Manjši bivalni gumenjak
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Človek je napisal da bi kdaj pa kdaj rad prespal na čolnu, kar pa ne pomeni nujno14 dni. Veliko nas je že prespalo nekaj dni na gumenjaku in potem vidiš kaj potrebuješ ali ako se organiziraš da bi lahko preživel 14 dni gor. Dobi pa se že kemični WC, ki ga lahko daš skoraj kamorkoli na malo večjem čolnu.
Pa ne strašite ljudi, če ste že vi prestrašeni.
Pa ne strašite ljudi, če ste že vi prestrašeni.
Guma je guma, zaenkrat.
Vsak nasvet je dobrodošel in vsi imate po svoje prav jaz bom pa še dodal par podatkov za lažjo rešitev.
Torej zadevo je lahko bolj robinzonska kot je že nekdo omenil.
Bilo bi za dve osebi velikokrat pa samo za eno oziroma mene. Finančno težko rečem do koliko bi se lahko stegnil ker ne vem kakšna je lahko razlika med gumico za moje želje ki bi koštala 3-4-5keur in potem če bi še kakšne 2keur dodal koliko bi potem za dodatek dinarčkov dobil več v smislu recimo avtomobilskega žargona "price-performance".
Torej če rečemo ,da za 3-4keur dobim cca. rabljenega 4.5m gumona z motorjem ampak če bi pa dodal še 2 jurja dobim pa veliko več komforta, boljšo plovnost,itd...
Tko nekako si zastavljam uprašanja.
Wc če piha k pr norcih je fino ga imet ampak sploh ni nujno, kot je že nekdo povedal rit čez rob pa akcija
Kakšen kuhalniček na recimo dva kuhališča je vredu zadeva ,da si lahko praktično vse skuhaš pa z malce iznajdljivosti kakšno solato opereš itd...
Malo več prostora verjetno nebi škodovalo za vso kramo, saj bi na čolnu preživel tudi po več tednov. Oziroma kot sem že omenil si na enem koncu potem se spočiješ, poplavaš, naješ in pičiš dalje...torej vse bolj v avanturističnem smislu. Je pa fino,da imaš kdaj pa kdaj tudi komfort če si ti samo leži dva dni skupaj in pri tem nisi ves polomljen med aktivno ležernostjo.
Sigurno sem na kaj še pozabil, ampak me boste že spomnili
PS.: Vodoodporen telefon si že lastim zadnjih par let, saj me moderna jajca ne zanimajo ampak funkcijonalnost
PS2.: Morda pa bilo polje pogledati za plastiko?
Torej zadevo je lahko bolj robinzonska kot je že nekdo omenil.
Bilo bi za dve osebi velikokrat pa samo za eno oziroma mene. Finančno težko rečem do koliko bi se lahko stegnil ker ne vem kakšna je lahko razlika med gumico za moje želje ki bi koštala 3-4-5keur in potem če bi še kakšne 2keur dodal koliko bi potem za dodatek dinarčkov dobil več v smislu recimo avtomobilskega žargona "price-performance".
Torej če rečemo ,da za 3-4keur dobim cca. rabljenega 4.5m gumona z motorjem ampak če bi pa dodal še 2 jurja dobim pa veliko več komforta, boljšo plovnost,itd...
Tko nekako si zastavljam uprašanja.
Wc če piha k pr norcih je fino ga imet ampak sploh ni nujno, kot je že nekdo povedal rit čez rob pa akcija
Kakšen kuhalniček na recimo dva kuhališča je vredu zadeva ,da si lahko praktično vse skuhaš pa z malce iznajdljivosti kakšno solato opereš itd...
Malo več prostora verjetno nebi škodovalo za vso kramo, saj bi na čolnu preživel tudi po več tednov. Oziroma kot sem že omenil si na enem koncu potem se spočiješ, poplavaš, naješ in pičiš dalje...torej vse bolj v avanturističnem smislu. Je pa fino,da imaš kdaj pa kdaj tudi komfort če si ti samo leži dva dni skupaj in pri tem nisi ves polomljen med aktivno ležernostjo.
Sigurno sem na kaj še pozabil, ampak me boste že spomnili
PS.: Vodoodporen telefon si že lastim zadnjih par let, saj me moderna jajca ne zanimajo ampak funkcijonalnost
PS2.: Morda pa bilo polje pogledati za plastiko?
Glede na to, da lahko s takim gumenjakom pristaneš praktično kjer koli, kak kuhalniček, pa mogoče zložljiva mizica in stola niso odveč, saj si lahko kak (samoten) pomolček ali del rive spremeniš v "dnevno sobo" oz. "kuhinjo". Tako smo mi prakticirali ob nekajdnevnih izletih z Dalmatinko. Tudi kuhaš brez skrbi na betonu. Tako imaš potem čoln več ali manj le za spanje in seveda plovbo, pa nisi toliko omejen s prostorom, tudi če je čoln manjši.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Exclusive - kot si zdaj razložil zadevo, vidim da je praktično enako, kot sem včasih počel sam. Večinoma sva bila dva, pogosto samo jaz, po kakšen teden pa tudi štirje.
Sam sem to počel z Baylinerjem 2052 in bil zadovoljen. Na morju sem vsaj po mesec naenkrat, po celem Jadranu.
Razmisli še o taki alternativi - zna biti cenejša.
Sam sem to počel z Baylinerjem 2052 in bil zadovoljen. Na morju sem vsaj po mesec naenkrat, po celem Jadranu.
Razmisli še o taki alternativi - zna biti cenejša.
Pozdravljeni
Sam sem imel tudi 4.3 m gumenjak in si ne oredstavljam kje bi lahko spal na njemu,saj od konzole naprej ni več kot 1.5 m.
Po mojem boš na 4.5 dolgem gumejnaku težko spal,praviš da bi bil na gumenjaku več tednov,v tem primeru ti zelo svetujem da pri načtrovanju rute obiščeš kakšen kamp,majši kjer imaš čoln na očeh,ti pa si postaviš šotor v kampu in iz kampa šibneš kam.Je kar razlika spati v šotoru kot na čolnu,sam sem spal par dni na gumici 6.5 m par dni na sidru,par dni v marini in si kar sesut po enem tednu.Otroci in ženske so bili v kampu in njim ni bilo nič hudega,s kolegom sva bila pa kar utrujena.Zelo fajn je imeti spalno cerado,ker vlaga in hlad naredita svoje.
Hary-če bi prebral malo več postov od Mareta bi hitro videl da je kar hud model glede plovbe z gumicami in bi lahko bil malo manj nesramen,ga osebno ne poznam,samo iz zapisov ki so super in opisujejo njegove plovbe.
Lp
Sam sem imel tudi 4.3 m gumenjak in si ne oredstavljam kje bi lahko spal na njemu,saj od konzole naprej ni več kot 1.5 m.
Po mojem boš na 4.5 dolgem gumejnaku težko spal,praviš da bi bil na gumenjaku več tednov,v tem primeru ti zelo svetujem da pri načtrovanju rute obiščeš kakšen kamp,majši kjer imaš čoln na očeh,ti pa si postaviš šotor v kampu in iz kampa šibneš kam.Je kar razlika spati v šotoru kot na čolnu,sam sem spal par dni na gumici 6.5 m par dni na sidru,par dni v marini in si kar sesut po enem tednu.Otroci in ženske so bili v kampu in njim ni bilo nič hudega,s kolegom sva bila pa kar utrujena.Zelo fajn je imeti spalno cerado,ker vlaga in hlad naredita svoje.
Hary-če bi prebral malo več postov od Mareta bi hitro videl da je kar hud model glede plovbe z gumicami in bi lahko bil malo manj nesramen,ga osebno ne poznam,samo iz zapisov ki so super in opisujejo njegove plovbe.
Lp
Moj nasvet je: poskusi s čolnom, ki si ga lahko trenutno privoščiš, pa boš hitro videl, če je to to (čoln in navtika). Moraš vedet, da za ta denar ne boš dobil ne vem kaj... Verjetno si boš na glavo nakopal kar nekaj skrbi, popravil in stroškov... Ampak to smo dali bolj ali manj vsi skozi. Tudi jaz sem začel z dvo in pol metrskim gumenjakom... nato sem imel tri in pol metrskega... pa štiri in pol, pa šest... danes sem pa na šestnajstih metrih
. Navtika te zasvoji... ko enkrat začneš, si gotov 
Se opravičujem ker bom tale link prilepil v gumenjake:
http://www.selvamarine.com/product.php? ... d=c83cabin
Kaj mislite o takem čolnu? Ker več ko berem in študiram vedno bolj prihajam do zaključkov ,da 5m guma verjetno enostavno ne bo to to.
http://www.selvamarine.com/product.php? ... d=c83cabin
Kaj mislite o takem čolnu? Ker več ko berem in študiram vedno bolj prihajam do zaključkov ,da 5m guma verjetno enostavno ne bo to to.
m1ha napisal/-a:A nimaš proračuna 4000€?
ta je dobra
tak čoln kot si prilimal link ne bo šel skoz za tak buđet (bo dovolj samo za dva nova tanka pa hidrauliko za volan)
prej x16 na žalost
take barke so okol 100.00 jurjev
http://www.barcheamotore.com/content/ht ... ecord=6443
m1ha napisal/-a:A nimaš proračuna 4000€?
Ne, sem bolj pisal v smislu kaj bi se dobilo za ta denar okoli 4-6keur.
Ta na linku je seveda zaenkrat predrag bolj me je zanimalo kako je z takim čolnom.
@mareC, hvala za link, sem mislil,da se cene vrtijo bolj okoli 30-40keur za takle čoln
V bistvu je stvar taka,da če ne bom zadovoljen z takim gumenjakom potem brezveze nekaj gledam še manj pa kupujem. Bom počakal še nekaj časa, nekaj dodal, našparal, itd...in potem kupil nekaj kar bom lahko še dolgo koristil.
Po domače povedano se bojim,da tale gumica ki sem si jo sprva zamislil ni ne tič ne miš. Bodo maherji povedal...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta