Gumenjak do 3 m in do 5 KM

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Fopi
Naddesetnik

Gumenjak do 3 m in do 5 KM

OdgovorNapisal/-a Fopi » So Jul 23, 2011 00:32

Zanima me nakup gumenjaka do 3 m in do 5 KM, tako da bi bilo vse brez registracije. Sem čisto nov pri uporabi čolnov.

Prebral sem veliko nasvetov a se vsi nagibajo k dolžini preko 3 m, jaz pa bi rad vse brez registracije...

Čoln bi bil za 2 odrasli osebi + otrok, sedaj star 2 leti. Računamo na novi nakup in bi potem potrebovali, da nas zdrži še ko sin malo zraste.

Definitivno mora komplet iti v avto, brez prikolice. Uporaba bi bila omejena na neko krajšo vožnjo malo naokrog ali na bližnjo samotno plažo. Nič pretiravanja z dolgimi potovanji.

Zasledil sem da se veliko svetuje Zodiac, kaj pa pravite na Yam 275 STI ali kakšen komplet http://www.moto-nautika.com/Plovila/Nap ... /275S.html ? Kakšna Honda, Brig...

Kakšno sploh mora biti dno, oz kakšne so razlike? Zanima me čim bolj zložljiv čoln (da se zloži na čim manj), seveda pa da je potem to tudi uporabno, če ni uporabno pa rajši bolj uporabno zadevo pa malo večje pakiranje.

Kaj pa motor? Yamaha, Honda, Daihatsu (ja mislil sem Tohatsu)

Verjetno se splača kupiti čim večjo dolžino pod 3 m in motor 5 KM?

Če mislimo zadevo uporabljati dalj časa (mislim, da nas ne bo premamilo za večji čoln, ker ne mislimo toliko potovati, pa tudi več kot omenjeno število oseb ne mislimo voziti, pa če ne glisira ni problem) a se splača novo ali je rabljeno dovolj uporabno za naslednjih 5 let? Koliko staro pa potem kupiti?

Hvala za pomoč.
Nazadnje spremenil Fopi, dne Ne Jul 24, 2011 19:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Jul 23, 2011 08:31

Lep pozdrav!

Za motor sam, ti ne bi znal svetovat.Jaz bi kupil takšnega (če bi kupoval seveda novega) , da se da dele za njega dobiti na vsakem vogalu!!!!!!
Ker se vse vrti okoli delov in servisa. :wink:

Kar se pa zadeva čolna pa mi je všeč tale:
http://www.caravan.si/napihljivi-coln-j ... p-3010.php

Z moje strani preizkušen (Joymarc 380), če imaš karavana, gre vse noter v avto.Po potrebi še daš pa kufer na streho avtomobila.
Plus vsega je - vsaj meni zelo všečen in dobro izdelan čoln.Mislim, da ga tudi nekje na Ptuju prodajajo ter imajo na razpolago tudi serviserja za čoln, v kolikor se kje predre.

Lp Dejan
sorry
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a sorry » So Jul 23, 2011 09:25

Moj nasvet. Izogibaj se gumenjaka z lesenimi dilami. Sam sem imel QuickSilverja in so lesene dile bile po štirih dneh vožnje za v smeti. Sedaj imam Zodiac Futuro z aluminijastim dnom in je to čist ena druga reč. Priporočam ti Hondo 3m (297cm) z aluminijastim dnom. Ga ima kolega. Prevaža ga na strehi avtomobila.

Glede motorja je po moje čist vseeno katerega, samo Daihatsu-ja ne.

Lp Šime
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jul 23, 2011 10:00

sorry napisal/-a:Moj nasvet. Izogibaj se gumenjaka z lesenimi dilami. Sam sem imel QuickSilverja in so lesene dile bile po štirih dneh vožnje za v smeti. Sedaj imam Zodiac Futuro z aluminijastim dnom in je to čist ena druga reč. Priporočam ti Hondo 3m (297cm) z aluminijastim dnom. Ga ima kolega. Prevaža ga na strehi avtomobila.

Glede motorja je po moje čist vseeno katerega, samo Daihatsu-ja ne.

Lp Šime

Daj izobrazi me, kateri pa so to Daihatsu izvenkrmni motorji ?
sorry
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a sorry » So Jul 23, 2011 10:04

Beri članek od Fopi-ja. Se je zmotu pa sm se ga mal sposodu.

Lp Šime
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jul 23, 2011 10:18

Saj tudi jaz vem, katerega se je mislilo, želel sem samo komentar - Daihatsu - Tohatsu.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Jul 23, 2011 10:33

Daihatsu(Tohatsu) motorji so enakovredni vsem ostalim motorjem, tako, da se jih ni potrebno izogibati. Poznam dva lastnika le teh, tudi sam sem imel enega.
Manjsa tezava je morda le v tem, ker je na hrvaskem malo manj delov za te motorje, vendar se vedno kje kaj najde.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jul 23, 2011 11:39

kr neki enem crkne tohatsu in zdaj so vsi zanič.
tohatsu je čist tolk ok kot vsak drugi. če ga vzdržuješ bo delal če ne ne.
imel 40 hp in imam sedaj 90 hp vse špila
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » So Jul 23, 2011 11:40

Se strinjam, danes skoraj ni znamke, ki bi posebej negativno odstopala. Za nekatere edino Parsun.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Jul 23, 2011 12:08

Piki napisal/-a:Se strinjam, danes skoraj ni znamke, ki bi posebej negativno odstopala. Za nekatere edino Parsun.

Se popolnoma strinjam!

Če bo sam kdaj kupoval nov motor, me bo prvo zanimalo samo kako je s servisi ter rez. deli, drugo bo pa znamka.
Kajti če je motor redno in pravilno servisiran lehko komot prenese letnike Tomosov in podobnih znamk starejših letnikov.
Ker sedaj vem kakšna kriza je z deli za Tomos :wink:

Lp Dejan
nautic boy
Kapitan korvete
Kraj: DOMŽALE - PAG

OdgovorNapisal/-a nautic boy » So Jul 23, 2011 12:18

izogibaj se motorjem selva imam selvo letnik 2010 ki sem jo kupil pri autoperformance-u (pooblaščeni prodajalec). še pred enim mesecem sem hvalil te motorje, med letošnjim dopustom pa sem povsem spremenil mnenje saj je tretji dan motor ugasnil med vožnjo, bili smo več kot 5 kilimetrov od "doma".
motor je imel samo okrog 25 ur, peljal sem ga k lokalnemu serviserju ampak je rekel da ga ne morem popraviti.
ko smo prišli domov sem motor peljal na servis, in po 5 dneh so mi iz servisa sporočili da je zaribala glavna pogonska os, ter da bo motor popravljen čez 3 tedne.

selva motorje ti zelo odsvetujem saj se take stvari pri skoraj novih motorjih ne smejo dogajati.
LP Nautic Boy
nautic boy
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a nautic boy » So Jul 23, 2011 12:23

poleg tega pa je bil motor mesec pred odhodom na dopust na servisu, in ko
je prišel iz iz servisa je od nekje rahlo spuščalo olje, opozoril sem serviserja in rekel je da to ni nič pomembnega kar bi ogrožalo delovanje motorja.
sedaj pa je povedal da je olje spuščalo iz ohišja ležaja ki je popustil in je motor ribnil.
LP Nautic Boy
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Jul 23, 2011 12:28

tu bi js mogoče bolj obsodil serviserja kot pa samo znamko. Je pa tud res da pri novem nebi smelo že kr neki puščat. Niso pa vrjetno brez razloga eni dražji drugi cenejši zato si pač izbereš kar pač rabiš glede na potrebe.
nautic boy
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a nautic boy » So Jul 23, 2011 12:59

sj zdj bom tega prodal k bo zrihtan pa enga boljšega kupil, sj nisem kupu selve ker je pocen, ampak zarad teže motorja ki je okrog 35 kg (selva piranha 9.9 hp) kar je dokaj malo, ker smo pač 4 družinski člani in ko gremo na dopust je kar velik usega pol pa še motor pa čoln v strešnem "kufru". zdj
mam pa ogledano eno hondo 10 letnik 2010, za okrog 2000 eur.
LP Nautic Boy
nautic boy
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a nautic boy » So Jul 23, 2011 13:05

kar se pa servisarja tiče sem mu povedal da je imel motor konec maja na servisu, in ga vprašal kako je vseno prišlo do tega.
on pa je arogantno dejal da pa ni mogel vedeti da spušča zaradi kakšne okvare ali napake, ampak da je mislil da je pač nalil preveč olja in da zato rahlo spušča in da je prepričan da ni kriv da ni odpravil napake ko je bila škoda še veliko manjša.
LP Nautic Boy

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta