Quicksilver 380E
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Quicksilver 380E
pozdravljeni!
Prosil bi vas za kakšno mnenje o gumenjaku quicksilver 380E (let. 2000),oz. suzomar 380 (let. 2004) in mercury 15 Km 2 takten, kakšna je kaj kvaliteta teh gumenjakov, kje jih delajo, kako je z trpežnostjo itd... oziroma kakšnje izkušnje ima kdo izmed vas z takšnim čolnom in motorjem. Kakšno je vaše mnenje glede motorja je dvolj močan oz. kaj lahko od njega pričakujem. Sedaj sem imel yam 300s in 6 km mariner.
Hvala in Lp!
Prosil bi vas za kakšno mnenje o gumenjaku quicksilver 380E (let. 2000),oz. suzomar 380 (let. 2004) in mercury 15 Km 2 takten, kakšna je kaj kvaliteta teh gumenjakov, kje jih delajo, kako je z trpežnostjo itd... oziroma kakšnje izkušnje ima kdo izmed vas z takšnim čolnom in motorjem. Kakšno je vaše mnenje glede motorja je dvolj močan oz. kaj lahko od njega pričakujem. Sedaj sem imel yam 300s in 6 km mariner.
Hvala in Lp!
gumenjak ali plastika
Kaj mi svetujete naj kupim gumenjaka 10 let starega z isto starim motorjem 15 Km ali kvarner plastiko g370 in yamaha 40 staro 30 let. Sem v velikih dvomih ne vem kateri ma bolše in slabše lastnosti oz. kateri ima več pozitivnih lastnosti. Oboje je dobro očuvano. Gumenjak je malenkost dražji.
Lp!
Lp!
Kvarnerplastika bo letela ko sam satan, verjetno boš pridobil pa tudi nekaj motoroznanstva zraven
Vprašljiva je tudi sama varnost... Sam bi na tvojem mestu vzel gumenjaka. Zakaj? Vsako leto na morju gledam quicksilverja 380 s 15km 4t suzukijem in koliko sem ga "pregledal", mi deluje kot zelo kakovostna gradnja, veliko bolj od Yam npr, ki se nam je dobesedno razpadel. Z dvotaktnim motorjem bodo lahko glisirale 4 odrasle osebe bp. Praktično je tudi to, da ga lahko pospraviš v dve vreči in porineš v avto. Ne misli, da ima g370 boljše plovne lastnosti od gumenjaka, mogoče res doseže veliko večjo hitrost in lepše reže, vendar je za moje pojme uporaben samo v bonaci, z gumico ga pa lahko pališ okoli tudi takrat, ko je morje malo bolj valovito...
Poglej si npr ta video in boš videl, kako blizu roba čolna pride voda v mirnem morju...
http://www.youtube.com/watch?v=x9yTJcKLn2A
Poglej si npr ta video in boš videl, kako blizu roba čolna pride voda v mirnem morju...
http://www.youtube.com/watch?v=x9yTJcKLn2A
gumenjak
Z kvarner plastiko bi dobil tudi prikolico. Gumenjak mislim vozit v avtu dokler sva še sama imama octavio karavan, prejšnji gumenjak je bil 3m in motor mariner 6km, 2 cilindra in dvotakten tako da je bil kr zajeten. Se mi zdi na med mojo bivšo 6 km in mercurijem 15 km ni nevem kako velike razlike ali pa me je videz varal, ko sem lani gledal podobne motorje na morju. Za čon pa nevem koliko več prostora bo zavzel. ampak sva mela prejšnje lete kr poln avto vse te krame.
Lp!
Lp!
Mogoče res najbolje pogledati za kak gumenjak na trdo dno in prikolico. Plovba neprimerljiva z ostalimi gumenjaki, samo priklopiš na avto in pelješ. Je pa res, da je potem malo več stroškov in tudi ravnanje z čolnom je malo drugače (dvig in spust). Ampak užitek odtehta vse to. 
Guma je guma, zaenkrat.
Ja saj jaz se tudi v karavana stlačil vse. čoln na streho dile na dno v prtljažnik motor zraven roba do strehe, pa vsakič sestavi razstavi sestavi razstavi.
Saj se da ampak po 3 letih mi je pa dopidil pa sem tud čoln zložljiv dal na prikolo:)
Much better. Sam gurneš v vodo in čao.
Lp, g
Če imaš možnost karljole kar, če ni posredi trajekt ali kaj da ti podraži zadevo.
Saj se da ampak po 3 letih mi je pa dopidil pa sem tud čoln zložljiv dal na prikolo:)
Much better. Sam gurneš v vodo in čao.
Lp, g
Če imaš možnost karljole kar, če ni posredi trajekt ali kaj da ti podraži zadevo.
gumenjak
Vem, da je bolje gumenjak s trim dnom, tudi da je 40 km bolje kot 15km. Samo jaz potrebujem zadevo okoli 14 dni na leto in za 2000e je to bolje kot 4000e in imet 15 let staro zadevo ali več. Prištejte vse stroške reg. prikolice, cestnine, prezimovanje gumenjaka ali gliserja, pa da ne naštevam še več... Vozima se pa tako samo do bližnih zalivov. Saj nebi prodal prejšnega čolna ampak z dvema ni zglisiral in je bilo punco strah. Z 15 km pa bi menda moral glisirat tudi z 3 oz. 4 odraslimi, tako mi govorijo prodajalci.
Lp!
Lp!
gumenjak
Vse drugo mi poveste samo kateri čoln je boljši quicksilver 380 ali suzumar 380 pa ne.
gumenjak
Moti me edino to da je na suzumarju yamaha 15, na quicksilverju pa mercury 15. Raje bi imel yamaho, po drugi strani sem prej mel marinerja pa je laufal ko singerica. V soboto bom videl kako pa kaj in takrat bo padla odločitev.
mercury ali yamaha oba sta ok. kateri je lepše ohranjen?
s 4 bo čoln težko glisiral, s tremi pa sigurno bo. za 4 si jaz ne bi upal trditi da bo, če pa slučajno zglisira po "pol ure" boš moral imeti gas skozi do daske kar bo pač pilo več kot 40-ka na pol gasa:) ni pa tudi dobro za motor da se ga goni do dile.
s 4 bo čoln težko glisiral, s tremi pa sigurno bo. za 4 si jaz ne bi upal trditi da bo, če pa slučajno zglisira po "pol ure" boš moral imeti gas skozi do daske kar bo pač pilo več kot 40-ka na pol gasa:) ni pa tudi dobro za motor da se ga goni do dile.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov