analogne, pri 12V pa nastaviš željeni tlak s “knofom” ali digitalno, so tudi brezstopenjske.
Lahko kupiš samo manometer (analogni ali digitalni), ali pa pumpo z manometrom, ročne in nožne imajo analogne, pri 12V pa nastaviš željeni tlak s “knofom” ali digitalno, so tudi brezstopenjske.
Pozdravljen,
Za napihovanje malega gumenjaka uporabljam nožno tlačilko.
Manometra pa ne uporabljam.
Mikele, kakšna tlačilka pa je potrebna za gumenjake z napihljivim dnom oz. za sup? Kaj posebnega?
Mirno morje,
Piko
Za napihovanje malega gumenjaka uporabljam nožno tlačilko.
Manometra pa ne uporabljam.
Mikele, kakšna tlačilka pa je potrebna za gumenjake z napihljivim dnom oz. za sup? Kaj posebnega?
Mirno morje,
Piko
Takšna, ki šutne do enega bara.
Običajno ročna ali 12V.
Običajno ročna ali 12V.
mikele napisal/-a:Takšna, ki šutne do enega bara.
Običajno ročna ali 12V.
Hvala lepa,
Piko
Jaz sem uporabljal 12V puhalo, ki se vtakne v "cigaretancinder". Nato dopolnim z ročno od supa, ki ima manometer.
Zadnjič sem v hoferju za 30 eur kupil baterijsko puhalo+baterijski kompresor (brez baterije in polnilca, ki ju že imam), tako da bom uporabljal to puhalo. Do konca dopumpal bom pa še vedno raje na ročno, ne zaupam preveč kompresorju.
Imaš pa baterijska puhala tud na aliexpresu (15-20 eur), ampak ne priporočam, mi je takoj crknilo, pa tudi baterija ne zdrži za cel čoln napihnit.
Zadnjič sem v hoferju za 30 eur kupil baterijsko puhalo+baterijski kompresor (brez baterije in polnilca, ki ju že imam), tako da bom uporabljal to puhalo. Do konca dopumpal bom pa še vedno raje na ročno, ne zaupam preveč kompresorju.
Imaš pa baterijska puhala tud na aliexpresu (15-20 eur), ampak ne priporočam, mi je takoj crknilo, pa tudi baterija ne zdrži za cel čoln napihnit.
Sedaj imam Rule ID20. V originalu jo dobiš s krokodili za na akumulator, pa sem namesto tega montiral Weipu 25 amperski konektor, saj pihalnik vleče vsaj 25A toka in bi se cigaretna vtičnica stalila. Rabiš pa takole kakšno minuto, da napihneš tender.
Pred tem sem imel en 12V sesalec, ki je bil tudi kar močan. Kupil ga je oče tam v daljnih 70 letih prejšnjega stoletja.
Rule sem kupil od enega morjeplovca preko oglasa tukaj.
Pred tem sem imel en 12V sesalec, ki je bil tudi kar močan. Kupil ga je oče tam v daljnih 70 letih prejšnjega stoletja.
Rule sem kupil od enega morjeplovca preko oglasa tukaj.
motorni
Jaz moj kajak napumpam z lidlovim puhalnikom . Kupil sem ga skupaj z malim kompresorjem. Cca 30 eur skupaj z li ion baterijo 2ah 20v. Kajak mi napihne v manj kot minuti, nato pa z manometrom in eno mini ročno.pumpico napumpam na ustrezen tlak. To malo pumpico potem.tudi vozim s sabo, ko po potrebi spusrim zrak ali dopumpam, pač odvisno od sonca in posledicno tlaka v komori.
Ta puhalnik rabim še za napumpat blazine za spanje v kampu, za laj spihat, pomest.....v glavnem špica investicija.
Ta puhalnik rabim še za napumpat blazine za spanje v kampu, za laj spihat, pomest.....v glavnem špica investicija.
jst napumpam s tistim iz dechatlona ki je na avto štrom in ima vse potrebne nastavke. https://www.decathlon.si/elektricna-tlacilka-12-v-id_8387582.html
-
Kuhan_Vinček
- Kapitan
Jaz pa za svojega Honwave T30 AE uporabljam spodnjo:
https://www.decathlon.co.uk/p/stand-up-paddle-triple-action-high-pressure-hand-pump-20-psi-black-orange/_/R-p-192432?mc=8401570&c=BLACK
Nožna tlačilka, ki je bila v kompletu z gumenjakom, mi je razpadla po tretji uporabi.
Na srečo mi je razpadla ravno, ko sem čoln napihnil, drugače bi imel na Molatu kar problem.
Glede tlačilke iz Decathlona pa sem zaenkrat prezadovoljen - napumpa hitreje kot nožna.
https://www.decathlon.co.uk/p/stand-up-paddle-triple-action-high-pressure-hand-pump-20-psi-black-orange/_/R-p-192432?mc=8401570&c=BLACK
Nožna tlačilka, ki je bila v kompletu z gumenjakom, mi je razpadla po tretji uporabi.
Na srečo mi je razpadla ravno, ko sem čoln napihnil, drugače bi imel na Molatu kar problem.
Glede tlačilke iz Decathlona pa sem zaenkrat prezadovoljen - napumpa hitreje kot nožna.
Ja za Honwave t35 uporabljam 220V namensko pumpo BRAVO OV10, ki ima moč ravno 0.25 bar kolikor rabi gumenjak. S to pumpo je cel gumenjak napolnjen v cca 1-2minutah, zelo priporočam. Imajo pa tudi 12V izvedbe.
https://www.scoprega.it/nqcontent.cfm?a ... od_id=2285
https://www.scoprega.it/nqcontent.cfm?a ... od_id=2285
Kuhan_Vinček napisal/-a:Jaz pa za svojega Honwave T30 AE uporabljam spodnjo:
Zdravo,
koliko časa pa približno rabiš, da napihneš čoln z omenjeno pumpo?
No še tole, če že ni štroma blizu imam nožno pumpo, staro 40 let, ki je začela sicer malo puščati, a je bistveno boljša od tiste ročne, dvosmerno delujoče. Ko ročno vlečeš gor, delaš na polno in te kaj hitro v križu uščipne.
motorni
-
Kuhan_Vinček
- Kapitan
Gozdar napisal/-a:Kuhan_Vinček napisal/-a:Jaz pa za svojega Honwave T30 AE uporabljam spodnjo:
Zdravo,
koliko časa pa približno rabiš, da napihneš čoln z omenjeno pumpo?
Sicer nisem štopal, ampak bi rekel da cca 5 minut. Definitivno manj kot z originalno nožno, ki je prišla v kompletu s čolnom.
Meni se dopade, da je odvisna samo od tvoje fizične energije in ne elektrike,
-
Kuhan_Vinček
- Kapitan
motorni napisal/-a:No še tole, če že ni štroma blizu imam nožno pumpo, staro 40 let, ki je začela sicer malo puščati, a je bistveno boljša od tiste ročne, dvosmerno delujoče. Ko ročno vlečeš gor, delaš na polno in te kaj hitro v križu uščipne.
Sicer ne vem zate, sam pa sem star 30 let in mi tale dvosmerna tlačilka zaenkrat ne predstavlja težave.
Imaš pa pri tej tlačilki še vseeno možnost preklopit v klasični, enosmerni način, če ti križ ne dopušča drugače.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta