Nakup manjše gumice

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Če Jun 27, 2013 10:07

V tej temi je na 5 sliki. V bistvu ni barva, ampak premaz.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=6621
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » Če Jun 27, 2013 12:06

Killa napisal/-a:Ker se ne spoznam preveč.. je omenil, da se barva lušči dol, a misliš, da se jo da lepo dol zluščit v celoti? Potem bi ga prebarval s tistim, new gum za oranžne gumice.

nisem še delal tega, mislim pa da bi popadala dol v kosih, če ne drugače da bi spustil tube in potem poizkusil spraviti dol barvo?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Jun 27, 2013 13:45

Saj sem vedel kaj misliš.
To je kot si ugotovil premaz pa ne samo za oranžne gumice.
Je pa tako, da dejansko povrne nekaj svežine a če hočeš da je skoz tak ga moraš mazati vsake 3 dni.
Namažeš s tem pred sezono in po sezoni.
Vmes brezveze.
Če je gumica barvana jaz ne bi okoli nje hodil.
To pomoje zgleda kot da imaš kožno bolezen.
LP
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Če Jun 27, 2013 14:58

ka pa vem, morm v živo videt, ker verjetno je komu šla oranža na k... in si je rekel, da bi raje sivo mel. Zdaj, če se da lepo odstranit potem se morda lotim.

Ker karkoli boljšega je pa čez 2000.

recimo:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=154166

ali
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=156227

sta pa oba čolna bistveno starejša, pa pri prvem piše v vpisniku, da je motor letnik 2009?!
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gorki » Če Jun 27, 2013 17:21

Zdravo

Pri taki gumici ~4m, konzola in klop zasedeta veliko prostora. In če imaš namen basat na tak čoln 4 ljudi, bo tako hitro neprebavljiva gneča, da bo joj. Tako, da bi na tvojem mestu premislil tudi glede tega.

ARTI CARIBE C 14+ YAMAHA 50 L.98 se pri AHV-ju valja že kar nekaj časa. Vsaj eno leto, če ne dve... Ne vem kaj je razlog, ampak v vednost.

Maestral F 35 s Suzukijem 25... Glede na estetsko porazen, ampak sicer spedenan DIY roll-bar, ter splošen vtis, ki ga dajejo fotografije, bi rekel, da je to imel nekdo, ki je bil v ta gumenjak "zaljubljen" in je to zadevo cenil in glajštral na najboljši način kot je znal. To še ni garancija, da je vse delal prav, ampak po moje lepo izhodišče... Je pa tudi razlog za sorazmerno višjo ceno za ta letnik. Očitno si je mož želel Yamaho bolj kot Suzuki in je to rešil z nalepkami... :) Motor, komande, volan so stare, ampak zgledajo lepo vzdrževane in ohranjene. Komande so še dvoročne.

Če te ne veseli prčkanje in adaptacije, raje kupuj manjše in dobro vzdrževano. Ne glej samo slik, ampak se zapelji stvari pogledat. Kmalu boš dobil občutek, kaj lahko dobiš za svoj denar.

Glede kljuke...
Če ne misliš menjat avta v parih letih, je to daljša investicija, ki jo boš potreboval, če te bo čolnjarjenje zasvojilo in boš hotel več. Če imaš kam to zadevo parkirat, je to veliko bolj ugodno, ker si boš lahko privoščil tudi krajše skoke na morje in ne boš premišljeval, da boš 2 dni sestavljal in razstavljal čoln.
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » Če Jun 27, 2013 21:18

ma 250€ za kljuko ni taka grozna investicija, pa še kdaj drugič kako prikolico vlečem
Uporabniški avatar
OGORAZD
Kapitan
Kraj: Brezovica pri LJ

OdgovorNapisal/-a OGORAZD » To Jul 02, 2013 09:41

si šel pogledat maestrala ?
Killa
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Killa » To Jul 02, 2013 12:22

ne še, nikakor mi ni zneslo, moram pa se za tega belega za jutri zmenit, bom verjetno šel tistega prej pogledat
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jul 04, 2013 07:54

Pri Maestralu imam občutek, da so bile zamenjane tube, kar je ok. Ta letnik mislim, da niso imeli belih tub.
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Če Jul 04, 2013 08:43

Killa napisal/-a:ma 250€ za kljuko ni taka grozna investicija, pa še kdaj drugič kako prikolico vlečem

Odlične kljuke dela in vgrajuje Bartolj Trebnje, mislim da ni za noben avto čez 180€ z vklj. montažo....za kombije in za prikole nad 2t pa mislim da res pride 250,...
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Jul 05, 2013 07:01

Matic1 napisal/-a:
Killa napisal/-a:ma 250€ za kljuko ni taka grozna investicija, pa še kdaj drugič kako prikolico vlečem

Odlične kljuke dela in vgrajuje Bartolj Trebnje, mislim da ni za noben avto čez 180€ z vklj. montažo....za kombije in za prikole nad 2t pa mislim da res pride 250,...

Za vse avte, ki že imajo LED luči je kar dražje kot 180 EUR.
Guma je guma, zaenkrat.
Fisch
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Fisch » Ne Jul 21, 2013 12:18

Šele danes sem videl tole debato na forumu in končno se mi zdi, da lahko tudi sam pripomorem s koristnim nasvetom, tako kot drugi morjeplovci vedno priskočite na pomoč pri mojih postih.

Tudi sam lovim ribe s puško in tudi sam sem sem si samo zato kupil čoln. Na forumu vedno berem, kako si je bolje že na začetku kupiti večji čoln in večji motor, ker te morjeplovstvo zasvoji.

Kupil sem si rabljenega zodiaca 285 acti V, prijatelj pa je daroval staro 5 KM yamaho. Spoznal sem kaj pomeni če čoln glisira, če sem v njemu sam in kako gre počasi, če sva v njemu dva. Dodatno sem spoznal kaj pomeni, če se motor kvari.

Naslednje leto sem kupil nov motor (8HP) in sedaj čoln glisira z dvema lovcema in svicem za šuljo. Glisira tudi z dvema odraslima in dvema otrokoma. Trije odrasli so pa problem.

Čoln te res potegne, všeč rata pa tudi tvoji punci in tako se čolnu spremeni namembnost saj ni več namenjen samo ribolovu in menjavanju pozicij ampak tudi izletom in raziskovanjem.

Naslednje leto si bom kupil še večji čoln in še večji motor. Zato ti iz izkušenj svetujem sledeče: Prišparaj si večkratne nakupe in nepotrebne stroške in kupi največjo napihljivo gumico (napihljivo dno) in največji motor, ki ga gumica dovoljuje, vse skupaj pa naj paše v tvoj avto.

Tako boš lahko s punco užival na počitnicah, enako, če ne še bolj pomembno pa je, da ko te prime ''ta podvodna'' v jeseni vržeš čoln in motor v avto se zapelješ 150 km/h do Kamenjaka. Čoln priključiš na kompresor in ga maš v vodi v desetih minutah! Tega s čolnom na prikolci ne boš delal, ker si ti ga za enodnevni lov ne bo dal delat, pa tudi če bo treba sestavljat dno gumenjaka boš dvakrat premislil.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov