Rollbar v samogradnji

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

Rollbar v samogradnji

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Če Nov 12, 2009 21:34

Kako imate pritrjene rollbare na gumonih?
Izdelal bi si rollbar po meri iz okroglih RF cevi in sem razmišljal da bi ga pritrdil na zadnjo stranico v notranjem delu čolna. Drugače v čolnu nimam prirejenih kakšnih posebnih nosilcev ali izdelane plastične podlage za vodoravno fiksiranje.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Vrtinc
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Vrtinc » Pe Nov 13, 2009 15:13

Potem nimaš druge izbire :D
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Nov 13, 2009 19:30

Jaz sem imel narejeno tako kot si ti zamišljaš, sicer iz aluminija, tudi zaradi teže nisem hotel obremenjevati krmne stene. Meni se je izkazal bolj nepraktičen, kot pa koristen, zato sem se ga znebil.
Rolbar, kot ga ti želiš (RF), bi pa vseeno raje fiksiral na (dodatno ojačano) dno, če imaš gumico s trdim dnom. Je pa tudi odvisno od prostora ki ga imaš.
zodiac
Višji praporščak
Kraj: DOLENJSKA-SUKOŠAN

OdgovorNapisal/-a zodiac » Ne Nov 15, 2009 11:26

Ker približno vem kakšen čoln imaš ti predlagam da rol bar montiraš na bočne stene- tako se ga edino lahko kvalitetno montira. Drugače pa se vse to lahko vidi v salonu prodajalca Zodiac čolnov v Lescah-Seawave ko kompletira kakšenega PRO-ja.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Po Nov 16, 2009 07:46

zodiac napisal/-a:Ker približno vem kakšen čoln imaš ti predlagam da rol bar montiraš na bočne stene- tako se ga edino lahko kvalitetno montira. Drugače pa se vse to lahko vidi v salonu prodajalca Zodiac čolnov v Lescah-Seawave ko kompletira kakšenega PRO-ja.

Ampak bočnih sten pravzaprav nimam oziroma bi si jih moral izdelat.
zodiac
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a zodiac » Po Nov 16, 2009 16:54

Na krmno steno ga boš pa tudi zelo težko montiral ker imaš vogale prekrite z platnom tube. :!: Lahko se ga izdela tako, da ta vogal zaobideš, vendar bo izgledal hecno, :idea: tako da ti ne preostane drugega kot izdelat boke pa še vdor vode boš rešil ,ker voda res vdira med tubo in plastiko,posebno pa še med tubo in krmno steno. Verjemi iz izkušenj in prakse ve, da se to dogaja in to je edina slaba točka najnih Zodiacov.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Nov 16, 2009 19:22

Ja lahko ga pa tudi v poden pritrdiš. Ampak kot sva že govorila, tudi polička bi lahko prav prišla. Aj to sem te pozabil vprašati zadnič kos i bil pri meni.kaj res voda nič zadaj not ne teče tudi pri vzvratni vožnji ne?
LP, G
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Po Nov 16, 2009 22:46

cibro napisal/-a:Ja lahko ga pa tudi v poden pritrdiš. Ampak kot sva že govorila, tudi polička bi lahko prav prišla. Aj to sem te pozabil vprašati zadnič kos i bil pri meni.kaj res voda nič zadaj not ne teče tudi pri vzvratni vožnji ne?
LP, G

Gregor v bistvu ne vem. Je pa luknja za izpust zamašena s pokrovom na lastiko.

Zodiac, da pa voda not teče med plastiko in tubo me pa prejšnji lastnik ni opozoril sam ga pa še nisem dal v vodo. Ja vem govoril si da si boš dal narest stranske stene da preprečiš ta pojav. Si že kaj na tem?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Nov 17, 2009 10:38

Ko sem jaz kontaktial prodajalca tvojega sedajšnjega čolna mi je rekel da ne teče notri voda ob straneh. Saj kolikor sem ga videl se tube res hudo na tesnoo prilegajo tako da pomoje tudi ne bi smela. Ne vem. Meni je na enem čolnu tekla ko se je voda od pete odbijala v krmno steno in je šla po steni navzgor v čoln in to curek kot iz gasilske cevi.To sem rešil potem tako da sem dal L profil med vilice motorja in je vodo ustavil. Zodiac je bil čoln.Kar se unega čepa tiče zadaj sem ti že povedal. Tisto na elastiko je tako tako. Enkrat dela drugič ne. Bolje čep kot tak ki je fiksen.Ziher se dobi kje za tvojo dimenzijo čep z membrano ki ga po potrebi odpreš da steče voda ven.
LP, g
zodiac
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a zodiac » To Nov 17, 2009 16:39

Zaenkrat nisem naredil še nič,ker je čoln na klocnah, bom pa to vsekakor naredil spomladi če ne bo šel prej v promet sem si pa v glavi že vse zamislil kako se bom rešil te vode. Vode ni ogromno jo je pa toliko da gre na živce in da ob vzratni vožnji ne pride voda v tvoj čoln ne verjamem. Jaz sem si montiral kalužno pumpo zaradi tega,da vodo hitrje izčrpam ker jo imaš drugač v predalu ki je v dnu kar nekaj. Membranski čep ki je original montiran v krmni steni je dober, vendar pa moraš večkrat očistiti odprtino v kateri je membrana z notranje strani ker drugače ne tesni dobro-se nabere marsikaj.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Nov 17, 2009 16:47

On nima takega membranskega čepa(jaz sem si tudi ogledaoval ta isti čoln) temveč ima čep ki se kao zapre ko čoln miruje in se odpre ko izglisiraš da steče voda ven.Ni membrana kot taka. Jaz imam na novamarinu2 isti proncip čepa je da je fi 2x večji. No pa je problem ko sem v zalivu in grem na prednji del čolna se le ta nagne naprej in ko gre nazaj dol se čep premakne-odpre in steče malo vode notri. Malo po malo pa se nabere. Pa pri rikvercu jo tudi kdaj notri pobere, največ pa tudi če sem privezan tako(če drugače ne gre) da valovi udarjajo v krmo.Takrat lahko skoz spužvicam.No sem rešil tako da sem šel v eno agro trgovino po gumi čep za sod z luknjo ga zabil notri in ta čep ima tudi čepek ki ga lahko dam ven.Niti kapljice vode ne gre več notri.Razen dež in tista s hlač:)100x bolje kot original.
LP, G
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Nov 17, 2009 16:48

Ps,
zodiac a prodajaš svojega?
Za koliko?
zodiac
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a zodiac » To Nov 17, 2009 20:31

Čep na mojem čolnu deluje enako kot si opisal pa ne pušča nič ,jepa tudi rešitev ki si jo opisal zelo dobra .Za dober denar je vse naprodaj,drugače pa je čoln na Mornarju moja številka je pa tudi zraven napisana.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Nov 17, 2009 21:20

Kateri je tvoj s tohatsujem, yamaho ali mercury?Zadnji nima cene napisane.
LP, G
zodiac
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a zodiac » Sr Nov 18, 2009 12:17

Moj je z mercuryem nima cene ima pa tel.številko pa se vse lahko dogovorimo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov