katamaran speed cat
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
katamaran speed cat
Pozdrav vsem!
Kupil sem novega katamarana, gumico dolžine 410 cm, gor imam obešeno yamaho 25(35). Čoln doseže brzino 30 milj. Iz vode potegne kot bi ga izstrelil, motor se zvrti na polno, končna hitrost glede na to da je lahek in ni nekega upora, pa mislim da je premajhna, mislim, da bi moral iztisnit še kako miljo več. Občutek imam, da je premajhen propeler na motorju, SOLAS B3X 9.9X11. Če ima kdo kakšno idejo ali nasvet kakšen propeler bi rabil za večji izkoristek hitrosti. Hvala.
lp Dare
Kupil sem novega katamarana, gumico dolžine 410 cm, gor imam obešeno yamaho 25(35). Čoln doseže brzino 30 milj. Iz vode potegne kot bi ga izstrelil, motor se zvrti na polno, končna hitrost glede na to da je lahek in ni nekega upora, pa mislim da je premajhna, mislim, da bi moral iztisnit še kako miljo več. Občutek imam, da je premajhen propeler na motorju, SOLAS B3X 9.9X11. Če ima kdo kakšno idejo ali nasvet kakšen propeler bi rabil za večji izkoristek hitrosti. Hvala.
lp Dare
Vzemi takšnega z večjim korakom... Koliko večjim pa je težko reči, ker preko foruma zagotovo ne moreš vedet kako se motor zvrti v končne vrtljaje. Korak propelerja je zadnja številka za znakom X.
V tvojem primeru je gor 11 colski propeler. Naslednji je verjetno 12, potem 13". Premer propelerja naj ostane približno enak, kaj posebej različnega pa niti ne boš dobil, torej je premer pri tebi 9.9", pa tudi 10" po premeru bo enako dober.
Če misliš, da ima motor še precej rezerve in se zelo hitro zavrti do konca, potem pojdi kar na korak 13".
LP
V tvojem primeru je gor 11 colski propeler. Naslednji je verjetno 12, potem 13". Premer propelerja naj ostane približno enak, kaj posebej različnega pa niti ne boš dobil, torej je premer pri tebi 9.9", pa tudi 10" po premeru bo enako dober.
Če misliš, da ima motor še precej rezerve in se zelo hitro zavrti do konca, potem pojdi kar na korak 13".
LP
corni napisal/-a:ojla...dobil sem propeler 10 3/8x13-G...danes ga bom probal, upam, da bo pasal in bo izkoristek večji, drugač se pa midva slišva...
lp
Če boš jutri v Ankaranu se lahko dobimo. Namreč s Cibrotom bova testirala propelerje, ki so jih meni posodli morjeplovci in ostali dilerji.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
žal ne morem v ankaran, čeprav bi blo zanimivo testiranje propelerjev, če ne probaš, ne veš...danes popoldne grem čez vikend na krk in bom tam probal, ker je čoln dol...ja itak, da ga bom probal najprej na roke zvrtet, hvala vseen za nasvet...če te bom rabil, te bom zmotil šele naslednji teden
uživajte!
uživajte!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti