Z-ray gumenjaki

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 28, 2010 10:51

Kje si ga našel?

Mislim da je še sedaj na mornarju, ceno pa ima napisano 10 EUR.

Še preden sem ga sprobal mi je že bilo žal, nisem vzel daljšega. Če si nor si pač nor. :lol:
Zaenkrat je vse super.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Apr 28, 2010 10:54

Ja točno tega, ker pa se vidi reg pa potem na vpisnik čolnov in ker vem da si B. iz zraven Drave je to to.
Če ni skrivnost koliko pa je res cena a 10 pomeni x 1000?
LP

saj mene tudi zamika daljši ampak potem ko realno razmisim, veličinoma se voziva 2 redko 3 morda 3x na leto 4 če, in se mi zdi to kar imam dovolj, zaenkrat.
Če ne bi v tega vložil časa in energije ampak bi ga že dobil zame po meri bi ga verjetno že prodal, no sedaj ko sem dal gor unikatno konzolo pa sedež pa lojtrce pa večja mašina me moja poje če ga prodam pa pol spet na naslednjem predelujem, čeprav na tvojem verjetno ne bi nič dodeloval ker je že optimalen.
Najbolj me čudi ko smo gumenjaki dolgi kot pondelk pol pa kozola pa sedel ful naprej pomaknjeni in zadaj en kup neizkoričenega prostora. Pri tvojem vidim da ni tako.Saj mi je jasno da je verjetno problem težišče ampak ko vidim 6 m gumo potem pa za sedežem(kapitanovim) 1 m kar nekaj neke plastike brezvezne na kateri ne moreš ne sedet ne ležat ne kaj gor dat.
Nazadnje spremenil cibro, dne Sr Apr 28, 2010 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 28, 2010 10:59

Ma ko sem kupoval ga sploh nisem gledal, ker je pisalo letnik 2005 in sem mislil sigurno je drag ko sam vrag. potem čez en mesec pa sem le šel v vpisnik gledat in videl da je čoln 2000 letnik, motor pa 2005 in že sem klical, ko je bil morjeplovski beli dan sem ga šel pogledat, za 14 dni pa je že bil doma. Dobrih 9.000 je bila cena.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Apr 28, 2010 11:04

Ja kar realna cena.
Čoln izgled kot nov motor se je pa komaj ulavfal. :D
Obilo užitkov želim
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 28, 2010 11:23

Hvala, je res ohranjen za 10 let, motor pa je špica zaenkrat.
Razporeditev je enkratna, ravno primerno za nas, zadaj prostor za sidro, pod zadnjo klopjo jopiči, spredaj sidro in ostalo, pod konzolo pa je rezervoar in akomulatorja. Edino motor je malo težek in spravljam težišče naprej (akomulatorje, rezerva...), prejšnji lastnik je imel v sprednjem predalu 40 kg svinca.

Kako boma kregana za off topic. :oops:

Pa saj smo tudi začetek teme dobro obdelali.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Apr 28, 2010 11:33

Ja Top je že vse kupil vse ima tako da ni hude krvi.
Ja ta teža je problem, upam da ne bom tudi jaz svinec iskal letos na morju.
Sm mislu da bo akcija za maja pa naju je z mojo neki navil da sem že na kopnem na meji da zajtrka ne mečem ven.
Lp
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Apr 28, 2010 11:41

Ja škoda da ti ni šlo, me zanima kako ti bo to letelo. Mogel boš biti ful pazljiv, ker se ni za špilati. Midva z kolegom sma imela šolo včeraj, ki pa se je na srečo dobro končala. Pri polnem plinu sma prišla na val, ki ga ni opazil in šele ko sma že oba visela napol iz čolna mu je uspelo zagrabiti ročko za plin in zmanjšati, drugače bi danes brali o nama dvema. :?
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Apr 28, 2010 12:11

Ja mene je itak strah za zadnjo steno(odkar mi je na enem quick silverju dol padla imam vedno malo straha) tako da ful gas le po mirnem mirem morju, itak imam blokado hitrosti na premcu(moja boljša polovica)če jo pa tiltnem pol je pa šele hudo. enkrat je ležala ko smo skočili čez val in je blazina zdrsnila malce proti meni ona pa z glavo po "palubi", na srečo je obržala trd vrat ker sem se zadrl VAL in je samo malo dotaknila sicer bi bila huuuda kri. :twisted:
Desetnik
Kraj: Žirovnica

OdgovorNapisal/-a Top » Sr Apr 28, 2010 18:07

Sj ni panike če sta mal off. Jest mam sedaj mislim da vse, še jutri grem sproti v Koper po izpit, pol pa na vodo:) Kako je pa z prevozom Čolna čez mejo? A ga moreš prijavit ali ni treba? K pa dokomente za čoln oz. račun a ga rabim met zraven? Za motor pa nimam papirjev k je ze toliko star, a jih rabim kaj?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Apr 28, 2010 18:16

Kar imaš imej škodilo ne bo, nič ne prijavljaš saj vidi, če vpraša daš dokum. če ne ne.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Če Apr 29, 2010 22:15

cibro napisal/-a:Kar imaš imej škodilo ne bo, nič ne prijavljaš saj vidi, če vpraša daš dokum. če ne ne.

Ne me basat Tromostovje in pilot :)
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Mar 25, 2011 09:51

Ja tomi a bi moglo biti pod uganka lokacija:)
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Mar 25, 2011 10:07

cent napisal/-a:kupil pravkar...

Kaj pa si kupil?
Guma je guma, zaenkrat.
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Mar 25, 2011 13:22

a nimal čudno ....... pravkar kupil, pa že ve da je super :)

pa dobr, a nas imajo teli "SAMOPROMOTORJI" mal za norca, al imajo kakšne neozdravljene komplekse ......... vsaj kakšne nove komercialne slogane naj se spomnijo ........ "a se delajo norca iz cene" je pa res že prežvečen
maestro9
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a maestro9 » Če Apr 14, 2011 19:04

Ne mi s takimi naprej hodit.
Lani sem (stupid me), prodal dva odlična Maestrala 9 in kupil iz firbca ta kitajski dr*k. No, v bistvu sem ga kupil, ker smo ga želeli imeti za byboat na jadrnici in da bi bil zaradi transporta na/s plovila čim lažji (Maestral+leseno dno je le par kg+ več)...

Parkrat smo bili na plaži z njim (pazi: na peščeni plaži!) in je guma (plastika?) spodaj bila podrsana in uničena v enem dnevu bolj kot Maestral letnik okoli 80 (kaj šele tisti mlajši, 91"), ki je bil v uporabi redno 25 let (10). Seveda sem ga takoj po prihodu domov očistil in prodal pod ceno, samo da sem se ga rešil!!!

Nikomur, ampak res nikomur (niti tistemu, ki ga rabi 10 dni na leto) ne privoščim take jajce!!! Če ga nese 20 ali 30 let star (pravilno) vzdrževan Maestralček, potem je vsakega eura škoda....

Evo to je moja izkušnja s parsunom (Z-ray 300)!! Da o prostornosti, stabilnosti niti ne govorim!

@gorenjc: norca se delajo iz nevednih ljudi...

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti